Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета

Сред участниците - майки на деца с увреждания
Обновена: 13 фев 2021 12:55 | 13 фев 2021 12:55, Петя Славова
179
Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета
Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията е да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", предаде БГНЕС.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. "Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти. От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и тъй като премиерът за цяла година не намери сила, смелост, достойнство да дойде и да попита: Вие какво искате. Ние правихме и шествие до Банкя", каза Иванова преди да се отправят към дома на премиера, придружавани от Росен Миленов и "Референдуми за справедливост".

"Хората са всеки ден на улицата. Те нито чуват, нито виждат", посочи Миленов.

Вера Иванова пък съобщи, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. "И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас", посочи тя.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха "Оставка". Междувременно от съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че премиерът е на посещение в Ямбол, където заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев посети пречиствателна станция за отпадъчни води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
10
 
39
 
! Отговори
77 преди 3 години
Протестно " шествие " , "Оставки" и празни лозунги ! Направете си партия , покажете програма , СПЕЧЕЛЕТЕ и вземете кормилото , така се прави. Но щом манолова ви е лице се сещам за онзи лав , че нов бърдак със стари к---- , не се прави .
90
32
 
9
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво !
89
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е готино пред дома му, не беше готино и като затваряха кръстовища. Предстоят избори, да си регистрират партия и да вземат властта и да мирнясат. Но с такива акции само ми падат в очите и просто отново доказват, че не са алтернатива. Искам хубави и читави политици различни от статуквото... но от тези не очаквам читаво.
88
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всенароден протест от 15 човека.
87
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзВ безизходица?Тия са платени протестиращи.
86
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шепа платени безделници...
85
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92100000?С Канна Рачева заедно ли ги броихте?
84
37
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз подкрепям протестиращите. Те са в безизходица,а ние седим е къщи и си пишем тук.Не пожелавам на никой ,освен на фалшивите патриотите(ВМРО,НФСБ) ,ГЕРБ и техните семейства да са на тяхно място.
83
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнали на зимен излет. В Банкя е красиво.
82
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква оставка искат тези ?Другият месец са изборите. Спечелете ги и направете всичко, което искате.Дали са влачили до Банкя и децата си в този студ ?
81
24
 
8
 
! Отговори
трол преди 3 години
Днес е хубав ден. До тук заработих от шефа си /ГЕРБ/280 лева. До края на деня мога да направя хилядарка / 10 лева на коментар/
80
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте тролченца , давайте днес е време да заработите за деня 400-500 лева.
79
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92Къде ги видя тия 100000 хиляди протестиращи. Имаше 10 хиляди в най-силните дни. И всичко беше опорочено от ултраси,Манолова,гей триото и подобни индивиди. Даже Божков си кръсти партията "Българско лято". Явен намек, че е подпомгал протестите тогава. Това отблъсна нормалните хора.
78
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отишли са на кастинг за дупетати на мутрите на мая и шайката и
77
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Лестър-Ливърпул?Все си мисля,че днес Варди ше ги доубие тези Скаузърчета:):):):)Започва
76
5
 
25
 
! Отговори
Никога повече СССР преди 3 години
Ората не се слепи.3000лева за един долар купони и празни магазини.После много хубаво било по соца почивка две седмици на море и ядене в столова и бунгала.
75
32
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Ти ли си народа,бе?Народа го видяхме през лятото-100 000 души под прозорците на властта.А отсреща 3 рейса насила докарани за подкрепа на вожда и те не знаеха за какво са там.Казали им,че ще ги водят на екскурзия.Ха,ха,ха!Това ли е народа,барабар с теб?
74
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия е дадена за задача на троловете герб. Малко *** бе. Нещо май и троловете разбраха на къде духа вятъра.
73
24
 
8
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
До 84.Кой си ти, че си присвояваш правото да говориш от " ние, народа"!Народът е видял, вижда и сега! Ще живее като скот в един едноличен режим, в който, ако не си от герб, ще ти разкатаят фамилията! Искаш ли доказателства? Или трябва да се кланяме на онзи долнопробен лъжец от Банкя!
72
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се хабете.Тулупов и без това след два месеца си отива.