Нова заповед: От 29 януари у нас ще се влиза само с отрицателен PCR

Здравният министър определи и режима на учениците в заповедта
Обновена: 26 яну 2021 19:35 | 26 яну 2021 19:33, Александър Попов
98
Нова заповед: От 29 януари у нас ще се влиза само с отрицателен PCR
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 29 януари, петък, до края на април всички пристигащи в България трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, който трябва да е направен до 72 часа преди влизането в страната, гласи нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

Всички останали (български граждани, чужденци със статут и членове на техните семейства), които не представят документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Още по темата
Новата заповед указва и режима, по който учениците се връщат в клас в периода 1 февруари – 30 април.

- От 4 февруари до 17 февруари присъствено се обучават VII, VIII и XII клас
- От 18 февруари до 2 март в клас ще са V, X, и XI клас
- От 4 март до 17 март – VI, IX, XII клас.

От 1 февруари фитнесите ще заработят с до 50% от максималния брой трениращи. Моловете също отново ще работят, но малолетните и непълнолетните ще трябва да в тях само с придружител.

В кината ще може да има до 30% зрители от капацитета им.

От 1 март ще заработят заведенията за хранене и развлечение с изключение на нощните обекти. Ще трябва да са с 50% капацитет и отстояние между облегалките от метър и половина.

До 30 април гражданите в обществения транспорт и закритите обществени места ще трябва да са задължително с маска за лице. Отпада използването на шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните зааведения, децата до 6-годишна възраст и изказващите се на публични събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До азИ аз това казвам, аман от ***! Ама *** са налични. Той Валери Симеонов им го каза в прав текст, че ако пък те нека си мислят, че ще могат да си гласуват от там където са...https://dnes.bg/obshtestvo/2021/01/15/simeonov-koito-iska-da-glasuva-da-si-hvane-samoleta.476580Та не знам кой е д*билът.. ;-)
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има толкова много изключения, значи това решение има друг повод, мисля, мисля ... политически!Нека изчакаме оценките, да видим какво мислят читателите!
82
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
До BongoДали българите в чужбина няма да си гласуват там където са, вместо да бият път до бащиното огнище. Аман от д3бuли
81
2
 
9
 
! Отговори
Bongo преди 3 години
Ама много ясно, че докато не минат изборите, трябва да се направи всичко възможно да се предотврати възможността българите в чужбина да гласуват. Единият министър-*** ти казва "ако искаш да гласуваш, да си хванеш самолета", а колегата му ****ерас допълва, че не става само да си хванеш самолета, трябва и да се бръкнеш 70 евро за PSR тест ако идваш от Германия например, нищо че "простите " германци признават и по-евтините и по-бързи антигенни тестове.
80
1
 
5
 
! Отговори
еха преди 3 години
Досега с кво влизаха бе Овньо рунтав ?? Да не би им мерихте температурата отзад ?
79
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕЗОБРАЗИЕ!!!ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ВРЕДНО ЗА ЕДНО 7 ГОДИШНО ДЕТЕ ДА Е ПОСТОЯННО С НАМОРДНИК ОТ КОЙТО СЕ ЗАДУШАВА!!!
78
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления за Министъра,болниците търговски е престъпление г-н Министър,търговия със здравето на децата ни,г-н Борисов това е най-адекватният Ви и почтен Министър...чест и почитания
77
1
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
това е от официалната заповед от Мин на здраветоТова за сезонните е в точка 2, т.е. че могат да влизат, но не и без тест!!!Понял, фейк нюз?
76
1
 
1
 
! Отговори
т-е преди 3 години
г) членовете на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от и до летища за обществено ползване на територията на Република България и лицата, ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства;д) лицата по т. 2, буква и, независимо от тяхното гражданство;е) лицата, които преминават транзитно през територията на Република България.
75
1
 
1
 
! Отговори
ето точки 5 и 7 преди 3 години
5. Всички лица, на които е разрешено влизането ..на територията на България при предоставен документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа.....7. Изключение от изискването по т. 5 се допуска по отношение на:а) водачите на автобуси, извършващи международен превоз на пътници;б) водачите на товарни автомобили, които извършват или приключват международен превоз на товари и стоки при влизане на територията на Република България;в) членовете на екипажите на плавателни съдове;
74
1
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
Откъде ги измисляш тези изключения. В заповедта няма такова нещо. Четох я в coronavirus.bg. Къде я четеш? Във вестника на БСП ли?
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Преди да се радвате, прочетете всички изключения в самата заповед на сайта на министерството. Мноого повече са.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен изброените изключения, има и "сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма". Т.е. пак забраната е половинчата и големи групи ще се разхождат. Тези, които пътуват по семейни причини, само те ще са подложени на рестрикции.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, крайно време беше. А не ние тук да спазваме ограничения, а без тестове да идват тука всякакви да си изкихат вирусите.
70
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се затрудно връщането на българите които биха гласували на изборите...
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.Що така, тез хора не хващат Ковид ли?
68
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВИЯТ ПРЕМИЕР ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ БОЙКО БОРИСОВ
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментрябва да бъдат и признати резултатите а това няма да стане във всички случаи
66
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не минат изборите, никой да не влиза и да не излиза от България, за да не развали сметките. Кръчмите фалираха и няма кой да опече кебапчета, затова положението е много сериозно и непредсказуемо.
65
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До АнонименНа Позитано са започнали да се палят от предстоящия разгром на изборите.