Йотова подписа указ за българско гражданство на д-р Абдулах Заргар

Над 7000 души се подписаха в подкрепа на директора на болницата в Исперих
31
Йотова подписа указ за българско гражданство на д-р Абдулах Заргар

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа днес указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, съобщиха от президентството.

Още по темата
Решението за предоставяне на гражданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г.  предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство.

В четвъртък в Администрация на президента са получени и последните становища на ангажираните в производството институции, в това число и от службите за сигурност.

Както е известно, роденият в Иран медик трябваше да напусне поста директор на болницата в Исперих заради законодателни промени, според които няма право да заема длъжността.

В крайна сметка близо 7000 души се включиха в гражданската инициатива под наслов "Подкрепа за българско гражданство на доктор Абдулах Заргар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е безочие!Без репортажа по телевизията и без подписите на хората нищо нямаше да мръдне по начина който по принцип трябва да се следва още години!
5
17
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
радеф и йотовица са П0З0Р!!!
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая не стига,че нищо не прави по принцип,а трябваше цял град да се подпише за да вземе този човек гражданство.Срам ме е,че съм българин от такива чиновници!900 000 такива чиновници могат да бъдат заместени от електронно правителство.Абсолютно ненужна бюрократщина,която дърпа държавата назад.До кога ще търпим тия тунеядци????
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгеле нещо положително, макар и с 1000 клизмида стане в тази държава.
2
17
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Кое и е позитивното???
1
8
 
28
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Това е първата позитивна новина за деня !!