Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
11
 
! Отговори
Ahmed преди 3 години
Stava vece banalno sis toya katerac. Na kogo mu puka kide se kateril na Musala ili Kom.
128
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може би сега като плати държавата, после може да се нареди да си иска от застрахователя с горница.
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако имаше парашут Скатов дали можеше да оцелее?
126
1
 
17
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Кой ша плаща?
125
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи пари е имало да се плаща за разходките на разни годеници, пък сега .... немците искат да чакат разследването да свърши и тогава да решат какво и как ще платят. Тази Шени, Мени не й беше мястото там. Ако е имало и други такива - и на тях. На всичкото отгоре наглярката рони сълзи и сополи във Фейса, иначе се е облажила от "курорта". Думичка не казва за "лошите" условия на организаторите. Пък ся меринджейката на Скатов друго дрънка....
124
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 141 Имат застраховки и би трябвало застрахователя да плати връщането на тялото.Обаче немският застраховател за сега отказва да плаща каквото и да е ,докато не се изяснят причините за смърта.
123
0
 
25
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Ква е тая фирма дето организира изкачването,би трябвало да имат поне застраховки алпинистите...
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената на Боян Петров за отрицателно време събра поне 100 бона от спонсори и приятели и ходиха какви ли не да го търсят....И някой ден може да го намерят, случайно, освен ако не е паднал в някой ледник до който никога няма да има достъп на "Джуджето". Шапка й свалям.
121
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не е една беля. Сега ще има и поклонение, сигурно в Сливен, пари за погребение. В тези трудни времена, аз лично, бих отделила средства за детето му, защото и аз имам. Той самия едва ли го е направил. Може да не е бил лош човек, но съдейки по това как се изказа при Слави за бившата си жена, майка на детето му .... потвърждава негативното ми мнение за него, изградено изцяло от личните ми изяви. И въпреки това .... жалко.
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, работата е такава - от дясно стои Бойко, от ляво Цветанов, не гласуваш за Бойко и присъдружните им партии - попадаш на Цветанов, не гласуваш за ляво-Цветанов , идва ББ на власт. Избора е между ББ и ЦЦКоето и да изберете ,все на средния ще попаднете,особено ако пак ЦЦ е на власт,мислете преди да гласувате!
119
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо държавата да плаща ,нали си имаме гилдия от алпинисти с техни почитатели ,да беха събрали пари за връщането на Скатов.Иначе са много силни по форумите и много се гордеели със ,,героя "Скатов.
118
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиера и трима министри седнали да умуват как държавата да докара трупа на самоубиец - Пародия и пълна откачалщина !
117
5
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 3 години
"....българския селянин с радост би платил за чалга или мерцедес на старо, но такива подвизи са извън обхвата на съзнанието му ... какво значи да изкачиш връх, когато може да киснеш в кварталната кръчма и да слушаш сръбско..."...................................................................................Е, и какво значи да изкачиш връх?! Може да си слуша сръбско, но това са НЕГОВИТЕ пари. И когато умре някъде по света роднината на "селянина", "експедицията" няма да си мръдне пръста! !
116
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се побърка тотално - власта му изяде главата и Няма да гласувам за него !Аз едвам си плащам нап,ной,данъци в тая криза , а той ги раздава за простотии !Защо не раздаде маски поне на пенсионерите и децата ?
115
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егото убива. Планината не е място за състезание и доказване.
114
1
 
39
 
! Отговори
Сметище Хималаи преди 3 години
Катеренето на Хималаите днешно време е чешене на собственото его и някакви мераци за слава. ЛИЧНА слава . Едва когато стане белята роднини и спонсори се сещат че въпросния загинал алпинист също така е "прославял родината ". За да измъкнат някой лев от държавата. Значи застрахован бил ама на държавни разноски ще бъде транспортиран ??? А дали може да се попита КАК и за КОЛКО е бил застрахован?Да не е някаква минимална застраховка, дето покрива само съболезнователна картичка до опечалените ?
113
0
 
32
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Какво ни занимават с този човек цяла седмица? Сам си е решил да се катери по чукарите после герой бил. Нилой не го е пращал или карал да ходи там. Кой знае и екипировката му сигурно 3 ръка. Сам си е решил и това е.
112
2
 
32
 
! Отговори
до 126 преди 3 години
Кое точно е подвига?Елитният алпинизъм е една патология.Тези хора са авантюристи, обсебени от идеята да се доказват и да бъдат отразявани медийно.Подвиг е полет в космоса или преди век експедициите на Амудсен и Скот,които са принос към науката.Алпинистите с нищо не допринасят към науката.Боян Петров ако не беше алпинизма,щеше да е ентия анонимен биолог в БАН.Отделен въпрос е ,че тези хора не мислят за близките си
111
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е специалитета на Бойчето - да харчи пари които не са негови за глупости и да тегли кредити които няма той да плаща. Така и магаре може да е премиер.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли търсене и превоз на тяло се поемат от която и да е застраховка на 8-хилядници. Самото сваляне е изключителна рядкост и средствата за него изобщо не могат да се предвидят.