Безработни от пандемията на протест пред МС, искат оставка на Сачева

Те твърдят, че все още не са получили никаква помощ от държавата
24 яну 2021 13:27,
39
Безработни от пандемията на протест пред МС, искат оставка на Сачева
Снимка: БГНЕС

Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са получили подкрепа от държавата, искат оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева на протест пред Министерски съвет днес.

Демонстрантите са няколко десетки. Недоволните са собственици и работещи в заведения, фитнеси, образователни и танцови школи, актьори. Те поискаха оставките и на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Томислав Дончев, на икономическия министър Лъчезар Борисов, както и на Сачева.

За да се включат в демонстрацията в София са пристигнали и хора от други градове, които твърдят, че компенсациите за затворения им бизнес, които е трябвало да бъдат изплатени до края на миналата година, все още не са стигнали до тях. Става дума за обещаната от МТСП помощ от 24 лв. на ден, както и правителствената помощ за самоосигуряващите се и собствениците на фирми.

Хора, получили парите си, се налага да ги връщат обратно заради това, че фирмата им е включена в списъците погрешка.

Според данни на агенцията по заетостта, които по-рано цитира лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

Собственици на затворени фирми от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас твърдят, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на миналата година не е достигнала до тях и ще се включат в протеста днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качество, а не количество!Ае сега фалити и да останат само кадърните. Другите - довиждане!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямате пари, събирайте златни кюлчета.
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България единствената държава в ЕС където не дадоха и един лев в помощ на неселението
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачевица е лъжкиня и е откраднала парите на социално слабите.
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е вечно безработните Хасан,Фатмето и останалите *** братя да си получават помощите на време. Пък българите останали без работа заради кризата не са толкова ценни. Те да теглят безлихвени кредити,за да оцеляват.
4
7
 
18
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Зима е , какво земеделие бе гербав тролл
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как къде са ви парите? В чекмеджето на Боко, там си ги търсете.
2
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не го представяте така, сякаш спонтанно се събират някакви недоволни хора. Протестът е на дъртата тарантула и Изправи го.бг
1
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здмеделието има остра нужда от работна ръка, ама не ви се работи...Актьорчета - бохемчета, които плажувахте по гръцко, когато имахте пари и се напивахте като ***.Фризьорки - самозвани, които, понеже друго не можете, се правихте, че ви бива, докато на всеки ъгъл си правихте "салони" и некадърни нокти и прически за по 40лв, ама лекарски преглед от 1лв ви беше супер скъп.Детски школи и парти центрове - хубава ниша, където парвенюта да показват паунови пера, а вие да ги скубете за "аниматори"..