Ресторантьор: Хотелиерите се разбраха подмолно с министъра

Има рязък спад на заразените, а не ни отварят, заяви Лъчезар Захариев
27 яну 2021 09:30, Анисия Иванова
37

Някои от заведенията са пред фалит. Какво доведе до организиране на протест на ресторантьорите и защо те искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов?

"Както здравният министър, така и ние искаме да опазим живота на хората. Който не се чувства сигурен в тази зимна обстановка, да не идва, но протест ще има. Оставката на здравния министър е едно от исканията ни, но основното е да започнем да работим. Хотелиерите казваха, че ни подкрепят, а вчера подмолно отидоха при министъра", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Лъчезар Захариев в студиото на "България сутрин".

"Те не можаха да ни убедят как от едната страна в хотелите може да се работи, а от другата - не и там е опасно. Нито здравният министър, нито останалите лекари успяха да ни отговорят на този въпрос", подчерта Захариев.

Още по темата

И попита защо, ако идва най-опасният щам, на 1 февруари разхлабват всичко: "Защо не пуснахме заведенията, а всичко останало да е затворено?".

"Никой не може да ме убеди, че в една нехранителна верига, където пипат всичко, е по-безопасно от заведенията, където има 2 метра разстояние", категоричен беше Лъчезар Захариев пред Bulgaria ON AIR.

И добави: "Днес от 15 хил. теста 800 са позитивни. Това е смешно - виждаме толкова рязък спад на заразените, а не ни отварят".

По думите му всеки следващ ден, в който може да отворят, е добре дошъл за тях, защото не са искали друго, освен да работят.

"Тези хора, които ще дойдат на протеста от провинцията, са месеци наред без доход. Това са хора със семейства, представете си да се приберете по Коледа и Нова година без доход", изтъкна председателят на БАЗ.

Той обясни, че са поискали оставката на здравния министър, защото вече не вярват в обещания. "Само обещава неща, които дори не зависят от него", каза Захариев и добави, че нито един собственик не е получил все още средствата за обезщетение.

"Надявам се нашата логика на нещата, която се базира на техните цифри, да ги убеди, че ние не сме най-страшните. Протестът ще бъде мирен", увери Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
23
 
! Отговори
Енергетик преди 3 години
Тез хотелресторантьори ако бяха се впрегнали да работят някаква работа а не постоянно да скимичат,с цялата си енергия всичките щяха да произведат ток колкото АЕЦ Козлодуй!
11
4
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Хотелиерското лоби е много по-силно от кръчмарското.Там са баш ДС кадри !
10
7
 
7
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 3 години
Аз съм доволен, кат са затворени кръчми и вертепи сички са на моите маси. Бачкаме си здраво. Пампорово се пука по шевовете. Дано да ги държат заведенията до края на март затворени.
9
13
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Много хотели са на мутрите. Боко няма как да затвори своите.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари нЕма действайте.
7
1
 
15
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Тия па са к'ви са? Нали един дългокос ги представляваше? Да не е хванал ковид? Или са го изфишкали... Баси маке-допските номерца... Кво беше, сам маке - чета, две макета - чета со знаменосец, три макета - чета с предател... Думите не ви стигат!
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Термина мирен протест трябва да бъде изкоренен от плановете на всеки бълграски гражданин,който желае наистина да живее свободно в собствената си държава ,и да получава нормален стандарт на живот !!Запомнете това и го повтаряйте на децата и внуците си !!
5
10
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Цветелинка нали има...хотели на Пампорово.Това обяснява защо има...разлика в бранша.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави разделяй и владей, а загубилия да го д... .
3
0
 
4
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
Карай бавно говори със звездите
2
16
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Отваряйте всичко. Ковид цирка приключи. Нормалния живот трябва да продължи.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроздето е кисело, а?Сега като те емнат за уронване на престиж и ще те влачат по съдилища, докато не мине давност