Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират, защото няма разум в това в магазина да си човек до човек на касата и до щандовете, а в ресторант - на 1 метър да не може. Ами по асансьорите по блоковете или по учрежденията - по - разредени ли сме?Май ресторантьорите не са се отчели на когото трябва, пък избори идват, пари трябват...
273
10
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
"Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?"Добре го е казал Ангелов. За проявен разум протестират, т.е. те имат разум, а не подлизуркото.
272
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политик и проявен разум? Кои е този научнофантастичен филм? Кога е излязъл? 92769
271
4
 
7
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Не разбирам, как всичко ни е супер, но то месеци сме в топ 10 по смъртност и последни по ваксинация?
270
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костадине, някой трябва да те научи как правилно да си слагаш, носиш и сваляш маската!Така както я пипаш с ръцете - директно в кофата! Само че трябва да е специална кофа - за биологични отпадъци, нещо което досега така и не си указал къде точно да намерим такава!Маската се хваща за вързалките, закача се за ушите, като покрива носа и брадичката, и се хваща за двата и краища отгоре и отдолу.
269
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират щото хората си вадят хляба с това. И те имат семейства за изхранване и ако не работят тогава от къде пари? Вие с 24 лв на ден можете ли да живеете, щото аз не?
268
8
 
28
 
! Отговори
23 преди 3 години
Да си сложен за министър и да направиш такова изказване е меко казано простащина!
267
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, които "се борят за наето здраве и живот" не са осталани без заплати, даже напротив-увеличиха си ги.СлучаЕност, не мисля.
266
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче останалите без работа сервитьори, бармани и готвачи, са длъжни САМИ да си внасят здравните осигуровки.И те така, борил се за нашето здраве и живот...От тази година здравните вече са по 26 лв на месец....Като забраняваш на хората да работят трябва да мислиш и за задърженията им към бюджета, ако можеш да мислиш де...
265
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?"Ти бавноразвиващ ли си? За какво може да протестират хора, чийто бизнес сте затворили принудително за няколко месеца поради което не могат да си изкарват прехраната?Отново ще те питам- ти бавноразвиващ ли си?
264
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пък ресторантьорите били гладни... поболяли са се че им спряха временно кражбата.
263
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз се чудя с какво сме заслужили такъв тьпaнap за здравен министър.
262
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вярваш или не хората работят за да живеят. Като ги затваряте за по няколко месеца с какво ще се изхранват, с какво ще си плащат сметките бе клоун?! Чудел се бил..
261
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?"Защото фалират заради мерките ви. Не всички в тази държава са министри, които по цял ден никаква работа да не вършат и да взимат 5 бона заплата. Звучи ли ти познато, цайс?
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"До 96-та бяхме по-добре от Румъния, но след правителството на Жан Виденов се сринахме на дъното."След истинския преврат, имаш предвид, нали?
259
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиче, не я дърпай толкоз таз маска, че ще те щъкненякой ластик по ухото и ще ти развали ботокса!
258
20
 
10
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Бойкот на ресторантите включени се в протестите! Едва ли ресторантьор "Батка" знае повече от един медик!!!
257
3
 
41
 
! Отговори
Той се чуди ? преди 3 години
Ако му спрат заплатите за 10 месеца Дали ще се сети ?
256
1
 
8
 
! Отговори
ива преди 3 години
До *** МаринкинКолко м плащат 500 000 евро за да ни лъжат ,а народа от бранша гладва
255
20
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ревете ли комонягиииииииии? Глад за вас!!!