Радев за случая със сина си: Няма повече да коментирам този режисиран скандал

Президентът призова за разследване на злоупотребите с европари
Обновена: 11 фев 2021 19:59 | 11 фев 2021 19:20, Анисия Иванова
421

Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от ОЛАФ.

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ. Към констатацията на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

Още по темата

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се потиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Президентът коментира и случая със сина си Георги, който бе на парти с непълнолетни връстници в апартамент в София.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той, цитиран от Нова тв.

Коментарът на президента беше на откриването на годишната археологическа изложба в Националния археологически музей.

Преди няколко дни от Президенството официално съобщиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. "Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също коментира скандала и лаконично заяви, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които са били хванати на шумно парти в хостел в центъра на София през изминалия уикенд, но там си работило МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българино кога ще прогледнеш.....? Как пък така все едни мазници толумджии , безкрупулни тепегьози и уникални некадърници и пладнешки хайдуци слагаме да ни управляват? Явно нацията ни е такава *** в болшинството, друг отговор нямам....!
308
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 334Никъде не лъже. Сина му не е бил в заведение и не е арестува. Но се прави на ударен, че сина му е бил в хосписа над заведението от където са замеряли с предмети хора по улицата. И сина му е отведен в 4-то РПУ за справка защото е бил без лична карта!!!! Тъй като още няма навършени 18 г. за него се е разписал един от пълнолетните в компанията. Чу ли го да отговори дали сина му е бил в тази сграда, в това време? Чу ли му отговора на въпроса пускал ли е дрон на Борисов? "Моралния"??
307
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 334Лъже че е "режисиран скандал"...въпреки, че може да се приеме и като режисиран, но от президентския секретариат !
306
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде лъже Президента, бе, ***? Това, че защитава семейство си от клеветите и лъжите на проституиращата бг журналистика, ***! Последните защитават Гербаджийската мутра и слугите му, съсипали България! Те са виновни, не Радев! На Румен Радев му пожелавам втори мандат!
305
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре не коментира, защото лъже и си трупа негативи точно предизборно.
304
5
 
19
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
ЧАКАМ ГИ ОТДАВНА !!! ЕДИНИЯ , ДА СТАНЕ ПЪЛНОЛЕТЕН , А ДРУГИЯ , ДА МУ СВЪРШИ МАНДАТА !!!
303
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гафовете на Фигуранта нямаше да се тиражират толкова много, ако той с тимерутското си поведението не ги радухваше активно !
302
2
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
НА АЪЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ , ОСТАВКА !! - НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК , ОСТАВКА , НА ЛЪЖЕЦА !! - СЪД И ЗАТВОР !!!!
301
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото Радев и неговия Зайчарник се опитват да го изкарат "света вода ненапита" толкова повече "***" медии ще го атакуват, защото се знае, че щом си влязъл в политиката, нямаш шанс да си най-честения, независим, справедлив, благочестив.Отказа на Фигуранта да коментира "този режисиран скандал" е контрапродуктивен за имиджа му на "прозрачения и безгрешен вожд", който той и неговия Зайчарник градят за собствена консумация.
300
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста гнуссни *** има тук от политико-криминалната групировка ГРОБ
299
4
 
9
 
! Отговори
До 313,316,318,319 преди 3 години
И 323КОРНЕЛО,ХАЙДЕ ПОСПРИ СЕ МАЛКО ***!
298
4
 
14
 
! Отговори
РоРо преди 3 години
Наглец
297
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да,и деса е честна хаха
296
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Фигуранта всеки негов гафов е "режисиран скандал" - назначаването на метресата му на две заплати, потулването на ПТП'то, при което вината беше приписана на жертвата, а не на неговия баща, НСО гафовете на Радевица, COVID сборището на Шипка при което обяви вируса за провокация, организрането на метеж срещу държавното управление на България, изгонването му от Естония за нарушение на COVID предписанията и сега - участие на сина му в купон в нарушение на противоепидемичните мерки !Легенда:
295
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте си плювалниците, мръсни журналистически ***! Нова тв, бТВ, БНТ, БНР - сборище на ***, позорящи журналистиката! Долу мръсните ви ръце отПрезидента на България - г - н Румен Радев и семейство му, гнусни ***!!!! Ще си платите някой ден и за тази клевета, ***!
294
1
 
1
 
! Отговори
До 319 преди 3 години
А,с +/- викаш троловете броим,значи под статиите за Бойко така броим на Корнела троловете,така ли?
293
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се броят *** с + и - ?Коментарите не вярвам да са ги прочели повече от 5 човека,а някои мнения имат по 70 + ?
292
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв позитански ***-безполезник пише тук от името на народа.Това е присъщо на психично-болен човек-сам е,а се мисли за много хора.Също е присъщо за площадните тиняци-3-*** човека викат : "Ние сме народа".Е,то не че те не спадат към психично болните де.
291
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С +/- може да се преброите само троловете на ГЕРБ , но това и малките деца го знаят. Не променяте обществените нагласи. Просто чаткате малко стотинки като си мислите че получавате нещо, а то нищо... трохи... ама сте закостенели мозъци и не заслужавате да получавате повече. Ако бехтенумни, щяхте да работите ;) капиш?
290
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви *** не могат да подменят обичта на народа към Президента с писаници на глупости къде ли не. Гърбавата хунта ще бъде срината. Боли ли ви тролчета? Нека, нека да ви боли :) нека и крадливите ви господари да ги боли.