Радев на отчет: Отстоявахме интересите на българите пред беззаконието

"Президентската институция запази гласа на разума в пандемията"
Обновена: 1 фев 2021 10:36 | 1 фев 2021 10:22, Веселина Йорданова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »
Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година. За четвъртата годишнина от мандата си държавният глава дава пресконференция без вицепрезидента Илияна Йотова, която е с коронавирус и под карантина.

Радев отчете още, че в тази турбулентна година институцията е продължила да бъде "последна бариера пред безаконието и лобизма".

Президентът припомни, че е снел доверието си от правителството като резултат от по думите му остра политическа криза.

Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционалния комфорт, а подкрепи справедливите искания с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и техните искания да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта, посочи той.

По отношение на пандемията президентът каза, че институцията е запазила "гласа на разума в ситуация на изкуствено насаждане на паника".

Сред приоритетите той отбеляза още отстояване на върховенството на правото, защита на държавността.

Радев каза, че са били отхвърлени пет от 7-те вета, които е наложил, но обществената реакция е потвърдила правилността на мотивите.

Президентът отчете и работата на вицепрезидента, като посочи, че въпреки ограниченията, Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия, както и укрепване на съществуващите връзки с общности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вчера ОЛАФ каза как си браните.........джобовете
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи глупости накуп изказа вчера този индивид. Уж вип, а манталитетът му много нисък. Знае се, че имаше конфликт с Борисов, когато тръгна да се пенсионира, защото беше решил да приеме номинацията на соц партията. След като стана голямата работа обаче, не му отива да налага непрекъснато на цялото население личната си омраза към едно лице. Супер дребнаво е!
298
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е РАДЕВ,за да се отървем от Боко тиквата и неговата шайка от крадци и мафиоти...
297
2
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Слушах го тази утрин да се плюнчи пред камерите......Надявам се пак да бъдем заедно с БСП.Нали си Независим...Чорап...каква коалиция търсиш с Нинова...Излез с юмрука и кажи в прав текст....Да аз съм кандидата за Президент на БСП...Ама откъде33434 тази смелост...
296
1
 
13
 
! Отговори
стига толкова преди 3 години
Учението на Маркс и Енгелс е безсилно, защото е невярно.Това е в основата на безсилието на Румен Радев.Той наистина се опита да направи нещо, но се намери в положението на Фигурант. И с метежът му не стана нищо. Време е да осъзнае своето нищожество и да се оттегли да пази колите на някой платен паркинг, с каквито е осеяна България вследствие на комунистическото планиранае на жизнената среда в градовете.
295
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяш Румен Радев и получаваш торта Червено Кадифе с глазура от Васил Божков, К.Нинова, МаяМа, Хаджигенов, Бабикян, Красимир Премянов, Бриго Аспарухов, О.р. генерал Димитър Шивиков, Минеков, Румен Гечев и за тепсия Десислава Радева.Честито!
294
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ОЛАФ Е ОКОЛО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!
293
0
 
8
 
! Отговори
военна хунта преди 3 години
До ХахахаДотам може да ни докара!
292
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе някой даде 3 млрд.за построяването на руски газопровод, дали беше Радев...Май, май...Не, не беше Радев, някой друг беше!
291
3
 
20
 
! Отговори
Нещо се е объркал преди 3 години
Много на сериозно се е взел Радев , пък Божков каза, че бил само Фигурант !
290
3
 
23
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Радев е жалък. Воден от правилото: "който не работи - той не греши", след като видя че опита за разделение на народа не среща подкрепа в по-образованата и продуктивна част от обществото, той предпочете да се занимава с нищоправене, за да не допусне някоя грешка. Четри години загубени за България. Ще тябва да търпим още една година.Наистина тъжно, но факт.
289
2
 
24
 
! Отговори
наистина жалко преди 3 години
Този Радев е толкова плашеща алтернатива, че аз бих предпочел да гласувам за Бойко пред вида на мързела и бездарието което олицетворява господина Радев.
288
2
 
22
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Много е жалък .........
287
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А има ли резултат от това? Никакъв!
286
2
 
23
 
! Отговори
4epa преди 3 години
КАК ДА НАПРАВИШ ОТ4ЕТ КОГАТО НИЩО НЕ СВЪРШИЛ- НАПРАВО ФИГУРАНТ !!!!!!!!!!!!!
285
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква ковид паника? Какви сгрешени мерки? В България реално нямаше първа ковид вълна. Имаше заразени чак есента.Едва ли има човек, който да смята, че мерките са били неправилни, освен ***.ите и мунчов.ците.
284
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с какъв резултат е отстоявал интересите? Лично моят интерес беше накърнен от платените протести и опитите за метеж и клатене на властта в най-неправилната година.
283
18
 
1
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Всички които пишат Коментари против Президента Радев са Корумпирани членове на ГЕРБ , Подкрепа и КНСБ . Виждаме ги в Социалните Мрежи .Имате ли такова Наблюдение за *приятели* във Фейсбук - Никакъв а Хоп Апартамент в Банско , Хоп на Ескурзия в Занзибар ?
282
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свърши много важна работа като катастрофира дрона и Бойко разбра. :)))))))))
281
13
 
0
 
! Отговори
Избран преди 3 години
е от 2милиона и половина народ доволни сме от Президента.