Кризата с коронавируса не се управлява експертно

Всеки носил персонална отговорност за своето здраве
28
Кризата с коронавируса не се управлява експертно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кризата с коронавируса не се управлява експертно, заяви бившият здравен министър Мирослав Ненков пред bTV.

Той е категоричен, че напрежение между лекари и ресторантьори няма.

„Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил. Той иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните“, коментира Ненков.

Той предложи радикална идея за разрешаване на здравната криза.

„Бих казал на хората – няма мерки, правете каквото искате. Заразата се предава по въздушно-капков път, трябва да носите маски, трябва да си миете ръцете. Моята теза е, че всеки един човек носи персонална отговорност за своето здраве. Нито личният лекар, нито най-големият професор, нито министърът, нито премиерът отговарят за моето или за нашето здраве“, категоричен е Ненков.

Той коментира, че по този начин хората, които искат да отидат на ресторант, за да вечерят, ще носят сами отговорност за здравето си. „Но когато някой от клиентите влезе в болница, ще има „олеле“, няма лекарство за коронавирус“, каза бившият здравен министър с ирония.

„Тази криза не се управялва експертно, тя се управлява и много политически. И на експертите не им е лесно“, каза Ненков. По адрес на здравния министър Костадин Ангелов, предшественикът му го определи като „горкия“. „Много лош период му се падна да е министър“, коментира Ненков.

„За мен лично няма логика, като гражданин, да са отворени строителните хипермаркети, но не и моловете. Аз затова силно предлагам да се оттеглят от контрола на тази криза. Не е тяхна работа. Хората отговарят сами за себе си“, каза Ненков.

По думите му вероятно има критерии, по които да се управлява такъв тип здравна криза, но те не се използват. „Няма правила“, обобщи бившият здравен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кризата е създадена от мерките за борба с нещо неуправляемо и не толкова опасно..ако целта е да има криза то управлението и за сега е успешно.
25
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Боже,избави ни от експертите,че много се наплодиха.
24
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Като чуя думата експерт в Бълггария и се хващам за Броунинга .
23
0
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
Умните и разумните не ходят , като мухи без глави по улици, молове и кръчми , като невидели....!ВСЕКИ ПАЗИ СЕБЕ СИ И ДРУГИЯ ДО СЕБЕ СИ!САМО СЕЛТАКА , ...СЕ МИСЛИ ЗА ВЕЧЕН И НЕДОСЕГАЕМ!
22
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
ако вие сте заразени, щъкате из държавата, заразявате масово, мен, включително-------Ти си стой вкъщи и никой няма да дойде да те заразява.
21
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не мисля, че сега е време да се олабват мерките. Трябва още мерки, още мачкане и издевателства, още е бане с 200, докато на българина му загрее реотана и окачи *** от НОЩ на ченгели по кръстовищата. Още ние бете, другарю Мутафчийски, целия го вкарайте!
20
2
 
4
 
! Отговори
А ЗАЩО преди 3 години
ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ГРАНДИОЗНИЯ СКАНДАЛ В ГЕРМАНИЯ С ПСР ТЕСТОВЕТЕ НА ДРОСТЕН???????? ЗАЩО НЕ ПУСКАТЕ ИНФО ЗА ХОРАТА??? НАЙ- ВЕРОЯТНО ПСР ХВАЩАТ ВСИЧКИ КОРОНАВИРУСИ, А НЕ САМО КОВИД - КОРОНА. ТЕСТОВЕТЕ СА МАНИПУЛИРУЕМИ СПОРЕД СТЕПЕНТА НА МУЛТИПЛИКАЦИЯ.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво казано, но не всички хора имат разбиране и съвест за лична отговорност. Има непоправимо еснафи,, Когато аз се давя, искам и другите да се давят с мен,,
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно вярно. Здравето си е лично моя грижа. Всеки да се грижи за своето както намери за добре.Как точно аз да "се грижи за своето както намери за добре", ако вие сте заразени, щъкате из държавата, заразявате масово, мен, включително!!!Аз как да се погрижа за себе си, като заразените заразяват не себе си, а другите!Мислете де!При заразните болести е различно!
17
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АМИ , ВИКАЙТЕ ЧАЛГАРО ИЛИ СБАБИКЯСАНИЯ АРМЕНЕЦ....ТА ДА ИЗПУКАТЕ ПЛАНОВО!
16
6
 
13
 
! Отговори
Старт стоп преди 3 години
Не разбраха че с това спри, тръгни, затвори, отвори не става. Бизнеси и хора умират вече цяла година.А можеше един пълен локдаун за месец и после пълно отваряне. Но без да се допускат новозаразени отвън. Толкова е просто, но нали трябва да има политически игрички.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам, както е тръгнало, скоро държавата да ме съблича гол на улицата, защото е станало топло, а аз съм излязъл навлечен!Докъде е допустима намесата в личния ми живот, под предлог грижа за мен?Хайде марш, не ви моля за нищо!Оставете ме на мира!
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив. Тези които я създадоха изкуствено, много добре я управляват, по точно направляват. Докато слушкаме и се подчиняваме, кризата ще я има вечно
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експертно или не, искам някой да излезе и да оповести план за справяне! Затваряме, ок, но докога? Какво ще ядат безработните? Как ще се продължава животът в такова общество?Ей такива отговори, а не празни приказки!
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се грижа за здравето си е мой проблем. Не съм молил нито тиквата ,нито ботокса да ме пазят.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастката под лога Ненков нещо смени плочата.Да не би да е разбрал че 4.4.21 е близо ?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре, бре, бре, инспектор-председателят и свитата му от калинки-лакеи се пребори не само с падащите камъни, а и с Коранавирус - нещо, което нито една страна в Света не успя да направи.Предлагам да го изберем за Председател на ООН.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човека. Да се грижа за здравето си е мой проблем. Не съм молил нито тиквата ,нито ботокса да ме пазят.
8
3
 
8
 
! Отговори
До бау преди 3 години
Хайде на бас, че няма да има такава полза от ваксините?Че да свърши това извращение с хората.Според мен не е и такава целта.
7
2
 
9
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Е тоя сега c.pа на метеното.Как така не се управлява експертно, като през 10 мин. ни заливат с мнения на всякакви знайни и незнайни професори, експерти и -ЛОЗИ.