Коронавирусът настъпва: Болните с 32% повече за седмица

12 области са в червената зона у нас, още толкова в оранжевата
Обновена: 11 фев 2021 10:18 | 11 фев 2021 10:18, Веселина Йорданова
266
Коронавирусът настъпва: Болните с 32% повече за седмица
Снимка: БГНЕС

С 32% е увеличена заболеваемостта от коронавирус за една седмица, а спрямо две седмици по-рано с 54%. Смъртността е увеличена с 4%. Това каза шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на здравното министерство.

В болниците ръстът за седмица е повече от 15%.

С днешна дата това не е особено предизвикателство към здравната система, но в някои райони изцяло са заети двете отделения, например в Кюстендил, където заболеваемостта е 330 на 100 хил. души, отчетоха здравните власти.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев каза, че заболеваемостта е повишена в цяла Европа и затова няма раздвижване в класацията. У нас тя е 99 на 100 хил. души, а от понеделник - вече е 140, което ще се отрази следващата седмица. Засега сме на 26-то място в ЕС.

По отношение на смъртността сме на 15 място в ЕС.

В момента обаче имаме 12 области в червената зона, 12 в оранжевата и само 4 в жълтата.

Устойчива тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус отчете здравният министър Костадин Ангелов.

По думите му обаче мерките, които са изключително либерални, дават резултат в сравнение с нивата на заболеваемост и смъртност в ЕС.

Благоевград, Варна, Габрово, Пазарджик, Силистра, София област, Хасково, Шумен са областите с по-висока заетост на леглата за болни от коронавирус.

Ангелов подчерта, че до момента здравните власти са били прави в решенията си.

В момента се намираме в световна криза, голяма част от договорите не се изпълняват в срок, нещата не се случват и всичко това рефлектира върху търпението на гражданите на ЕС, каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
ковидар преди 3 години
До анонимен " Третият локдаун и ваксинацията в Израел-спектакъл на неуспеха" от Гилад Ацмон.Това достатъчно ли ти е?!
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, каквото са ви наредили батювците, такова ще отчитате като цифри, разбира се!Няма да се излагате с неизпълнени поръчения,я?!Утре друг ще поставят на чело, ако вие там из щабове и управления, не слушкате!
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, някоя новинка за сина на президента? Някое задържане, арест, атака от спецполицията на Президентството? Ти си ни източника на пресни новини, в теб ни е надеждата!
200
1
 
11
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Значи мерките не работят, отлагайте ги ***! Докога ще лъжете, кое настъпва ? Настъпва ви някой по главите да пишете такива измислени статии! Идва Видов ден и ще му ядете дебелия!
199
2
 
12
 
! Отговори
Мартин Задека преди 3 години
Така такааа! В Кросс.бг има чудесна статия за ваксинацията в Израел!!!! Първенецът по ваксинирането!!!!! накратко израелските медии стигат до извода..че колкото повече хора се ваксинират...толкова повече се разпространява заразата..за разлика от арабските територии,които изобщо не се ваксинират и са в...."зелената зона"!!!! Извода на израелците...Ваксинираните ....разнасят вируса!!!! На лъжата краката са къси !
198
1
 
2
 
! Отговори
неспирен възход преди 3 години
До има и по-лошо!под егидата на БКП-Герб и Бойко....
197
4
 
3
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
До къде е Никола Гешев?Всичко е комунисти! Да си върнем турското ще бъде най-добре! Русия е далече!
196
1
 
4
 
! Отговори
къде е Никола Гешев? преди 3 години
До има и по-лошо!За да постави всички комунисти на место с техните досиета.
195
1
 
4
 
! Отговори
има и по-лошо! преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНТова е бойковият Герб - рожба на БКП и осиновен от Георги Димитров и Роза Димитрова
194
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 222 РЕПТИЛЕдва ли ще го вземат да играе извънземно във филм.По-скоро да го сложат на някой бостан да плаши гаргите!
193
2
 
7
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Честно казано, ако съм на Доктор Ботокс,ще заразя с КОВИД-19 оня дето го е обезобразил с тази пластикаи при това му е взел много пари.Толкова некадърна работа няма да направят и мексиканоситепри които американките отиват за по-евтини процедури.Сега Ангелов прилича на извънземно след тази "козметична операция".Нека да се обади на Спилбърг да го включи в бъдещите си филми.
192
1
 
4
 
! Отговори
Безработен преди 3 години
Като огладнея още малко, тръгвам да грабя доктори.Ако ме завари някой...с ножа!
191
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибирайте децата в къщи.На детските площадки и тези в парковете е пълно с деца и родители без никаква дистанция.Родителите на лаф моабет след детската градина.Прибирайте и малките ученици!Не се получава,ясно!Моловете не са проблем,както смята някои!Малко населени,не работят заведенията,просторно,никъде няма струпване!Фитнесите е по различно,престоя е дълъг,физически усилия,изпотяване,без маски,малко пространство.
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СВОБОДА !https://youtube/watch?v=ojTrHaOoa10
189
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа. Продадоха проблем.Негативно внушение и кодиране на немислещите и невежи. Реакция.Сега продават решение. Мерки които постоянно удължават.Безработица.Контрол и подчинение на човечеството.БОГ е ЛЮБОВ. и който живее в любов е здрав и щастлив.
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните се увеличиха пак, защото започна ваксинацият. Вирусът е във ваксините и бързите назални тестове.За това вече се досещат и в Израел, има публикации в техен вестник.
187
2
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Питане: Вярно ли е, че тези, от НОЩ получават по 40 000 лева на месец плюс заплати, като шеф на ВМА и гладен санитарен инспектор, и им е обяснено, че ще ги получават, докато говорят за COVID-19?........за един приятел питам....Между другото знам , че на всички GP да обещали парички, ако дават необходимия брой "заразени" всеки месец- иначе им ги спират!
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа трябва да мре повече, че да може да оправим пенсионната система без сътресения.
185
1
 
22
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Някои трябва да си заработят заплатките от няколко десетки хиляди левчета са тръгнали да обясняват на хора без доходи и заеми,които трябва да издържат семействата си!!!"Страхът" базисно човешко чувство и заиграването с него е опасно начинание, което не важи за България поради "р*бския" манталитет!!!Срещу това "биологично оръжие" започнаха да размишляват и да се обединяват много учени от целия свят,и както винаги истината излиза наяве.......
184
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66АнонименХайде сега малко и от мен агитация: - ГЛЕДАЙТЕ "7/8 ТВ", ЗАСЕГА САМО ТАМ СЕ ГОВОРИ ИСТИНАТА И НИКОЙ НЕ МАНИПУЛИРА С ЛЪЖИ И ИЗМАМИ, ДАВАТ СЕ СВОБОДНИ МНЕНИЯ НА СВОБОДНИ ХОРА..."Откъде знаете, че говорят истината и няма манипулация? Тези "СВОБОДНИ МНЕНИЯ НА СВОБОДНИ ХОРА" лични мнения ли са им или са им вменени?Гостите ли заявиха всичко това?При мутрата Слави?