Ще се ваксинират ли работещите в университетите?

Интересът не е голям сред преподавателите във ВУЗ-овете
30 яну 2021 16:20, Елка Василева
29

Приключи ваксинирането в домовете за възрастни хора в столицата. Имунизирани са 197 души, а от понеделник започва ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата и детските градини.

Във втората фаза на ваксиниране попадат и работещите в университетите. Сред преподавателите във висшите учебни заведения интересът не е голям.

От русенската Алма Матер вече са подали списъци с желаещи.

"Убедена съм, че трябва да си направя ваксина. Вярвам във ваксините, още повече, че нашата работа е свързана и с практическо обучение в болниците. Ние трябва да гарантираме безопасността на пациентите и да защитим себе си", заяви ръководителят катедра "Здравни грижи" в РУ "Ангел Кънчев". доц. Деспина Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Работещите в Русенския университет ще бъдат ваксинирани в шестте центъра, създадени специално за тази цел в града.

Още по темата

"175 преподаватели са подадени, което е около 50% от преподавателския състав, и 36 служители в списъка са заявили, което е около 20% от служителите", каза ректорът на РУ проф. Христо Белоев.

Георги Симчев е психолог, който работи в център за деца с увреждания. Той също се е записал в списъка за ваксиниране.

"Заявил съм желание, надявам се да стане по-скоро. Не се страхувам, че могат да ме заразят, по-скоро се притеснявам, ако аз евентуално съм заразен, да не заразя тях, и гледам да ги пазя максимално", обясни Симчев.

В този социален център за детски услуги работят общо 30 служители. От тях само 9 са заявили желание за ваксиниране.

"Колегите изпитват някакви притеснения относно ваксините, като основният аргумент, който изтъкват, е, че много бързо е създадена ваксината. Трима, които са преболедували вече COVID-19, изявиха желание да бъдат ваксинирани", посочи директорът на ОДУ "Слънчо" Милена Неделчева.

Във втора фаза подлежащите на ваксина са малко над 112 000 души.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се дърпате,защо се ядосвате ,след като знаете, че ще се ваксинирате в най скоро време,и то доброволно .съжалявам, но така стоят нещата ,няма мърдане ,всички ще ви боцнат.
23
1
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Стига пяхте едно и също... Онзи ден пеехте как заразените били прекалено много и положителните тестове- измислени. Вчера пеехте как заразените вече са твърде малко сравнено с ЕС и нарочно били отрицателни тестовете, за да се отворят ресторантите. Не ви е лесно на сервитьорите, бачкащи за 2000лв..
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак в университетите работят по-интелигентни хора. Не вярвам да има кой знае какъв наплив за ваксиниране. Може би в АОНСУ, пардон НБУ, пернишкия и библиотекарския само.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам проблем с щитовидната жлеза, по точно възел на нея.От пет години ходя на профилактични прегледи и следя състоянието и.Но понеже миналата година бяха забранени или отменени, то аз не знам до къде е в развитието си.При моя проблем има сърцебиене и малко задух на моменти.Ако отида на преглед сега сигурно ще бъда с диагноза Ковид 19.Ваксина за мен не е препоръчително, но няма как да се прегледам.Така че при всеки е индивидуално как да постъпи с ваксина.Пожелавам здраве на всички българи.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нормално е да си зададе въпрос всеки:Защо от една година няма други болести освен Корона 19 ?Няма профилактични прегледи, няма никакви други болести освен Корона 19?Само истерии и заплахи за голямата смъртност от Корона 19.
19
2
 
2
 
! Отговори
Оф преди 3 години
Като гледам кометарите, да включват 5 джи, че много хора са за изключване...така и така няма да се ваксинират....
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма балами.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават по нова тв за Ванга ...и тя е вече цирка с вируса
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашизма е много лошо нещо ,сър....
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам ще се ваксинират ли, но да забравят за плащане та семестриални такси, за ми пълнят пощата. Пари няма, да ги търсят от вожда.
14
2
 
16
 
! Отговори
набийте си ваксина преди 3 години
От година до аминавсеки месец със ваксинаинак яко ще се мребез чужбина и море
13
20
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До12. Глу.пак, ако ваксината ти действа зле, значи вирусът със сигурност ще е в пъти по-зле. Елементарно, ама не е за такива като теб без гънки.
12
2
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 9, 10, 12 и други подобни анонимници. Алооо, креттени подли манипулативНи, колко пъти и колко хора да повтарят, че ваксинирането е ДОБРОВОЛНО.Който не иска, няма. Нещо неясно?
11
12
 
2
 
! Отговори
анкета преди 3 години
1.Ще се боцнат работещите,щото вярват на ЩАБА и ще илядат (+)2.Няма да се боцнат,щото не вярват на ЩАБА и пак ще илядат (-)
10
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак там работят умни хора и знаят, че ваксината не е за предпочитане пред вируса.
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте в същия дух с облъчването на тема ваксиниране, уважаеми, верни на шайката ***, и накрая ще стане точно обратното- почти никой няма да успеете да излъжите
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво им е да се ваксинират, тая година никой не е стъпил в университет...
7
8
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Има по лесен начин да се приключи с тая ваксинация. На всички желаещи да се ваксинират се прави тест за наличие на анти тела. Които нямат се ваксинират. Така ще се спестят доста ваксини, време и пари. А за безсмъртниците не ми др.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ваксинацията е доброволна?Или ще я превръщат в доброзорна?!!!Нещата стават трагикомични. Ваксинацията запирилчва на влизането в ТКЗС през 50-те г. на миналия век. Пълно изврашщение на доброволността!
5
6
 
19
 
! Отговори
Ваксин Ваксинов преди 3 години
И от какъв зор да се ваксинират?!