Радев за случая със сина си: Няма повече да коментирам този режисиран скандал

Президентът призова за разследване на злоупотребите с европари
Обновена: 11 фев 2021 19:59 | 11 фев 2021 19:20, Анисия Иванова
421

Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от ОЛАФ.

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ. Към констатацията на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

Още по темата

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се потиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Президентът коментира и случая със сина си Георги, който бе на парти с непълнолетни връстници в апартамент в София.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той, цитиран от Нова тв.

Коментарът на президента беше на откриването на годишната археологическа изложба в Националния археологически музей.

Преди няколко дни от Президенството официално съобщиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. "Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също коментира скандала и лаконично заяви, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които са били хванати на шумно парти в хостел в центъра на София през изминалия уикенд, но там си работило МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските *** от Санкт Петербург много са се активизирали да плюят и да хвърлят кaл по нашия президент!Явно Путин е отворил трезора със златния резерв на Руската Империя!
268
31
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
Само така г-н Радев! Мачкай комунистите - и от ГЕРБ и от БСП и от всички русофилски комунистически метастази!Ще гласувам твърдо за втори мандат на президента Румен Радев, и жалко че няма да може и трети мандат да изкара! Само така може България да се изчисти от мутрафонията, русофилщината и комунизма!!!
267
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта е недосегаем връх на непорочността, целомъдрието и девствеността ! Защо му задавате такива тривиални, банални и безнравствени въпроси от ежедневието: Как назначил метресата си на две заплати докато много напускаха страната да търсят работа, както и: Бил ли е синът му на купон в нарушение на противоепидемичните мерки, докато другите губят бизнеса си заради Пандемията ?Питайте го за "трите морета" и "аутобаните" който ще ги свържат...без асфалт !Легенда: Радев = жалка фигура с главна
266
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пенсионер НЕ НА ОСИ- ГНЕЗДО НА ЛЪЖЦИ Е!
265
31
 
0
 
! Отговори
Радев - Президент! преди 3 години
Втори мандат за Румен Радев!!!Radev forever!!!
264
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му се изтърколва мандатчето на тоя злобен фигурант и с деса и малкия фигурант да ни се махат от главите,че ми писна да чета за *** му фамилия.
263
31
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
Наближава 4-ти април!Часовникът тиктака:Тик-так...Времето на Костадин Ангелов свършва!!!
262
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алпооо, журналистите! Ще слушате и изпълнявате! Аз съм морала, честността, истината и Пътя! Точка! И няма да ми задавате въпроси!
261
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧудноВъобще не му подхожда. Няма вид на простаккеса.
260
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човек с такова его не може да е добър баща.
259
1
 
33
 
! Отговори
АМИ преди 3 години
СЯ' КО' ПРАЙ'М ДРУГАРЮ РАДЕВ , КАК ША' ЗАМАЗВАШ ГАФА , СЪС СИНЧЕТО ??? КАК ША' СТАВАШ , ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ???
258
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
273 Кой беше този?
257
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 281Айде пий гинкобилобата! "Узурпатора"сам подаде оставка, защото след президентските избори имаше съмнение, че ГЕРБ нямат обществена подкрепа! Друг да го е правил? Вместо да подготвя избори Радев тръгна ревиизия на ББ да прави и обществени поръчки. Изборите на Радев честни ли бяха?
256
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът е публична личност и трябва да знае, че синът му не е защитен от публичност, няма право, да иска от полицията и медиите, да прикриват неприемливо му поведение. Ако е оклеветен, да заведе дело.Не бива да се бърка имунитетът на президента пред съдебни спорове с правото на медиите да отразяват факти.В една демократична страна, всички имат равни права, синът на президента е известен с лошото си поведение,не от вчера. Радев, да се замисли първо, какъв родител е, тогава да обвинява другите
255
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Режисирано"? Побоя на петокласник от друго училище също ли бе режисиран? Нападението на друга компания също ли бе режисирано? Гонката с полицията по бул."България" също ли бе режисирана? Каране в насрещното и заплахи на случжител на КАТ изпълняващ служебните си задължения също ли бяха режисирани? Пачки евро и кюлчета в шкафчето в отсъствие на Борисов в охраняваната му спалня от подопечната на Радев служба не е режисирано? Ай сиктир!
254
1
 
26
 
! Отговори
Гал' бали послъ преди 3 години
Мари Румка, мар' майка, оти послъгваш чедо ,ам не застаяш кат' мъж и да си опрайш синковеца!
253
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Години наред червената глутница около Радев и Нинова,от ДС,която е на отчет на Москва, води отвратителна пропагандна война срещу Борисов, и брутално се намесва в личния му живот, с фабрикувани и монтирани обвинения. Не прилича, на един злобен руски слуга, да се оплаква от нападки в медиите, докато в същото време ги призовава,да си свършат работата. Те и полицията си свършиха работата и се оказа, че синът на Радев наистина е бил на шумно парти, което е забранено от закона, по време на пандемия.
252
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебното правителство беше 2014 година.2015 вече беше ГЕРБ.
251
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не. Още като отказа да отговори с"да"или"не"пускал ли е дрон пред прозореца на Борисов пропадна тотално. Ползва направени по криминален начин записи и снимки за да атакува опонент! После обвинява медии, че лъжат. Не било заведение. Добре, хостел над заведение. Това какво променя? Тоя да ни стане мин.председател ще видите какво е ***, свобода на словото и т.н. Мъж? Кажи с"да"или"не"сина ти бил ли е на този купон.Борисов го снимат в спалнята му охранявана от служба с шеф назначен от Радев!!!
250
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли"мислещите"са на мнение, че Фигуранта бори мафията и статуквото? Влезе в конфликт и се раздели с няколко от съветниците си. Влезе в остър конфликт със служ.мин.председател назначен от самия него. При настъпваща пандемия искаше да постави хората на риск. За подобно нещо го изгониха позорно от Естония. Един от стратегиски му съветници е последния пил с В.Илиев малко преди да го разстрелят. Друг спира метрото за кеф. Ама ОЛАФ разследвали и друга поръчка. Ти вдигна юмрук! Ти"бориш"корупцията?