Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги

Шефът на НОЩ: Налучкахме най-опасните места от зараза
Обновена: 28 яну 2021 11:45 | 28 яну 2021 10:13, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките са дали резултат, вървим по правилния път, това отчете здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за развитието на пандемията.

Дневната ни заболеваемост е под 100 на 100 хил. Заетостта на леглата за болни от коронавирус е 28% и 35% за интензивните структури.

Положителни са 26 души от направените над 12 хил. тестове на учители. По-малко от процент са и заразените сред непедагогическия персонал.

Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки в сравнение с ЕС, подчерта Ангелов.

125 на 100 000 е средната заболеваемост за последните 14 дни, това ни отрежда 27-мо място в ЕС и 6-то на Балканите.

Смъртността ни отрежда 11 място в ЕС, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Към момента само 3 области са в червената зона - Враца, Кюстендил и Плевен. За първи път 6 области са в групата с жълт цвят със заболеваемост от 20-60 на 100 хил.

Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски се спря на начина, по който са избрани мерките у нас. Налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза - училищата, детските градини, баровете, ресторантите, големите молове, коментира той.

Хранителните магазини са в 4 - индекс на опасност от предаване на заразата, а по-малките в 3, коментира Мутафчийски. Той посочи например, че футболните мачове са в средата на тази скала до 10, но на тях публиката е в индекс 8.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Толкова умело я управляваме, че сме сред първенците по трупове на глава от населението.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В този ред на мисли да се обвинява българското правителство е в резултат на неистини и грозни лъжи разпространявани в соц. медии с цел облагодетелстване на група хора ."Наближиха изборите и ви пуснаха по форумите да браните партията-майка, а?
102
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Някой в началото на пандемията ако знаеше какво трябва да се направи за да се спре пандемията щяха да го обявят за най-големия пророк в историята на човечеството или най-малко човеколюбец с по-големи заслуги от Махатма Ганди и майка Тереза . Видя се , че целия свят пламна и правителствата се оплетоха като патки в кълчища . В този ред на мисли да се обвинява българското правителство е в резултат на неистини и грозни лъжи разпространявани в соц. медии с цел облагодетелстване на група хора .
101
1
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Управляват ни безскрупулни лъжци, крадци, убийци и гангстери.
100
4
 
2
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Мутафчийски, добре ги налучкахте след два месеца. Скъсах се да пиша от 15 септември. Толкова е просто - 30 човека в 1 стая 5-8 часа? Пък може да се преместят и в друга, да се сменят с друг клас. Сега не налучкваш ли, че 1-4 клас връщат обстановката обратно? Заразените и най-важно починалите бяха паднали много. Сега пак растат и то силно, другата седмица след като вкарате и другите класове, ще има "яко умиране". Ще стигнем ли по 200 на ден или да?
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги"Нищо не "ръководите" бе cмeшник, хабер си нямате изобщо какво правите. Мерките ви са неадекватни, сутрин са едни, вечер са други, масовата ви ваксинация е пълен провал.На трето място сме по смъртност и не си мисли, че някой ще ви се вържи на самохвалствата при положение че намалихте броя на тестовете предизборно за да симулирате изкуствени резултати.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на кое на Фашизма и комунизма дето го правят две в едно но само дето още не са ни сложили по една жълта звезда като през холокоста, убийци са това .
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Бойко е в дясно,а ЦЦ в ляво със социалдемократите,човек не знае как да гласува,щото и двамата народа не ги иска и се страхува от тях!Засега БСП не е със социалдемократите,нито с герберите със сигурност,но пък Радев е с Цветанов.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТука е пълно с психопати, които ругаят правителството. Много болни хора има у нас психически---------Цели семейства избиха герберите,а десетки хиляди бяха разболяни умишлено с лъчение,други следени,пребивани и мачкани,уволнявани от работа!На чуждия гръб и сто тояги са малко
95
0
 
5
 
! Отговори
афера преди 3 години
борислава йовчева и вили сечкова пинали по една чаша вино в имението на бойко и решили да снимат на мъжете им чекмеджетата,но хакерите им влезнали в телефоните и отмъкнали снимките и вмомента на тиквата му пада главата заради две прости кукумяфки.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 98Браво на кое? За това, че отвориха широко вратите за носителите на заразата, а тук хората ги затвориха да не излизат?!
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Перукане! Браво! Пуснахте цялата гастербайтерска *** от Европата с вируса в България, а се чудите народа с какви "мерки" да го мачкате всеки ден!
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАз се съмнявам дали изобщо такав висрус съществува,може и да съществува,не знам,но може и дистанционно с лъчение да увреждат хората,а може и в лаборатория да е създаден вируса,кой знае, някой лекар да е видял под мискроскоп новия коронавирус и как действа? Само картинки показват.
91
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Браво на правителството , браво на кризисния щаб , но трябват все пак по-радикални мерки за запазване на човешки животи , а мрънкащи винаги е имало и ще има . Колко глупости и конспирации се завъртяха в публичното пространство , колко негативизъм се изля , но добре е че повечето хора са разумни .
90
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука е пълно с психопати, които ругаят правителството. Много болни хора има у нас психически.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководите умело - дръжки. Опитвате се да ръководите умело само собствените си банкови сметки и да се подмазвате умело на оня от Банкя.В България заболеваемосттта от Ковид 19 пада, щото хората вече го изкараха, само че малкото ви тествани няма как да го докажат.
88
2
 
3
 
! Отговори
Не преди 3 години
След смърта ще горите а още в ада на тая земя, холокоста е тук и сега, убийци.
87
1
 
9
 
! Отговори
вили сечкова мата ха преди 3 години
отваряй държавата тикво и подавай оставка бай ставри пита вас кога ще дойдете
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как му пречат на министъра шлемовете, които се използват от хората с алергии и непоносимост към маските искате и нас да убиете, убийци сте, в ада ще горитете. Не
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаМного хора бяха принудени насилствено или чрез заплахи,да се присъединят към ГЕРБ,много хора,фирми,партии,журналисти бяха смазани от ГЕРБ!Гласувайте масово за БСП,иначе няма отърване от терора!