Руската ваксина у нас след одобрението на Европейската агенция по лекарствата

Разрешението за препарата на "АстраЗенека" се чака
Обновена: 25 яну 2021 09:51 | 25 яну 2021 09:05, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 14 040 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха тази сутрин у нас.

Препаратът бе доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен към Регионалните  здравни инспекции в страната.

Още по темата

Количеството, което пристига днес, компенсира по-малкото бройки, които страната ни получи миналата седмица, обясни миналата седмица директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че се очакват още  83 хиляди ваксини през февруари и през март 104 хиляди.

В края на седмицата се чакат и 3600 дози в края на седмицата на „Модерна“.

Очаква се решението на Европейската агенция в края на седмицата за ваксината на „АстраЗенека“ и ако се даде разрешение за употреба, в края на месеца ще има и доставка.

Кирилов обясни, че старта на масовото ваксиниране зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят по-голямо количество от препаратите.

Очакванията са ни след средата на март през април да има повече ваксини и това ще ускори процеса, каза той.

Руската и китайската ваксина също трябва да преминат през одобрението на Европейската агенция по лекарствата, за да бъдат прилагани в страните от ЕС.

„Всяка ваксина независимо от произхода си трябва премине през процедурата, през която преминават и останалите. Стартирали са първоначалните преговори с производителя на руската ваксина с Европейската агенция по лекарствата и ако отговаря на изискванията, ще получи разрешения“, разясни Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
3
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Не е даден на руското посолство,а на българският ум,който става все по-осъзнат.Ако болшинството българи знаеха какво го чака през1990нямаше да веем знамена от радост,а щяхме да ви пребием с камъни.Благоденствие и щастливи усмивки няма да виждате поколения напред.
156
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинската причина да мотаят преговорите с Русия и Китай е, че техните ваксини са много по-евтини от западните. Т.е. ако са одобрени, половин Европа ще си купи от техните, вместо да налее парички в гушката на презокеанските партньори или на тези от острова. Така че каквото и да ви говорят, винаги става въпрос за пари. Иначе ваксините са си ок. Поне до доказване на противното. Все пак всички ние сме ваксинирани с руски или наследници на руски ваксини. Не е като да ни е за първи път.
155
5
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Гърбавите не желаят да си признаят че темповете за ваксинация и желаещите да се боцнат са много ниски . Милиони за реклама по медии от сутрин до вечер хиляди агитатори и не върви и не върви. И как ще върви като хората чакат руската ваксина а нея западът не дава да се внася за да си пробутат техните отрови. Когато човек не се е боцнал а му измислят Ковид казват че е от него а не от съпътстващите заболявания , а когато умре тогава не казват че е от ваксината а от тези съпътстващите болести .Смешно
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните с руска ваксина пият по бутилка водка и нищо им няма.
153
4
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Излагане се вече с проруската цензура и банковите. Правилата на форума трябва да се спазват и от двете страни!
152
2
 
6
 
! Отговори
Жорко, защо не преди 3 години
играеш с пишльока си, а се опитваш да умуваш? Такива ограничения като мутренските, не е имало никога! Точно сега не можеш да си частник, защото мутрите веднага те притистат с рекет. Още малко време и ще питате къде *** гладните, това ви чака в ЕС! Преди поне имахме селско стопанство и имаше качествена храна, сега ядеш *** и се мислиш за успял. Сега и пари да имаш, няма какво свястно да си купиш, китайски *** от битака.
151
7
 
3
 
! Отговори
Гласувайте преди 3 години
Каква ваксина предпочитате Спутин или с Новичок? При колебания, попитайте Навални.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се дават още сега квалификации че тази или онази ваксина е най -добра е смешно.Политика с ваксините не трябва да се прави.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
миналата година:-цяло лято слушаме коко са подготвили болниците, дойде есента и си ..-цяло лято слушаме как ше дойдат ваксините, ще се ваксинираме и отворим, сега ни ваксини, ни ваксиниращи, *** от тия сме купили, от ития не, отидехме на Август (може би)-цяло лято слушаме какви пари сме взели от Европа, как ще има компенсации за всички пострадали бизнеси, хората казват че един лев не са взелии Те Така..
148
3
 
7
 
! Отговори
жорко преди 3 години
До Анонимен" Руснаците отказаха да съобщят резултатите от тестовете на Спутник. Третата фаза беше кратка. Никой не е казал, че ваксината е лоша, но протокола не е спазен. Сега са подали молба за одобрение от ЕС, значи са дали резултатите. Може да бъдат одобрени, и тогава няма проблем. Ще вземаме и от тях. Руснаците все още имат добра наука. Аз съм се учил там 1978-84, имам представа колко по-напред са от нас.
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредната голяма лъжаза унгария може- всяка страна решавала самаа зъ българия неможе защото се ухправлява от продажен послушник антибългарин комунист банкянскии сега ще пишем измислици да лъжем хоратащото вчера са сложили само 24 ваксини по 1 на часпоне да не бяха го казвалитъпчат ни с огризките на америка и европа и пияткръвчицата на българинабог вижда и е определил на всекиму полагаемото
146
1
 
3
 
! Отговори
Ти и сега си си ско, преди 3 години
нека попитат народа, кога се чувстваха по добре, преди или сега!
145
5
 
4
 
! Отговори
жорко преди 3 години
До До 89 година: Ти не помниш ли, че частното беше забранено. Че БКП беше несменяема, жителствата, не разрешаваха да се пърува до никъде (до никъде) без визи и висяхме по опашките. Че имаше дефицитни стоки? Че бяхме всички бедни, а сега имаш възможност законно да си богат? Това, че ти не си се възползувал от промените си е за твоя сметка - или си некадърен, по-страхлив. Всяко нещо си дойде на мястото.
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как поръчахме тогава 2 000 000 дози от ваксината на "Астра Зенека" като още не е получила одобрение от ЕС??? И защо не ни дадат право на избор с каква ваксина да се ваксинираме , а ни принуждават да подписваме документ за информиран избор за ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" без да е посочено какви противопоказания имат тези ваксини!
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 89 година,Всичко ни даваше Русия ама живеехме като скотове.
142
2
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До АнонименА ти прочети малко книги за историята, за културата, за световните войни ,за менделеевата таблица за Ломоносов за космонавтиката и други. Чак тогава давай акъл.
141
3
 
10
 
! Отговори
До 89 година, преди 3 години
искахме разрешение от изток, сега искаме от запад, и какво се е променило в животът ни, нищо, погледнал се Илия, все в тия! Преди Русия ни даваше евтина суровина, евтина енергия, имахме огромни пазари там, затова имаха право да ни държат сметка, а сега само ограничения от ЕС, каква е ползата от членството, нито сигурност, нито икономика, станахме просяци, начело с една мутра!
140
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си купите руска кола, телефон, телевизор или лаптоп .....тогава си сложете руска ваксина:))
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо МАЙ СИ СБЪРКАЛ ИМЕТО СИ ПО ТИ ПРИЛЯГА ГЪЗО
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НякойАма, другаре, правете каквото прецените, кой ви е спрял? Кеф ви Спутник - Спутник. Кеф ви без ваксина - без ваксина.Нас и двата варианта ЧУДЕСНО ни устройват.