От днес - забрана за шалове и шлемове на закрито

Разрешени за ползване остават само маските
1 фев 2021 06:55, Ния Христова
50
От днес - забрана за шалове и шлемове на закрито
Снимка: Pixabay
От днес се забранява употребата на шалове и предпазни шлемове или други средства, покриващи носа и устата на закрити обществени места. 
 
Новото изискване се въвежда, след като се оказа, че не осигуряват достатъчно добра защита, особено срещу новия щам на коронавируса.
Още по темата
 
От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, сочи заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
След дъжд качулка...
7
3
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 3 години
До Заварчик------Мани, аз добре, че запазих скафандъра и не го дадох у музея!
6
3
 
42
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Оффф ами върнете парите на хората дето ги карахте да купуват шлемове..Цялата ви работа е такава-сабалем едно, а вечерта друго. Миналия март глобявахте хора с 5К за разходка в парка.Герберския паша в Бургас да каже колко пари струваше да демонтират над 300 каменни пейки в морската градина, да се извозят, а после обратната процедура, а също и коя фирма пие поръчката.Щото хората не бивало да излизат в парка, за тяхно добро разбираш ли...
5
3
 
11
 
! Отговори
Заварчик преди 3 години
Добре, че навремето не си купих шлем, ами си ползвах служебната предпазна маска. Щях да се набутам.
4
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много скоро, маската ми, която ме пази от коварниьот измислен вироз, ще навърши една годинка. Само за тридесет стотинки, а кьорав бацил не е пропуснала. Малко се поомърля, но върши перфектна работа, особено за отбиване на номера и да не ми се дървят разни мърльовци с контролни функции. Втора не мисля да си купувам.
3
7
 
27
 
! Отговори
Идиотизъм герберски преди 3 години
А, и шал човек не може да носи в студа.... Те ли дебилните властници ще ни определят вече и с какви дрехи и аксесоари да ходим?А ботушите чизми ли да са или боти?
2
17
 
8
 
! Отговори
Myra преди 3 години
Kraino vreme be6e,stiga s tiq parzali na nosa
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не е спаднала продажбата на маски???