Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР

Министърът бе в Кюстендил заради нарсналите заразени с коронавирус
Обновена: 8 фев 2021 15:32 | 8 фев 2021 15:29, Александър Попов
470
Ангелов: Синът на президента е бил на купон, но там си работи МВР
Снимка: БГНЕС

Синът на президента Румен Радев - Георги, е бил на купона с още 13 момчета в столицата. Това потвърди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Полицията и Столичната здравна инспекция са направили 16 проверки на обекти, които работят против правилата през почивните дни. Съставени са 2 акта. При част от проверките се е наложило да се намеси и полиция. Една от тях е била по сигнал на граждани за струпване на хора и хвърляне на предмети от хостел на булевард "Христо Ботев". На място били установени 14 души, 11 от които непълнолетни.

Здравният министър обаче допълни, че той не провежда разследване, това било в компетенцията на МВР.

Той коментира и обстановката в областта, която е сред най-сериозно засегнатите.

Още по темата
"Притеснителна е тенденцията в Кюстендил. За седмица имаме изключително нарастване на случаите от 12 на 73. Това ни притеснява, защото не знаем защо това се случва. Лежащо болните нямат контакти на обществени места. Според нас заболяването се предава по битов път – по семействата. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който посети болницата в Кюстендил, предаде БГНЕС.

Има цели семейства които са на лечение. Има възможност за настаняване на 103 болни. При необходимост ще се разкрият допълнителни 40 легла в сграда до болницата. В отделението има пациент със синдром на Даун и за него се грижи друг пациент, който работи в център за настаняване от семеен тип. Това е нещо, което показва, че професията е и призвание, добави министърът. Той уточни, че към момента няма данни за британския щам.

Обсъждаме всички възможности и системи. Състоянието позволява отхлабване на мерките. Предстои да вземем такова решение, но не и в средата на този месец, подчерта Ангелов.

За ваксините той допълни, че до края на месеца се очакват 260 000 дози от ваксината на Оксфорд, а има и допълнителни доставки на ваксините на Модерна.

Попитан за организацията на изборите, министър Ангелов заяви, че тя се провежда спрямо медицинския протокол, който ще се предостави на ЦИК.

"Нямаме притеснения по отношение на мерките. Лични предпазни средства ще се предоставят на всички членове на СИК и ЦИК. Всеки може да се ваксинира, имаме и необходимите дози ваксини. Мобилните урни ще се носят от хора със защитни облекла, маски", коментира Ангелов.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков заяви, че има 72 настанени с COVID-19 в лечебното заведение, четирима са в реанимация, останалите 68 са в две отделения.

"Няма опасност да останем без легла. Ако се влоши ситуацията, ще разкрием допълнителни. Средно 7-8 души постъпват с COVID-19 на ден. Заразяването е на битова основа – цели семейства, заразяват се и на работа, където не се носят много маски. Практиката показва, че при повишаване на заболеваемостта хората се стряскат и спазват мерките. Основно заразата се разнася по битов път", уточни още д-р Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подстрекаваше платените протестъри да палят полицаи. Сега полицията му го връща.
330
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов си е в съвсем прав в уточненията си. 500 коментара в защита на президентските лъжи, че нямало нищо. Георги Радев вече е получил акт за нарушение на мерките и за хулиганство в 4то РПУ. Заедно с майка си.
329
9
 
6
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Ядосвах се,когато съм чел коментари за този екземпляр,че си скубел веждите,лакирал си ноктите и за други действия от негова страна, с които природата го е наказала.Трябва да си безочлив ***,за да навлезеш в живота на едно все още дете.Малкият Георги е виновен,защото е син на президента Р.Радев. Българинът, почитан и уважаван от милиони негови сънародници.Никакъв льохман билото Н.Н.или К.А.не могат да спрат Р.Радев по пътя му,към изритването на днешната пасмина,която смуче кръвчицата на народа.
328
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ги яде някои хора и ***, че Ангелов върши супер работа.
327
3
 
6
 
! Отговори
мери преди 3 години
И той е *** Изпълнява нарежданията на БОКО какво искате повече ще лъже ще маже да ближи герберския ***
326
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов скрии се и никога не се показваи повече от дупката
325
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз на този човек вече въобще НЕ ВЯРВАМ !
324
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Ангелов! Трябва да се защитят държавните институции, в частност РЗИ, от набезите на Радев
323
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не му вярвам и за ваксините.
322
3
 
10
 
! Отговори
жалко преди 3 години
за 30 години се източиха всякакви да ни управляват, но! такава крадлива шайка, толкова бездарнани, толкова безскрупулни типове никога не са били в управлението. толкова са се самозабравили, че на моменти поведението им граничи с психопатия.понякога си мисля, че наистина трябва да заиграе ножа в буквалния смисъл, иначе няма оправяне...
321
5
 
8
 
! Отговори
S преди 3 години
Ще ходи на купон момчето, това е най- нормалното нещо. И не е единствения. А този като не е ходил, е стигнал то тук - puppet. Puppeteers без puppets не могат да съществуват. Мислете.
320
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е бил - този човек ни излъга, как да му вярвам и за ваксините !?!?
319
4
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Отличен коментар на Костадинка, номер 352!А гербаджите да си гледат срутищата и падащите камъни върху главата им.Да си гледат ремонтите на току що завършените обекти, а с такъв министър като този - нишо чудно в скоро време и чумата да ги тръшне.България не помни досега по-крадливо правителство!
318
6
 
22
 
! Отговори
костадинка преди 3 години
Може би министъра на здравеопазването съвместява и министър на вътрешните работи?
317
8
 
7
 
! Отговори
ак47 преди 3 години
Бил е бил,а на теб министър ***,някой дали не ти го е бил набил,или набил!*** шайка от крадци!Доставят ваксините с месарски микробус,а на гости ходят с катафалка!
316
8
 
13
 
! Отговори
Внимание преди 3 години
Абе, как така става, че невзрачни типове като Ангелов стават противни като пристанат на герп?!
315
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато дойдат тези ваксини хората го изкараха... а освен това идва от най-скапаната и най-евтина ваксина!
314
6
 
15
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Тоя здравеопазването управи,взе да разбира и от работата на МВР.
313
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутилки може да донесе всеки, да ги прасне на тротоара и да каже, че са хвърлени отгоре. Може някой да ги е хвърлил и от по-горен етаж. Може никой нищо да не е хвърлял, а да е имало стъкла от преди. Може и съвестния гражданин да лъже. Може някой да си е оставил бирата на прозореца и да е паднала инцидентно. Всякакви варианти. Полицията е предубедена и разпространява измислени истории, неподкрепени с доказателства.
312
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото не се изнасят оперативни данни и защото не се разпространяват недоказани неща особено за непълнолетни юноши. Защото замесването на деца в такива игри се отразява отрицателно на личностното им развитие. Защото като лекар и министър трябва да уважава личния живот на хората. Защото е просто *** далско и гнусно да правиш такива неща, още повече по поръчка на такъв гад, като Борисов.