"Александровска" с безплатни прегледи за преболедувалите COVID-19

"ПостКовид" програмата за долекуване започва в понеделник
7 фев 2021 11:34, Ния Христова
4
"Александровска" с безплатни прегледи за преболедувалите COVID-19
Снимка: Pixabay
От понеделник в Университетската болница „Александровска” започва "ПостКовид" програма за долекуване, рехабилитация и възстановяване на пациенти, прекарали коронавируса.
 
"Абсолютно всеки прекарал COVID може да се възползва от тази програма, независимо къде е лекуван. Програмата е и дори за тези, които имат съмнение, че са прекарали вируса, но нямат тест. Програмата започва утре", обясни пулмологът проф. Даниела Петрова пред Нова тв.
 
"Пораженията след коронавирус са много индивидуални – сърдечни, неврологични, белодробни. От досегашната ми практика имам наблюдения, че могат да бъдат както доста ранни, още в първите седмици, така и след това. Тази болест засяга съдовете. Една част от тези пациенти преживяват инсулти и има повишен риск", каза от своя страна неврологът проф. Ивайло Търнев.
 
Медиците ще наблюдават за късни реакции, свързани с нарушено равновесие, с когнитивни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така. Сигурно ще го обявят за геройство да си преболедувал КОВИД. Може нов данък да вземем да плащаме - КОВИД данък, ако не сме се разболявали. Парите да се разпределят между тия, дето са били болни. Защото ние останалите сме мал*о*умн*ици, които се пазят. И трябва да им плащаме. Да им плащаме прегледите при лекаря, може и лекарствата, да им плащаме и градския транспорт, и храна, и дрехи......
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатен е само прегледа, на който ще ви поставят куп диагнози и ще ви открият купища здравни проблеми, лечението на които после хич няма да е безплатно. Просто кампания за ловене на здравни шарани.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости чудят се как хората са оцелели въпреки бялата мафия и искат да си поправят "грешките".