Ангелов: Разумна доза оптимизъм да, но не и лекомислие!

Осем области у нас са в червената зона за коронавируса
Обновена: 4 фев 2021 10:49 | 4 фев 2021 10:10, Веселина Йорданова
65
Ангелов: Разумна доза оптимизъм да, но не и лекомислие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осем области у нас са в червената зона за коронавируса, като с най-висока заболеваемост е Кюстендил, а с най-ниска Търговище. София град се върна в тази зона, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг на МЗ за коронавируса.

Той каза, че сме на 26-то място в ЕС и 6-то на Балканите по заболеваемост, а по смъртност на 13-то в ЕС.

По думите му дали ще минем по пътя на Франция с плавно нарастване или със сериозно нарастване зависи от това как ще се държим.

Още по темата
Резултатите ни дават разумна доза оптимизъм, че сме направили правилното до момента, но не ни дават право да проявим лекомислие, каза здравният министър Костадин Ангелов, според когото постигнатото е много крехко.

Той посочи, че Европа е в патова ситуация и се готви за трета вълна.

Аз искам да сме готови, ако тя дойде у нас със силата, с която е там, каза още министърът и даде пример с тежката ситуация в Португалия.

Здравният министър призова българите към разум и спокойствие, че здравните власти мислят и осъзнават отговорността, която са поели.

Има известно раздвижване в столицата, затова ситуацията се следи на 12-часова база и във всеки момент сме готови да предприемем действие, каза министърът.

Заетостта на болничните легла за лечение на коронавирус е 32%, а на интензивните легла 38%, като най-висока е в Силистра, София област и Шумен.

Запазва се тенденцията за два пъти по-голямо число на излекуваните от потвърдените случаи на коронавируса.

В момента 10 души заразяват 12, стана ясно на брифинга. При отваряне на ресторантите и тяхната работа прогнозите са 10 да заразяват 29 и заболеваемостта отново да стигне челните места в ЕС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Умни са руснаците. За тях направиха колективен имунитет, а тук кору м п е т а т а охраняват мирни граждани с полиция.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Сори, пич, ама тия закони не работят по начина, по който си мислиш. Никой не си получава "заслуженото" във смисъла, който влагаш, а кармата е просто причинно следствена връзка, а не накакъв отмъстителен закон. Съответно напълно по законите на кармата, тези, които сега продадат повече ваксини, ще имат повече пари... Или с други думи: не очаквай вселената да свърши работата вместо теб и да те защити!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манипулации, контрол насаждане на негативна енергия,стига с това кодиране на мислите на обществото.Всеки,който върви с/у Природата и Вселенските закони -плаща.Първият закон на Вселената е; законът на Любовта!Ако любовта ви присъства във всичко,Тогава,Вселената ще ви изпрати любов в замяна.Вторият е; законът на Кармата! Това което внасяте във Вселената,Ще ви се върне в същия размер.Ако Умишлено правите злини на другите хора,ЩЕ ВИДИТЕ,че същите злини ще се върнат в-у вас!
48
1
 
4
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Ако се замислим какво говорят, ще разберем. Кунчев каза ясно, че трябва да се употребят всички ваксини, защото в момента не знаят с колко ще изгорят. Паника от вируса ще има докато не се използват всичките ваксини, но за този щам. За другите щамове, нови ваксини, както по принцип е с другите сезонни вируси. СЗО алармира, ограничения ще има докато света не се ваксинира. Всеки да си тълкува думите им както иска. Загриженост, бизнес или кой знае какво...Всички ще се ваксинират рано или късно!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При отваряне на ресторантите и тяхната работа прогнозите са 10 да заразяват 29"Това как и по каква логика го изчислиха? Пак ли нещо врачката Витанов е баял и хвърлял боб, че да стигне до угодни на правителството прогнози? По каква логика измислиха, че над 2 пъти ще се покачи заразяването?
46
1
 
10
 
! Отговори
Христов преди 3 години
Какви мерки са дали резултат? Моите уважения, но това са пълни неистини, защото училищата бяха затворени, но спортните мероприятия по стадионите, не бяха. защо мислите, че контактите са различни в спортните зали? Съблекалните, мислите ли, че има някакво разстояние между децата и въобще трениращите. Невъзможно е! Как тогава спадна процента болни? Имам чувството, че нещо се залъгваме и през определен период от време отново започваме с паниката и недостиг на легла в болниците. Много въпроси???????
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министър ,говорите какво ставало в Португалия ,а вие видяхте ли какво става в Танзания
44
0
 
