Как винетка за автомобил се превърна във винетка за ремарке?

Мъж отнесе глоба малко преди валидността й да изтече
Обновена: 2 фев 2021 11:05 | 2 фев 2021 10:55, Ния Христова
27
Как винетка за автомобил се превърна във винетка за ремарке?
Снимка: БГНЕС
Само дни преди да му изтече годишната винетка за автомобила, мъж установява, че тя се е превърнала във винетка за ремарке. Разбира го на пътя, когато е спрян от БГТОЛ и му е написан фиш, съобщава Нова ТВ.
 
На 22 януари Диян Стаменов е спрян преди Търговище. Служителите на БГТОЛ му казват, че винетката му е невалидна. Той извадил стикера и го показал. Проверяващите обаче му обяснили, че това е винетка за ремарке, а не за лек автомобил.
 
Така винетката, купена в края на януари 2020 г., се превръща във винетка за ремарке 10 дни преди изтичането й.
 
"Цяла година съм пътувал, не съм имал проблеми", обясни Диян Стаменов. "Оказа се, че винетката, която съм имал, е започнала да функционира за ремарке след 20 януари. В тяхната система от 20 януари е станала за ремарке".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Това са на банкянския цареул избирателите.
24
1
 
0
 
! Отговори
Т Коев преди 3 години
Използват или се надяват, че хората не знаят закона аз пътищата или закона за движение по пътищата Там никъде не пише ремарке,лек автомобил или каравана, пише ППС, регистрационния номер е уникален за всяко ППС и проверката става по него. Не разбирам когато ми изпратят фиш или акт, какво ще пише на него, кой член, алинея или точка от двата закона съм нарушил Ще се надяват да съм послушен и да отида да си платя Дават ли си сметката, че мога да го съдя за изнудване или рекет
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На документа от оператора пише К3,това е и лек автомобил и ремарке ,цената е една и съща но не било отметнато л.а. или ремарке. Според мен пипат софтуера тия ***.Извиках една ТВ и го наб.таха но оператора=770лв, долните ко.елета.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен случая беше същия.винетката ми беше от01.02.2020,а на21.08.2020 ме спират и ми казват че имам 10(десет)глоби затова че винетката ми е за ремарке.Тия от АПИ са пълни измамници,защото им позволяват.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха това някаква шега ли е? Как може такова нещо?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСигурно и за влекачите има винетки за ремаркета, а? Аз като карам влекач, що не плащам и никъде не са ми искали винетка за ремаркето? Ай отговори ми. Защо само на камиона плащам а на ремаркето не. Влекачите, дърпаме всякакви ремаркета - от цистерна до Хладилно. Сменяме си ги на паркинги основно. Винетка за ремарке имало, айде бе, верно ли?
19
3
 
11
 
! Отговори
ejdudjd преди 3 години
Dnes.bg, стига с тези стикери-микери! От няколко години няма такива лепенки.
18
1
 
21
 
! Отговори
И АЗ БЯХ КАТО НЕГО преди 3 години
Като си купуваш по нета винетка, може лесно да се заблудиш и да кликнеш, не са лек автомобил, а на ремарке......"Предвидливо" са записали, че ако сгрешиш, не ти връщат парите. Това го има само в бантустаните----или в кварталните кръчми под израза---кьорав карти не играе----но в Тикволандия е така...народът харесва тиквата и сега да не роптае.
17
0
 
26
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
В БГТОЛ са твърде много служители и безмислено и неоснователно получаващи заплати чиновници. Толкова са много, че и да не искат си пречат. И щом си пречат естествено е да се получават такива аномалии, еманация на некадърността. А техните грешки излагат премиера, който така и нямаше воля да ги разгони тези лентяи!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Напротив от 2019-та има отделна винетка за каравани и ремаркета чието тегло заедно с теглото на автомобила който ги тегли надвишава 3,5 тона. Ако колата ти е 2 тона и теглиш ремарке с тегло 1,200 трябва да си купиш виинетка и за ремаркето.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 10Според мен си пр0ст, ама както и да е.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Накрая да не стане въпрос че не е Винетка а Гражданска отговорност. Защото там има стикер и има ГО за автомобили и ремаркета. Винетка за ремарке наистина няма.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винетка за ремарке няма, това си е същата винетка за автомобил ,на същата цена. Какво значение има как я наричат ?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8 А дали човека не е показал класовата бележка а тия тук да са написали стикер.
11
3
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Бе на държавата не знам ама очевидно пред теб съм като Нютон.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как така как? Много лесно, това е държавата на фокусите.
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8Ааааааа яко. Ти сигурно си геният на държавата. Яко, яко.
8
0
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
А ти защо си мислиш, че някакъв несретен човечец е наясно със значението на думата "стикер" ? Аре да допуснеш, че аз знам разликата, а ?!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 3Пич, пише че е показал стикер а не касова бележка. Или ти между двете не правиш разлика?
6
0
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тоя пА тръгнал да се оплаква.Ще плащаш чиче... В страната на Винету Винетките метаморфозират в каквото си искат. Алиса в страната на чудесата явно е била българка. Аз предлагам, освен данък МПС,ГО и винетки и прочие тройно облагане, да се изисква винетка за всеки гражданин. Ако е кола с 4пътника то е единия е платил, ама другите трима се возят безплатно!!От дйек надйек? Тоя бюджет да не се пълни сам я? Трябват пари за заплати на МВР,за чиновници, за помощи на ***, за избори.