Радев: Да се гордеем с културното наследство на страната ни

Изложбата "Българска археология 2020" представя над 350 експоната
11 фев 2021 21:26, Анисия Иванова
41
Радев: Да се гордеем с културното наследство на страната ни
Снимка: Президентството

Трябва да подкрепяме мисията на българските археолози, които ни свързват с миналото и ни дават възможност да обогатяваме представите си за света и да се гордеем с изключително богатото културно наследство по българските земи. Това заяви президентът Румен Радев, който участва в откриването на 14-ата Национална археологическа изложба “Българска археология 2020”, цитиран от Прессекретариата на Президентството.

Експозицията представя най-значимите и интересни находки от теренната работа на българските археолози през отминалата година и се организира по повод Деня на археолога -  14 февруари. В приветствието си държавният глава Румен Радев посочи, че откритията през 2020 г. са поредно свидетелство за силната българска школа в археологията, която се е доказала  благодарение на талантливите археолози и богатото ни културно наследство. „За тази професия са нужни аналитичност, много знания и умения да се пренасяш в други епохи, както и безрезервна отдаденост“, посочи президентът.

Държавният глава заяви, че страната ни трябва по-активно да популяризира културното си наследство и историческите находки което ще създаде туристически и икономически перспективи за развитие на регионите в страната. Президентът пожела успех на археолозите и през новия сезон.

Изложбата „Българска археология 2020“ представя над 350 експоната от Праисторията до Средновековието и може да бъде разгледана до 2 май в Централна зала на Националния археологически институт с музей.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Пепа преди 3 години
*** тва сериозно ли?
27
5
 
8
 
! Отговори
Време е... преди 3 години
Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.
26
3
 
7
 
! Отговори
нищоправещият преди 3 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
25
10
 
5
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО Б преди 3 години
бОРИСОВ Е КРЪГЛА НУЛА.Плювнелиев бе смешен и жалък.Бибитко Чекмеджиев е само алчен.На първо място сме по бедности смъртност в ЕС.Да се маха тоа Ту.ЛУ.П от България Вън!!!
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, 26-ти герберски папагал доказваш как действате с празните си кратуни, копи пейст и поправки в своя полза, наистина сте елементарни. Надникни в статистиките и виж рейтингите за да не лъжеш така нагло.
23
7
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Не чух нищо за повсеместното и възвисяващо присъствие на ЕС/ЕС във всички сфери на научния живот?!Защо така,господин Президент,няма ли да следвате угодническото раболепие спрямо всякакви западни бюрократи,и псевдо приятели на България?Явно не.Така трябва,амин.
22
3
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Герберите управляват. Протестите продължават. Изборите наближават. Българите намаляват. Партиите никнат като гъби. Лидерите точат зъби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Със подхвърлени трохички ще ли оцелеят всички. ? Управата пак добрува. Стадото мълчи, кротува. Социолозите-агенти ще надуват тез проценти. Вождът е непобедим, с подвизи недостижим! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репреси
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, бесепунгерите как са се форсирали и пишат техните си тъпотии. Жалки и смешни същества с ограничени *** умствени способности и пълни със злоби кратуни. Толкова си могат горките фътмачета. Колкото повече плюват по Министър-редседателя , толкова повече му вдигат рейтинга.
20
5
 
1
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ами като с нищо постигнато в настоящето не можете да се гордеете...
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионер е твоят вожд, нали е батко на Радев.
18
5
 
14
 
! Отговори
Как може преди 3 години
Един *** казармен пенсионер се изказва за култура. Това е чиста проба де-би-ли-зъм
17
5
 
11
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
*** се изхожда за кутурното наследствоКакво дебелоочиекакъв смях
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гордеем се с културното наследство, но се срамуваме от Радевото наследство. Най-простия сред простите.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, герберунгерите как са се форсирали и пишат техните си тъпотии. Жалки и смешни същества с ограничени умствени възможности и пълни със злоба кратуни. Толкова си могат горките. Колкото повече плюват по Радев, толкова повече рейтинга му се вдига.
14
2
 
13
 
! Отговори
Фигурантът преди 3 години
Водата е мокра Слънцето залязва на западКойто не работи не трябва да ядеНа където и да се вътриш дупето ти остава отзад.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с наследството на радеф ще се гордеем ли ХАХАХАХАААААААА
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се гордеем, ама първо да отстраним едно леко фигурантско недоразумение ...
11
3
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Пий си хапчетата бе шизoфpeник
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа ако отиде там ще е смешно, той си е за къра, да яхне джипа и да препуска по селата.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев разбира от култура за разлика от ББ и неговите последователи, там е трагедия. Да можеше повече хора да имат нивото на Президента, страната ни щеше бързо да догони Швейцария.