Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги

Шефът на НОЩ: Налучкахме най-опасните места от зараза
Обновена: 28 яну 2021 11:45 | 28 яну 2021 10:13, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките са дали резултат, вървим по правилния път, това отчете здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за развитието на пандемията.

Дневната ни заболеваемост е под 100 на 100 хил. Заетостта на леглата за болни от коронавирус е 28% и 35% за интензивните структури.

Положителни са 26 души от направените над 12 хил. тестове на учители. По-малко от процент са и заразените сред непедагогическия персонал.

Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки в сравнение с ЕС, подчерта Ангелов.

125 на 100 000 е средната заболеваемост за последните 14 дни, това ни отрежда 27-мо място в ЕС и 6-то на Балканите.

Смъртността ни отрежда 11 място в ЕС, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Към момента само 3 области са в червената зона - Враца, Кюстендил и Плевен. За първи път 6 области са в групата с жълт цвят със заболеваемост от 20-60 на 100 хил.

Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски се спря на начина, по който са избрани мерките у нас. Налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза - училищата, детските градини, баровете, ресторантите, големите молове, коментира той.

Хранителните магазини са в 4 - индекс на опасност от предаване на заразата, а по-малките в 3, коментира Мутафчийски. Той посочи например, че футболните мачове са в средата на тази скала до 10, но на тях публиката е в индекс 8.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
30
 
! Отговори
на баба ти хвърчилот преди 3 години
Ангелов, ръководиш умело оная черта, дето разделя сирищника ти на две, присадения си перчем и ботуксираната си мутрааа. *** смотан!
123
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква пандемия бе, ботокс.Народен съд за вас, на площада!
122
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Шефът на НОЩ: Налучкахме най-опасните места от зараза"Страшно е когато тези, които би следвало да предлагат решенията на проблемите "НАЛУЧКВАТ"! Това е предпоставка за сраховити набутвации!+Сраховити не е правописна грешка!
121
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 години
единственото което правят е самореклама от сутрин до вечер. А и след това....
120
1
 
6
 
! Отговори
кой ръководи? преди 3 години
До ФактИли нас пандемията ни ръководи? Бог твори а Господ-Исус ръководи!!!
119
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде му е униформата на плешивия?
118
5
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
На тоя, както и на генерала, гологлавия, много ми се иска да им ударя два шамара!
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тези са слежени за министри и ръководители....? Толкова ли няма нещо, поне малко, по-читаво!Доскоро и 'калинките" бяха по-умни от тези!Единия "управлявал" пандемията - как бе, как я управляваш? Фаз/спирачка/мигач???Другия "налучкал" най опасните места? Ами като не можеш да направиш елементарна извадка от данните за заболелите, чив го дървиш там? Заплата получаваш!Пазители! Ама на "здравната система", не на хората!
116
3
 
24
 
! Отговори
тенкюфакю преди 3 години
така е благодарим ви спасители които оставихте стотици хиляди без работа и в метрото им натяквате едно и също ...докато вие милиционерите държавните служители им се дават и увеличават заплати помощи и тн а за останалите социални мерки 1 към гиотере и оправяй се сам ...
115
4
 
17
 
! Отговори
kreti преди 3 години
Страх ви е да не изгубите изборите спо строги мерки!
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате късмет,че БСЖ ваксината у нас дава резултат,нищо,че си приписвате огромни заслуги.
113
11
 
7
 
! Отговори
опааа преди 3 години
Зоро какво им обесняваш това са глупави хора на всеки разумен човек му е ясно,че училишата са проблема но за Боко тиквата и оня плазмодий Вълчев не са ако тука имаше прокурори с топки трябваше да им се повдигне обвинение за геноцид заради тях умряха повече от 5000 души. НА всеки давам примера със Сингапур маски навсякъде тотална изолация на болните и затвор за наи малкото провинение и резултата е 60000 болни 29 починали,а от една седмица карантината е вече 21 дена заради новите шамове.
112
3
 
6
 
! Отговори
доктор Зозов преди 3 години
Зоро е специалист-пророк от третия етаж. Вярвяйте му!
111
18
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Още февруари 2020 писах, че трябва да се носят маски на закрито задължително с глоба и правителството трябва да ги осигури. След 2 месеца те разбраха.Още септември писах да не вкарват учениците в клас. След 2 месеца те разбраха.Е и? Става бавно и по трудния начин.На Му. и Бо. им трябваха по два месеца за да узреят!Сега пак върнаха учениците - резултатът е налице.Прогнозирам още по-свирепа пандемия и Бил Гейтс ме подкрепи напълно и се ваксинира за следващия вирус.
110
1
 
23
 
! Отговори
Борсаджия преди 3 години
Работя в магазин. Никой не ни кара да затваряме, но покрай нас всички заведения затвориха за втори път. Март месец си ползвах борсата до Октомври. Връщам се на работа. От нова година е ясно, че пари за заплати няма да има, разбирам го собственика. Съкращава ме.Отивам да се регистрирам пак на борсата поне за минималните там 12 лева 4 месеца да върже зимата понеже 24 нямаме право да кандидатстваме, казват ти не може понеже не са минали еди колко си месеца от предишната регистрация на борсата!!!
109
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо друго не ръководят освен кражбите.
108
1
 
8
 
! Отговори
журналист преди 3 години
Аз съм журналист и много искам да задам, въпросите които народа задава на Мутафчийски и Ангелов и тука в днес.бг.Но нямам желание.По късно може би след изборите, ще видя как е положението.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов е много по-опасен като опция, отколкото Бойко. И е много по-отмъстителен.
106
9
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
до 109Още февруари 2020 писах, че трябва да се носят маски на закрито задължително с глоба и правителството трябва да ги осигури. След 2 месеца те разбраха. Още септември писах да не вкарват учениците в клас. След 2 месеца те разбраха.Е и? Става бавно и по трудния начин.На Му. и Бо. им трябваха по два месеца за да узреят!Сега пак върнаха учениците - резултатът е налице.
105
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Няма нужда всекидневно да ни облъчвате с хвалби, как умело ръководите всичко. Умело, но само според т.лупа и шайка. Идат избори и купуване на гласове и предизборна кампания върви с пълна сила.