10
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Ако пак смятате да затваряте, скрийте се поне от телевизора, защото мазните ви и лъжовни физиономии, обясняващи ни какви супер резултати постигате, започват леееееко да ме изнервят. Може и да не дочакате изборите.
43
3
 
6
 
! Отговори
Евг. Минч. преди 3 години
Прекрасни са двамата! Колко е приятно когато хората се обичат!
42
0
 
14
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Този здравен министър или много лъже или е некомпетентен. Ресторантите са затворени от 27 ми Ноември. Случаите се вдигат заради неадекватната му стратегия и оценка на риска. Лятото ресторантите бяха отворени, а заболеваемостта ниска. Просто искат да припишат провала си на наш гръб. Що се касае до смъртността България е в челната дванайсетица в света и въпреки 3 месеца локдаун не сме помръднали оттам. Но пък смъртността пак се качва, за което естествено пак ние сме виновни, а не НОЩ.
41
1
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
*** пак надигна глас - явно фюрерът е намисли пак нещо да открадне. Явно циментът и релсите пт метрото не са били достатъчни.
40
2
 
15
 
! Отговори
неправилни мерки преди 3 години
Моите родители живеят в Португалия, в локдаун са от миналия март, с мерки които тук никога не е имало, нямат право да излизат през по-голямата част от деня, освен до болнично заведение и е така от месеци. Локдауните не работят, защото ограничението на часовете и точките на пазаруване води до увеличение на човекопотока в разрешените часове и места за пазаруване. Не обичам конспирациите, но не може да има толкова глупави хора не осъзнаващи това.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам една неразумна доза винкели по тиквите на тези еврейски изчадия.
38
2
 
2
 
! Отговори
ОГЛУПЕЛИТЕ АТЛАНТИЦИ преди 3 години
от бл.изане на американски подметки отново ще купят РУСКА ВАКСИНА, но произведена по лиценз в ТУРЦИЯ. Както с газа
37
1
 
5
 
! Отговори
Ковидко преди 3 години
Я па тия, радвайте се, че за първи път не сме на дъното в някоя от европейските статистики.
36
0
 
13
 
! Отговори
Доктор Куин 2 преди 3 години
Това в момента , което Ви го пробутват за "ваксини" си е чиста измишльотина и едва ли помага за нещо! Дори си мисля , че може и да вреди след време ! Каква "ВАКСИНА" за няма и половин година ?!?! И в същото време една влакова композиция Учени и Лекари твърдят все още по медиите , че този ВИРУС ВСЕ ОЩЕ Е НЕПОЗНАТ И ДОСТА ОПАСЕН ?!?! И как така хем има "ВАКСИНА" , ХЕМ Е "НЕПОЗНАТ" все още ?!?! ТРАГИКОМИЧНО Е! Стабилна ваксина ако искате - след поне 3 години много работа и изследвания !!!!!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Маските преди 3 години
В твоята глава има ли грам разум че си тръгнал да говориш глупости за да плашиш хората
34
3
 
11
 
! Отговори
Доктор Куин преди 3 години
Вирус че има. Има! Че е пуснат с няколко определени цели - Така е! Пуснат е! И целите започнаха да личат очебъркащо ! Но е повече от ясно , че той няма да изчезне току така! Ще си остане и искаме или не - ще трябва да се живее с него ! И в този ред на мисли - КОЛКО ДНИ , МЕСЕЦИ ИЛИ ГОДИНИ смятате да има "ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ" ?!?! Дори да затворите всичко за 2 години примерно... След 2 години и половина мислите ли , че ВИРУСА пак няма да се появи , когато положението се разхлаби ?!?! ......
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кинтите явно са на привършак и сега наистина са в патова ситуация - ще лапкат патки яко, яко ще лапкат
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той посочи, че Европа е в патова ситуация и се готви за трета вълна."При нов локдаун ще последва първа вълна на строшени министерски кратуни.