Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани

Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни, каза проф. Генчо Начев
Обновена: 12 фев 2021 11:33 | 12 фев 2021 10:47, Ния Христова
258
Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани
Снимка: БГНЕС
"Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани", каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев.
 
Той заяви, че българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни.
 
"Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията - там никакво разстояние не може да се спазва", категоричен е Начев.
 
Професорът каза още, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за обявяването на по-строги мерки. 
 
Начев обясни, че в болница "Св. Екатерина" вече 60% от персонала са се ваксинирали. "мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини", допълва Начев.
Още по темата
 
Според него тази липса на информация идва от самите производители. 
 
"В момента в "Св. Екатерина" е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни", каза още Начев.
 
Той е на мнение, че при българите здравето не е на първо място. "Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря "Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята", коментира Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
0
 
! Отговори
Начев преди 3 години
1. е кръгъл *** (+)2. *** е наистина,но може да заема всякакви държавнически длъжности (-)
189
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Като изкукуригаш до край и те пенсионират най-накрая, дано роднините ти да ти оберат окрадените пари и пукнеш като куче на стълбите на някоя болница, както ти и подобните ти мрьсници оставихте хиляди хора да пукнат!
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генчо бре мисли,Генчо пак не ще...
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генчоо ,огладня ли?
186
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Циркът ще продължава.Това е по волята на тези, които имат претенции да управляват целия свят - Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Те искат да предизвикат страшна световна икономическа криза, и най-богатите държави да обеднеят, тогава те ще управляват целия свят без проблеми! Тя, кризата започна - дори в Германия вече говорят, че ще има инфлация!
185
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл крадец и лъжец!
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, хората са дисциплинирани. На този кога ще му се направи проверка колко от пациентите му остават живи след операциите поне 5 години?
183
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислени човечета си мислят , че вируса е измислен - доказателства за тях не съществуват------Ами дай годни доказателства.
182
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
професоре като харчиш дебелия процент от инвазивните процедурки които сам си гласува пак ли сме недисциплинирани?
181
12
 
8
 
! Отговори
ира преди 3 години
До Случаен минувачМного те е страх да не се уплашиш бе! Ти жертва на Хитлер ли си? Ти къде се слагаш?Аман от глупави. Години плакахме че не ни казали за Чернобил, сега като ти казват, пак лошо. *** бил много крехък.
180
2
 
14
 
! Отговори
убе преди 3 години
баси хаглеците са щабовете и клакьорите около тах.
179
7
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Охххх...Престанете да плашите хората бе! От сплашването до диктатурата има само една крачка! Навремето Хитлер е сплашвал чрез Гьоринг и Гьобелс, а Сталин - чрез прокурора Вишински! Или май че на Борисов му се иска да е като Хитлер или Сталин?
178
3
 
15
 
! Отговори
хахаахахахах преди 3 години
Айде пак излезте на балкона и дружно му ръкопляскайте на тоя.
177
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен,съдателят(те) на този вирус трябва да бъде обявен за пожизнен нобелов лауреат,понеже чрез създаденият от него вирус унищожи(или уплаши) всички други болестотворни вируси и така изчезнаха и всички други болести,чието сумарно унищожение на хора преди стократно превишаваше жертвите на ковидата!!!Затова,долу всички маски и всички да излизат и напълнят улици молове,училища,заведения и да се молим на вируса да не му стане нищо,че да не плъзнат всички други болести!
176
0
 
11
 
! Отговори
А ти преди 3 години
си дърт парянгажия продаваш народа си като лекар.Дръж си летището.
175
1
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама като гледах днес мача на Кириос с ***, трибуните бяха пълни с хора, повечето без маски..и това е от началото на турнира...очевидно властимащите разбраха, че тезата за страшния вирус *** ще се пукне като балон и от днес наложиха 5-дневен локдаун...вероятно до края на турнира...:)))
174
5
 
12
 
! Отговори
айде у лево преди 3 години
На този нещо "българина" му е виновен.Той СМС ли иска да пуща?Такива лекари екстремисти се ми много противни. Пандемията ще отмине когато 70% от населението развие естествен имунитет. Тези мерки са предназначени да удължават агонията. Те няма да спасят никого от Ковид, но ще направят значителна част от народа беден. Няма по-социалистическа професия от лекарската.
173
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря "Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята", коментира Начев.-------Това говори какъв хирург си.Щом хората си пишат завещанието преди да легнат на масата. Клоун.
172
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя народопсихолог да си спомни, че е подписвал Хипократова клетва. Не му е силата да мисли и да съди народа си, а да му служи. Господ ще им иска персонална отговорност на тия, които съсипаха лекарското призвание. Това е престъпление да не казваш на хората какво се случва наистина. Просто едни световни хитреци искат Земята за себе си, а такива като тоя им слугуват, ако един ден и с тях ще приключат.
171
3
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Професоре когато ни управлява *** човек и ние сме прости какво очакваш