Всеки четвърти българин готов на ваксина веднага

Също толкова обаче са категорични, че няма да се имунизират
12 фев 2021 18:35, Красимир Ангелов
171
Всеки четвърти българин готов на ваксина веднага
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все повече ваксини пристигат в страната ни в борба с коронавируса. България засега е сред последните в ЕС по брой ваксинирани, но надеждата е, че това ще се промени в близките няколко месеца.

Още по темата
Освен доставката на ваксини обаче, успехът на ваксинационната кампания до голяма степен ще зависи и от нагласите на хората дали искат или не да се ваксинират. Точно с този въпрос - "Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?" - екипът на Dnes.bg се обърна към читателите си в традиционната ни анкета, в която участие взеха 7967 души.

Едва 26% от участвалите в анкетата посочват, че ще се ваксинират при първа възможност. Други 9% посочват, че ще се ваксинират, но държат да е с точно определена избрана от тях ваксина.

Прави впечатление, че почти всеки трети българин на този етап предпочита да изчака с ваксинирането. 14% от запитаните отговарят, че искат да изчакат, за да получат по-пълна информация за ваксините и да вземе решение. Други 15% посочват, че на този етап няма да се ваксинират, но не изключват възможността да го сторят на по-късен етап.

На фона на това 22% от българите са категорични, че няма да се ваксинират в никакъв случай. Други 7% добавят, че са склонни да го направят само ако липсата на ваксина им попречи да пътуват в чужбина.

Още 7% пък посочват, че ще изчакат първо всички депутати и министри да се ваксинират, а след това и те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радвам се ,че има поне 22% разумни и здравомислещи българи ,които НЯМА да се ваксинират.Моля се на Господ да се увеличава бройката!
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от къде тез велики заключения ги измислихте?
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Ваксината срива имунитета. Ако досега сме карали тежко или средно тежко ковид вируса, то след ваксината ще го караме 5 пъти по-тежко. С последици като бронхит или пневмония. Ваксината не изгражда, не създава имунитет, а тъкмо обратното- срива го. И води до стерилизация. Това за тях е перфектно,практично и удобно. Хем да не можем да се плодим и хем като се разболеем по-лесно и по-бързо да умрем.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Хенри Кисинджър е казал, че те хем ни тровили и убивали, хем пари изкарвали от тая работа. Имат закани, че щели да ни вкарат в робство и даже тази идея щяла на нас самите да ни се хареса- сами да си харесваме робството. И как ще стане тая работа?
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хъм аз познавам само 5 на готови да се ваксинират веднага и те не са от хората с висок интелект, а страхливи мишки или практици, които искат да могат да излизат е чужбина.Нормалния човек няма да се остави да играят на руска рулетка със здравето му, участвайки в тъпия им театър за налагане на страх и контрол.
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=YR5ApYxkU-UНямаме нужда от обучениеНямаме нужда от контрол над мислитеHEY! TEACHER! LEAVE THOSE KIDS ALONE !
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли? За обикновения вирус.. Човек може да има хубави мисли и това е всичко за да Е ЗДРАВ!
135
3
 
8
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Аз съм с 3 мпс-та, имам си и 4 гаража,също така 2 къщи и апартамент на Поморие,с две думи няма да се ваксинирам.Освен това съм пообиколил доста държави.Не мисля че българите сме прости.В крайна сметка вероятно ще се ваксинираме,но не и по този левашки начин,който ни пробутват.
134
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Ваксинирайте първо безценният чиновнически апарат,после лекарите,правилните електорални единици от...маааали.те.После в обратен ред,та да не става зян суровината.
133
0
 
9
 
! Отговори
да беее преди 3 години
У БГ милиард искат да се ваксинират,ама трябват още 100 человека да не артисат ваксини!
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140И така да е, всеки решава сам за себе си. Кой си ти да вкарваш куца ирония? Да не си царска кръвна линия? Кой те знае какъв ялов гoблин си.
131
14
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
муам кебапчета от пазара за 80 стинки ама няма да се вкаинирам щото не знам кво има в тая ваксинаджулим домашна ракия в пластмасови бутилки с неизвестнен произход, но вакисна няма да си сложа защото не са ясни страничните действия
130
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не познавам болен от измисления вирус, не познавам някой да познава болен. Не познавам някой които иска да се инжектира с тези незнайни гадости, не познавам хора които да имат познати камикадзета готови да ги убият мъчително в чест на Бил Спринцовката.
129
16
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
още малко като ни държат без вакисна и всички ще са навитаци .... даже рушвети ще бутат. Ще ни ваксинират за седмици всички!
128
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 3 години
Да не губим ценно време.Вместо да чакам някой да (ми досажда) да ме пита "Ще се ваксинирате ли?", бих му отговорил: Не! Категорично не, при никакви обстоятелства не искам и няма да се ваксинирам срещу вашия коронавирус!!!Ясно ли се изразих???Защото не съм се ваксинирал и срещу грипен вирус. Знам, че може нищо да не ми стане.Но ако вас ви накарат да застанете на един крак, да "изпляскате с криле" и да изкукуригате ще го направите ли???!!!
127
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точкаЕврейската програма за ваксинация пропада! Колкото повече са ваксинираните, толкова повече заболели от вируса! Отделно, много общности в Израел нямат никакво намерение да се ваксинират, но не ги закачат, защото им трябват гласове за изборите! Наскоро на едно погребение там се събраха няколко хиляди! Има цели квартали, които изобщо не спазват никакви мерки! Много знаеш за Израел! Трябва да четеш, а не да гледаш телевизия! :)
126
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не иска да не се обажда.
125
1
 
24
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Това подтикване към ваксинация с тези статии е противозаконно! Спрете с тези издевателства над личността!
124
14
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 122. Когато някои от тези 1200, които не са ваксинирали, се разболеят и го карат тежко, тогава пак говори с тях. А логиката е елементарна - ако организмът ти реагира на ваксината с някакъв ефект, то ковидът ще те срине или направо отпрати на оня свят.Кое предпочиташ?
123
15
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 120. Аз пък знам, че ваксинираните в България вече са близо 70 000 и е съм чул нито един да е починал и даже да е получил по-сериозни странични ефекти. Мислиш ли,че нямаше да се разчуе ако имаше нещо?