Учители се страхуват да се върнат в клас без ваксина

Има нагласи да си пуснат болнични или отпуска, съобщи Лилия Стоянова
25 яну 2021 09:53, Красимир Ангелов
39

В началото доверието на учителите към ваксините беше 20%. В момента е нараснало на 30% и се очаква този процент да расте. Притеснява ги липсата на избор на ваксина. Това каза в ефира на "България сутрин" Лилия Стоянова, която учител и модератор на Facebook групата ''Учители за безопасно образование''.

"Много колеги преболедуваха още есента. Може би това е една от причините да не искат да се тестват. Този тест следва да се направи преди поставяне на ваксината, а все още няма график, кога ще бъдат направени първите дози. Учителите искат да се тестват преди това", добави Стоянова.

Още по темата
По думите ѝ сред колегите ѝ има тревога, защото условията на сигурност спрямо епидемичната обстановка не са се променили. Тя смята, че много тях се притесняват да се завърнат в училище.

Преподавателят коментира и резултатите на учениците от онлайн формата на обучение.

"Дори да има дефицити заради онлайн обучението, те биха могли да бъдат компенсирани. Няма разлика в резултатите на учениците. Тези, които са мотивирани, учат еднакво при присъствено и електронно обучение", заяви Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Самата тя не е преминала през заразата и смята да се ваксинира и изрази мнение, че връщането на учениците към присъствена форма на обучение на този етап трябва да бъде преосмислено.

"Новият щам е много заразен и се разпространява много бързо. Има нагласи сред колегите, които ще си пуснат болнични или отпуска, защото ги карат да се върнат в училище преди да бъдат ваксинирани. Очаква се болните да нараснат. Учебният процес ще бъде компрометиран. Може да се окаже, че в някакъв момент няма кой да преподава и електронно. Смятаме отново да отправим исканията си към Министерството на образованието", каза още Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
16
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
Който го мързи да работи да го уволняват веднага дисциплинарно!Как така се "пуска болничен"? Би ли ми обяснил някой като как така един учител може да си "пусне" болничен, дори да му няма нищо? Това намирисва на корупция, фалшификация на документи и не знам... юристите да кажат какви други престъпления и нарушения?Болничен се издава от лекар след преглед и установено заболяване!А децата ни зaтъпяxa с това онлайн "обучение"!Оценки се пишат ей така, а материалът се претупва за минимално време!
14
4
 
13
 
! Отговори
Има учители преди 3 години
Които нанасят повече вреда от вируса в образованието и осакатяват децата.
13
16
 
23
 
! Отговори
Хайде хайде преди 3 години
Тръгнете на работа най накрая. От една година насам въобще не сте работили а поне три пъти им вдигаха заплатите през това време.Сутрин докато си пият кафето и си пушат за половин час влезат в интернет и кажат на децата кой урок да прочетат а между другото правят и други работи (случаят с еротичните кадри от миналата седмица). Децата нищо не научават. Полудяха в къщи.
12
3
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
До УВОЛНЕНИЕЗа кое тогава да ги е грижа бе л умпен?
11
13
 
10
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Правилно искане на учителите.Ваксина и след Това да започнат да преподпват в клас,аз бих добавил и,че трябва и техните родители и баби с дядовци ,Ако живееят с тях,то също и тех,за да има по-добър резултат
10
25
 
11
 
! Отговори
УВОЛНЕНИЕ преди 3 години
ДА СЕ ИЗВОЛНЯТ БЕЗ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ СТРАХЛИВЦИ дето ги е грижа само за пенсията и заплатата.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има учители, които не искат да се ваксинират и такива, които ги е страх да се върнат на работа без ваксина.Стига сте ходили да молили първите, бодете вторите и въпроса приключва.Тия дето не искат, ги слагате на опашката и след като се ваксинират всички други желаещи българи, тогава пак ги питате.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите с безплатни тестове....явно са гласоподавателите на герба )
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"доверието на учителите към ваксините е нараснало на 30%""Притеснява ги липсата на избор на ваксина"???Баси rлynцитe това българските дacкaли!
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсеки директор на училище се е обградил с калинки, с доносници които създават интриги за да се издигат в очите му.
5
13
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ХЕМ ЗАПЛАТА , ХЕМ БЕЗ РАБОТА!!!ТО ТАКА ВСЕКИ ИСКА!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам %-тите на желаещите да се ваксинират от гилдията учителите май се страхуват повече от ваксините или се лъжа.
3
5
 
14
 
! Отговори
Iw преди 3 години
Няма никаква логика да ги тестват, щом няма ваксина ... прах в очите. Отделно баща ми ми показа, как в 10:30 сутринта в работно време пращат мейл как до 15:30 трябва да се отговори кой иска тест и кой не... идиотщина. Работа, работа, работа!!
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормален преподавател не желае да си набоде коктейл от химикали. Около всеки директор има свита разнолизци, които са готови на всичко и повтарят като папагали каквото им каже уреденият им обичайно неспособен шеф.
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак не им се работи да им спрат заплатите до като се ваксинират тва ще откара до лятото