"Животните избират президент" обяснява политиката на децата

Радостина Николова с подробности за книгата
1 фев 2021 10:39, Анисия Иванова
12

"Животните избират президент" е книга, която образова най-малките и дава отговори на въпросите как се случват изборите, кой измисля законите и какво е демокрация.

"Тази книга идва от Бразилия. Тя е плод на усилията на четирима автори и илюстратори. Това е вторият такъв проект", обясни авторът и издател Радостина Николова в "България сутрин".

По думите ѝ книгата е направена с помощта на деца на различни възрастни.

"Всяко дете влиза в ролята на ленивец, калинка, лъв и т.н. Наблюдавайки тяхното поведение, авторите успяват да извлекат онези основни послания, които биха искали да предадат. Затова тази книга звучи общовалидно на всеки един език", коментира Николова.

Тя е на мнение, че с помощта на книги като тази и диалог между деца и родители ще можем да ги въведем плавно в политиката.

"Това е съвсем естествено, наложително дори. По този начин ще разберат, че са част от едно общо", допълни издателят пред Bulgaria ON AIR.

А освен книгата издателството в България предлага и урна с бюлетини, която да даде възможност на децата да се учат да участват в избори, било то в решенията, взимани в семейството, или по време на игра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то в България на всички избори едно стадо от животни избира кога президент, кога парламент и резултатът винаги е съответстващ.
11
0
 
4
 
! Отговори
животинска ферма преди 3 години
много мулти култи. жирафи, слонове, камили... европейски ценности. и магаре да бяха сложили пак щяха да го изберат овцете. като стана дума за офсе, нещо за стригането, доенето и клането има ли в книжлето? а в джунглата нямаше ли цар? то и ние имахме цар, дедо му от един вертеп. ашколсун
10
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Животните избраха Бойко.е по старата книга.
9
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Ще има Smart Cities. https://ec.europa.eu/info/eu-regional-and-urban-development/topics/cities-and-urban-development/city-initiatives/smart-cities_enА дали е тайна, не е. То е публично достъпно, за хора като теб.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GИ какво ще има, ако не е тайна?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за *** трябва да си, че да си занимаваш децата с политика!
6
2
 
4
 
! Отговори
G преди 3 години
Един ден няма да има политици. Нито парламенти, нито крале нито кралици подобни остарели начини на контрол на масата ще останат далеч в миналото и никой няма да се сеща за тях.
5
0
 
7
 
! Отговори
9 преди 3 години
Очакваме следващата книжка Президентите избират Животното.
4
1
 
5
 
! Отговори
Тъпир преди 3 години
В жунглата демокрация няма, само лъжете децата. Има една друга книжка, "Животинска ферма", ама тя не е много подходяща за детската градина и от първи до пети клас.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много яко заглавие!Бас държа, че магарето се е кандидатирало първо и твърди че е Пегас, понеже дедо Нино като го бие с камшика му вика, че летяло като пилот изтребител. Хаха, ще си купя книжката!
2
1
 
11
 
! Отговори
лилана от затвора преди 3 години
Това с калинките е много добро попадение; чъдя се откъде са черпили вдъхновение
1
6
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Днес Рундю-руснака се е кандидатирал за втори мандат :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))