Чист въздух, не се говори за вирус – с какво още привлича Занзибар?

Островът се оказа любимата дестинация за почивка на българи
29 яну 2021 19:30, Елка Василева
28
Чист въздух, не се говори за вирус – с какво още привлича Занзибар?
Снимка: архив, БГНЕС

Занзибар се оказва любимата дестинация за почивка на много българи.

Мартин Маждраков, който в момента се намира там, заяви пред БНТ, че предпочита да работи дистанционно оттам, отколкото на студено в България.

"Занзибар е едно от малкото отворени места в света в момента, където няма рестрикции за пътувания, чист въздух, не се говори за вирус, много красиво място, спокойно, хората са много добри", обясни туристът.

Има места и за групов туризъм, а има и такива за индивидуален, допълни той.

Маждраков сподели, че не за първи път е в Занзибар. Негови приятели българи там в момента са не повече от 30 човека.

Той не се притеснява, че може да не успее да се върне в България, ако ситуацията с коронавируса се влоши.

"Няма напрежение, маските се свалят от момента, в който слезете от самолета. Не се говори никъде за вируса. Може би защото е отворено пространство, чист въздух и хубаво време, може би затова няма такова разпространение на вируса", каза още Маждраков.

Занзибар е добро място, където човек да избяга от зимата. Превърнало се е в предпочитана дестинация, защото е една от възможните в момента, коментира от своя страна Павлина Илиева от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти.

"Четири са дестинациите, които са възможни - Занзибар, Малдиви, Дубай и Доминикана. Ако има нещо хубаво в това, е, че се случва през зимата, а това са все топли дестинации, които за породата пътуващи е много малка глътка въздух, за да могат да излязат и да пътуват някъде в момента", каза Илиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз имам познат, който ходи там. Каза, че като се изключат туристическите обекти, е пълна мизерия. Местните живеят много зле. Африка отвсякъде.
22
1
 
2
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Без трстове друг път. Тест и маска в самолета.
21
1
 
4
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Занзибар - Занзибар тук е пълен гъзибар.!.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8, Няма нищо лошо да видиш живота и от другата му страна. Нима ако излезе от София и влезеш в дълбоката провинция не е същото? За вски влак си има пътници.Не всеки търси лукса и "пингвините" да се суетят наоколо и изкуствено да ти се усмихват. По Карибите местните са ок, стига да не се държиш като че ли са ти роби. Факт, опитват да изкарат, колко се може повече, но и там си има "мафия" и се отчитат тук там..
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, че там никога не е имало мерки за Ковид, а ходят от цял свят без тестове. Е що не са измрели и да съм и тъпкани болниците? Който след година вече още вярва на тази лъжа е с много забавено умствено развитие
18
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До АнонименНе ти казвам, че е лошо, казвам ти, че е скучно... Еей, завист, негативизъм и т.н. на *** лозунгите...
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам колко е лошо в Занзибар, но президента на Танзания беше тоя дето тества папая и коза и излязоха плюсови за ковид. И човека не затвори нищо, защото веднага разбра, че е измама. Никой който е отишъл в Занзибар не съм чул да каже нещо лошо.Ние сме прекрасни и премиерът ни е Айнщайн
16
1
 
1
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
така е при липса на Комунизъм от Китайски тип е Хубаво, при Брюкселските Васали на К0мундетата от Пекин ясно се вижда какво е!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е малко и завист има в тия коментари.Все пак, колкото и да е смотано си е топло там и си има моренце.Така, че е по-добре да си там, отколкото тука на студа.Да не говорим, че освен, че е студено - заведенията са затворени сега.
14
0
 
4
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Колко струва комплект - 2 шезлонга и чадър?
13
12
 
3
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Досадно местенце... Шериат, никъв нощен живот, за разни уау хипитаци и бюджетни, да се тагват. Истината е в по-неизследвани територии, а там такива бол. Там единствено си заслужава тревата в Багамойо край Окс бара.
12
0
 
11
 
! Отговори
Мамбуту Бойха преди 3 години
Вие българите, мой бъдещ африкански народ... Вие много бели и много расисти, затова Аз, Мамбуту Бойха, 30-сет години правил от вас африканци и създал за вас Занзибар. Ще живеете без корона и с лъвовете (като бях студент в България, разбрах, че ги обичате), но ще бъдете много църни, но па нема да работите и пари нема ви требет, по цел ден само "Чака-рака", без дрехи и банано ша пада напрао в уста и след това ша излиза борже отзад, понеже ша имате само едно абсолютно право черво...
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Това плашило спин не е ли демоде. Тогава пак щеше да измрем всички. Даже и ваксина не измислиха и никой не разбра това страшно нещо. Сега има ново страшно. Да не се разсейваме
10
2
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Занзи-бар не ни е приоритет! Остава затворен докато премине четвъртия пик на третата вълна на втория клъстер на първата пандемия! Иначе 5000 лв. глоба!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според другарете комунисти, там е оазис...
8
0
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Този пич е отишъл там да източва кредитни карти
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доминикана категорично не. Там е такава мизерия, че ви е бедна фантазията. Само Пунта Кана е хубаво, направено е изкуствено всичко. Иначе си е мизерия. Нали ходих - мани ти тая работа. Ако седиш само в хотела и ходиш на плаж, ОК. Но ако тръгнеш да се разхождаш нанякъде - по улиците ръждясали коли, без номера, врати и капаци в различни цветове... и на всяка крачка бараки и малки групи хора, дет като видят чужденец и се опитват да го измамят всякак. Доминикана - НЕ. По добре Ланзароте или Тенерифе
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо атака към Занзибар, докато има празни шезлонги!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този беше прекарал карантината на Филипините, сега в Занзибар. Сам ли си пише статиите, плаща ли си ги? Ако е реклама, аджеба и на нас да ни дават по нещо
4
4
 
18
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Много реклама, много нещо.