Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета

Сред участниците - майки на деца с увреждания
Обновена: 13 фев 2021 12:55 | 13 фев 2021 12:55, Петя Славова
179
Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета
Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията е да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", предаде БГНЕС.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. "Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти. От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и тъй като премиерът за цяла година не намери сила, смелост, достойнство да дойде и да попита: Вие какво искате. Ние правихме и шествие до Банкя", каза Иванова преди да се отправят към дома на премиера, придружавани от Росен Миленов и "Референдуми за справедливост".

"Хората са всеки ден на улицата. Те нито чуват, нито виждат", посочи Миленов.

Вера Иванова пък съобщи, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. "И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас", посочи тя.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха "Оставка". Междувременно от съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че премиерът е на посещение в Ямбол, където заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев посети пречиствателна станция за отпадъчни води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари