Руската ваксина у нас след одобрението на Европейската агенция по лекарствата

Разрешението за препарата на "АстраЗенека" се чака
Обновена: 25 яну 2021 09:51 | 25 яну 2021 09:05, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 14 040 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха тази сутрин у нас.

Препаратът бе доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен към Регионалните  здравни инспекции в страната.

Още по темата

Количеството, което пристига днес, компенсира по-малкото бройки, които страната ни получи миналата седмица, обясни миналата седмица директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че се очакват още  83 хиляди ваксини през февруари и през март 104 хиляди.

В края на седмицата се чакат и 3600 дози в края на седмицата на „Модерна“.

Очаква се решението на Европейската агенция в края на седмицата за ваксината на „АстраЗенека“ и ако се даде разрешение за употреба, в края на месеца ще има и доставка.

Кирилов обясни, че старта на масовото ваксиниране зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят по-голямо количество от препаратите.

Очакванията са ни след средата на март през април да има повече ваксини и това ще ускори процеса, каза той.

Руската и китайската ваксина също трябва да преминат през одобрението на Европейската агенция по лекарствата, за да бъдат прилагани в страните от ЕС.

„Всяка ваксина независимо от произхода си трябва премине през процедурата, през която преминават и останалите. Стартирали са първоначалните преговори с производителя на руската ваксина с Европейската агенция по лекарствата и ако отговаря на изискванията, ще получи разрешения“, разясни Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руцката вакцина требе най-напред да се вакцинира, да се види колко антитела добила и тогава да се пущи през дуваро. И да си плати визата.
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение каква и откъде ще бъде докарана ваксината стига да върши работа !!!
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СерьожаКитайците ще ви вземат СибирАмериканците ще ви вземат Якутия и КамчаткаЯпонците ще си вземат СахалинТурците ще си вземат ТатарстанУкраинците ще си вземат Крим, Таганрог и ВоронежФинландците ще си вземат Карелия и Колския полуостровА ти заедно с дядя Вова ще се озовеш на кладбището.
234
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина се препоръчва горещо единствено за русофили. Само за хората със силна вяра във величието на Русия тя е ефикасна, за хората без вяра в Русия е силно токсична и вредна. При тези обстоятелства, аз за нищо на света няма да се ваксинирам с руска ваксина.
233
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Споко, нали видяхте,че с тия темпове целокупното ( оживяло и неемигрирало) българско население ще е ваксинирано до 2040 година. Важното е да сме наведени със смъкнати *** посока запад.
232
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей герберастки глашатаи от "днес" , всяка държава може да одобри руската ваксина и не е нужно разрешение от ЕС! Унгария го направи и сключи договор с Русия за 2 млн ваксини, които може и вече да са на път!
231
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонименайде да не обобщаваш и да не ми говориш на "правиш фирма", окей? земи прочети малко книжки че звучиш като ***, дето му не е вързало да е президент.
230
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IQ 3.14Ти си от тия, дето не искат да се ваксинират даже, но "искат" да имат избор, разииш и.Избор имаш: ако искаш ваксина каквато искаш, а няма: правиш фирма, регистрираш ваксината в България и почваш да внасяш. Ако и другите дето казват, че "искат" наистина искат даже и пари ще направиш.
229
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Фактруската газ също е безбожно евтина, но не и у нас. нещо ми подсказва, че така ще стане и с ваксините. а на пазара ще има само от едната. и че протестите, тръшкането и мангъра са били некой да обере мазното от надценката за руска ваксина точно преди изборите.
228
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До А бестига да я има, сешлисе? или требва да ти се обяснява повече? нямам желание да купувам "квото има", нито да летя до израел да си купя каквото искам. а причините са лични, не ме интересува коя чия е и дали тая на модерна работи по добре от руската и че има китайска.
227
0
 
3
 
! Отговори
А бе преди 3 години
До IQ 3.14При условие,че най-скъпата ваксина е около 10$,какъв е проблема да си купиш желаната?А Пфайзера не го ща пари да ми дават!
226
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Руската ваксина(както и всяка друга) МОЖЕ да бъде одобрена и от отделна страна от ЕС,НО разрешението важи САМО за нея!Нашите да не се правят на лу*ди-централно разрешение от ЕС НЕ е необходимо.
225
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
не се казва имам ли право да си избирам ваксина. или за чиновниците ше има безплатен пфайзър а плебеите ще си купуват от руската. щот то същото е. много ми е 1986-но
224
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 235" ... пазарна икономика но и за здравето си ще купуваш от където ти кажат неможе руска.."В статията пише, че може.Сега какво ще правиш?
223
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
свободен пазарпазарна икономика но и за здравето си ще купуваш от където ти кажатнеможе руска защото на всички близачи на краварски *** са им казали да плюят всичко руско ако ще са мо по 24 вяаксни на ден да се правят- защото българите за началството са торчадъра на путин вече е напъхан в краварския *** сега с помоща на китайците предстои разтваряне и ако е верно че са намерили и лекарство за ковида базирано на лекарството за бясмечтите за милиарди от ваксини отиват в кошчето
222
2
 
2
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Ей, много специалисти пишат тука да раздават акъл. Кой от вас има някакво образование, свързано с медицината? Или си пишете волни съчинения по опорки или повтаряте написаното от други неспециалисти. Четете документи и статистики и тогава коментирайте обосновано.
221
0
 
8
 
! Отговори
хахахаааааа........ преди 3 години
Руската ваксина у нас след одобрението на ГОЛЕМИ началници.......
220
0
 
11
 
! Отговори
Вълканов преди 3 години
Европейската комисия разреши Руската ваксина да бъде прилагана от всяка членка на Евросъюза, стига тя да пожелае индивидуално. Като общо зкупуване на Спутник от Евросъюза не се предвижда. Всяка страна сама решава закупуването , разрешено им е.
219
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро ще ни оставят да умрем, отколкото да се ваксинираме с руска ваксина. Толкова много я плюят тая Русия все едно им бърка отзад.
218
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 222СлавянинБрей не сме знаели,че ,,Спутник" e получила лиценз за САЩ и американците масово се ваксинират с нея!Да,ама друг път!