Мамят пенсионери, че ще излекуват ставите си с добавка чудо

Продуктът се предлага за 69 лв.
2 фев 2021 07:38, Ния Христова
20
Мамят пенсионери, че ще излекуват ставите си с добавка чудо
Снимка: Pixabay

Поредната измама с хранителна добавка се появи в интернтет, съобщава „Труд”. Измамниците стават все по-изобретателни и използват болките на хората, за да рекламират продукт за 69 лв. В заблуждаващата реклама твърдят, че пенсионери могат да излекуват ставите си, ако приемат добавката. "Ще възстановите коленните стави само след 28 дни, на 100% ще възвърне физическата си активност". Доктори-специалисти са категорични, че това няма как да стане, ако ставите са много увредени.

"Можете да постигнете всичко това без опасни операции, скъпи процедури, чакане до безкрай по опашки пред кабинетите на специалисти, които и без друго безпомощно вдигат ръце. Ще постигнете това без пиене на отровни химически препарати, вредни за черния Ви дроб, стомаха и бъбреците, като в резултат на това ще спестите хиляди левове", пише в рекламата.

 
За да се хванат повече хора на уловката, измамниците измислят изцяло фалшив персонаж с лична история и много професионални успехи зад гърба си. 
 
"За съжаление, проблемът със ставите засегна и майка ми. Отначало й беше трудно да изкачва стълбите, да кляка или да става от стола. След това стана още по-зле... Трябваше да помогна на майка ми и си казах: "Та нали съм учен! Участвал съм в разработването на много медицински изделия, които облекчават различни заболявания. Защо да не мога да създам метод за здрави колена?" И така започнах изследванията...".
 
Лекарят уж е спечелил и Нобелова награда за разработката. Това разбира се е лъжа, както и целият му персонаж. Оказва се, че снимката на доктора е свалена от сайт за платени изображения и е широко разпространена в интернет, изписвайки в търсачката само думата „доктор”. Фалшиви са и персонажите, измислени като доволни клиенти, които са възстановили ставите си чрез продукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Трънка преди 3 години
Статията е подвеждаща. Авторката да докаже написаното или да си затваря устата, че ръси само простотии
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за това ли ни мамят. По телевизията рекламират само лекарства.
15
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Па това не е от вчера!!! Всички телевизии освен интернет бълват подобни реклами! А ,, краварката е в левия ъгъл,, си е чисто менте-масло...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от лекарствата са измама понеже не лекуват а само облекчават дадем симптом.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Глупави" и "виновни".А по-младите,които си купуват машинерия за уголемяване на пениса??
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те мамят целия народ е ако носи маска няма да се зарази от ковид а какво остана за пенсионерите.
11
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 3 години
Решението е просто - купуваш САМО лекарства, и то от известни фирми.Всичко друго е измама.Но, докато има балъци, ще има и тарикати.
10
3
 
3
 
! Отговори
Валяка преди 3 години
Освен, че се обещава пълно излекуване, това се потвърждава и от известни до момента лекари. Поставена им е снимка с цел по-висока увереност в рекламата. Не знам знае ли проф. Иво Петров, кардиолог,когото много уважаваме, че и той присъствува в тази операция в Интернет. Има водещи специалисти от различни области. Хората се чудят къде е истината!?
9
0
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Глупавите не са виновни , никой не р виновен ,че възраста му не му позволява да мисли трезво , виновен си , когато правиш нещо умишлено , когато си стар и ума ти не е в час са виновни други , ние сме виновни , че мълчаливо търпим , държавата е виновна , че толерира престъпноста , законите ни са виновни , непукизмът и егоизмът в обществото ни. Най-леснно, виновни пенсионерите и да умират там , но на далечния път приятелю и ти не ставаш по-млад с годините , гледай да не си "глупав и виновен".
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква е разликата между това и всички реклами на лекарства и добавки?Лекар - актьор (или от продуктов сайт за интернет рекламите), обещания че помагат и са чудодейни, че са без предписания и нужда от лекар... сега има реклами и за такива уж срещу корона вирус...Единствено сигурно не са си платили за регистрация и "официални" изследвания.
7
0
 
8
 
! Отговори
Св преди 3 години
Най - лесно и удобно се продават добавки, мазила или някакви други илачи без конкретно действие. След 28 дни пенсионер ще е забравил че го е и пил и пак ще си го боли. Ама само вижте, засечете си, колко и какви са рекламите на повечето телевизии, К1 разбира се е насочен към добавки за възрастните. По другите нац. ТВ летят коронавируси, илачита, като "предпазно средство" пък ако те хване ... ми да си се пазил. Вярното е само цената. Витамини, добавки имуностимулатори, кремове.. мазила - измама!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни са си глуупавите, които вярват в чудодейни хапчета и прахчета.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то ако са само добавките с мед да ги намажешсега като вкарат животни в кланница нищо не се изхвърля всичко си отива в колбасите от перошина и кожи до рога и копитачесито на печелевшитиеа банани има целогодишно нали за това се борихте
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в демократична българия искат да знаят всичко и да има прозрачност но не смеят да кажат името на обикнавени мошеницимогат да ти пишат километрични материали какво правил путин по часове а информация за производителинте на млечни продукти с палмово масло са държавна тайна- охранявана от главния прокурор да не говорим за колбаситедо 89 година всеки окр град имаше екарисаж - за изгаряне на негодни месасега за станата има само два-останалото за изхвърляне е на пазараи горим чужди ***.пфу
3
2
 
4
 
! Отговори
John Smit преди 3 години
ми всяка добавка над 10лв си е измама
2
0
 
27
 
! Отговори
аз преди 3 години
Като е измама назовете продукта,какво поднасяте някаква обща информация ! Всеки ден може да си пишете статия за някакво си менте лекарство без име та да си пълним страницата с информация.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягайте от цени, завършващи на .9, .99