КФН се зае със случая на детето, което трябва да плати дълга на майка си

Юлия почина миналата година, остави 27 хил. лв. борч
28
КФН се зае със случая на детето, което трябва да плати дълга на майка си
Снимка: Dnes.bg, архив

Комисията за финансов надзор се самосезира относно случая с 9-годишното момиченце, което трябва да заплати заема на загиналата си майка.

Още по темата
Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била пияна.

Юлия Ангелова беше прегазена през юли м.г. от шофьор, който избяга. Тя се прибирала пеша вечерта от бар в Созопол. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която я е ударила. Шофьорът обаче се криеше. След няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

КФН ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая, увериха от Комисията. Към настоящия момент в Комисията не е постъпвала жалба от наследниците на загиналото лице.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
мазану Филип преди 3 години
шкафчето с кюлчето,да плаща бибитко
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще разберем, има ли закони в тая държава.
24
1
 
0
 
! Отговори
полезно за тях преди 3 години
кейфор,цру,мосад да платят борча,и червеният кръст също,и Борча на България също с ББ-то
23
0
 
7
 
! Отговори
АНАЛЛИЗАТОР преди 3 години
Колата е установена,но за шофьорът няма доказателства.Как може за един обикновен Фиш за превишена скорост да има извършител,а за такова тежко престъпление да не може да се установи кой е.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЗа съжаление си прав!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Каква кръвна проба бе шаран...Тя да не шофирала кола.
20
0
 
1
 
! Отговори
KFChicken преди 3 години
Със случая са се заели КФН, КФМ, КФЧ и КГБ.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен много би ме притеснила компания, която плаща без приключило следствие, само защото някой пише по сайтовете за тях. Това би било пълна липса на процедури от тяхна страна. *** е ситуацията, но ако мъжът иска справедливост да се жали за бавното следствие и дело, а не, че не са му платили когато е пожелал
18
1
 
15
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Институции в България много, но повечето не работят в полза на гражданите!
17
0
 
18
 
! Отговори
дано да помогнат преди 3 години
Само така, застрахователите си заслужават да ги притиснат заради това нечовешко отношение към детенцето! Видях им името по Нова тази сутрин, от близкия кадър на писмото, с което отговарят на питане на медията - "Групама Животозастраховане" ЕАД!
16
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добре де..Един полицай, бивш съпруг е решил, че като се тръшне пред ббалъците със сърцераздирателна история, ще предизвика обществен натиск и ще накарат застрахователя да плати нещо, дето не следва да плати. Усещате ли се за какво ви използват? Шараани! Сами отивате на стръгата да ви издоят. Има КФН, има съд. Защо не се е обърнал към тях? Щото му е припарило като е видял, че няма основание. При катастрофа, ако нямаш кръвна проба и то чиста губиш обезщетението!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10, а нещо за стопанина на пътя и неговата съпричастност към случая да рекнеш? Щото чл.2, ал.2 от закона за движение по пътищата казва, че "всеки има право да се движи по пътищата, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила". А едни други последващи членове от същия закон обясняват и кои лица стопанисват пътищата у нас и какви са техните задължения, отговорности и т.н.
14
0
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Много бързо постави диагноза и присъда.....Някъде да пише че е била пияна?
13
1
 
10
 
! Отговори
сс преди 3 години
наследника ако не придобие имуществото на починалия си родител не може да наследи и задълженията му, ако приема нещо в наследство получава и задълженията....мисля че така беше като съм учил едно от всичките права в академията....
12
0
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
В България няма закон който да казва че дълговете се наследяват ... все още..---офффф тва ви е проблема на вас *** , че разбирате от дългове до теоретична физика. Дълговете в България СЕ наследяват. Винаги е било така. Реално се наследява цялото имущество на родителя, което се състои от пасиви + активи. Имаш възможност да се откажеш, но това означава да откажеш и активите също.
11
2
 
21
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАЙТЕ преди 3 години
всяка застраховка е гарантирана измама !!!
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го обясня по-лесно: - 100% вина на застрахования водач = 100% плащане на наследниците; Съпричинена щета за ходене по нощите по пътя - 50% вина на шифьора и 50 на пешеходеца, съответно 50% от присъденото обезщетение. Бащата вдига шум за нищо в случая, защото некадърен адвокат го е подкокоросал. А детето нямаше да е длъжник ако не беше приемателнна наследството. Има опция и за отказ за който не в информиран. Но приемеш ли активи, приемаш и задължения. Не може само жилища да се надледяват
9
6
 
9
 
! Отговори
Беззаконие ! преди 3 години
В България няма закон който да казва че дълговете се наследяват ... все още...наследяват се само ипотеките - жидюхите вече са се погрижили наколенкаджиите им да прокарат суответните закониако някои от дирниците ви карада платите дълга на починал ваш роднита - теглете му една !
8
1
 
15
 
! Отговори
Добре де.. преди 3 години
Дайте името на застрахователя, толкова ли е трудно или са ваши партньори?!? Ако бяхте истинска НЕЗАВИСИМА медия, щяхте да го напишете без проблем! Притеснявате се от нещо или си налагате цензура ?
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сещам се за случая - жената беше прегазена по нощите на прибиране от заведение, ходейки по междуградски път. Според мен не е въпрос дали е била пияна, а дали има обособен тротоар за пешеходци изобщо там, защото според мен - не. А кой от деамата водачи я е убил само Хорейшо може да каже, не и нашите полицаи. Без тротоар смъртта й се води съпричинена, но това го казва следствието. Ако то не е завършило, застрахователя няма какво да плати, освен мижав аванс на добра воля докато се точи делото