Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета

Сред участниците - майки на деца с увреждания
Обновена: 13 фев 2021 12:55 | 13 фев 2021 12:55, Петя Славова
179
Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета
Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията е да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", предаде БГНЕС.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. "Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти. От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и тъй като премиерът за цяла година не намери сила, смелост, достойнство да дойде и да попита: Вие какво искате. Ние правихме и шествие до Банкя", каза Иванова преди да се отправят към дома на премиера, придружавани от Росен Миленов и "Референдуми за справедливост".

"Хората са всеки ден на улицата. Те нито чуват, нито виждат", посочи Миленов.

Вера Иванова пък съобщи, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. "И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас", посочи тя.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха "Оставка". Междувременно от съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че премиерът е на посещение в Ямбол, където заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев посети пречиствателна станция за отпадъчни води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Инджова е единственият честен премиер на БГ.
130
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били по улиците ,викали " оставка" и никой не ги чувал?Е и?Щом могат да викат събрали сулю и пулю и хоп на тепсия,къде са ви алтернативите,кого представлявате,никой не се индетифицира с вас,освен тези които се подават зад гърба,обвиняеми от голямото добрутро,подсъдими,фигуранти,една прислужница на еди кой си екс омб душманка,с фантазии за премиер на хазартен бос в комбина с мечтателя за президентска республика,чак си написал и властова конституция.Я стига с този долнопробен сценарий!
129
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно отново се борим да ставаме Активни борци народни пенсии на там отиват работите Не Ви ли е срам поне малко крадци и лъжци
128
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напомня 99%от партизаните са излезли в Банката на 10септември 44
127
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе пак се борим за да бъдем гладни но с нови микрофони смях
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 калпака шествие,демек " нашествие" ,баби яги,виещи вълчовци и *** проституиращи,осквернили и знамето,много много ниско.Падение отвсякъде!Грозно!
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Бошковизма ще ви плащат с лотарийни билети само нашите хора ще печелят парички за хляб другите ще получават губещи билети така беше преди 20 години при к виденов така искате да го направите защото мислите за вас но не и за България
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално отречени от морал,били майки!Такава нечистотия и наглост да крещиш с мегафон пред къща с малки деца,едното на 2 години.Има съседни къщи също с деца!Изпаднали и прости,алчни за пари да играят по свирката на черепа," алтернативата" на статуквото или на галевобожковатамунчова умопобърк.на.Полицията и агенцията за закрила на децата да вземе мерки срещу тази ***!
123
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре организирана акция на *** нови микрофони нови коли изобщо рок перфектно
122
8
 
18
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Някои хора много прекаляват със свободията си,която разбират неправилно.Не може да ходиш да крещиш пред къщите на хората,да обиждаш, да се държиш неморално,и да не си получиш заслуженото.Защо органите на реда не си вършат работата и позволяват това да се случва?Как ли биха се чувствали тези "протестиращи",ако някой крещи пред къщите им и плаши децата им(кой тогава ще е виновен)?Хора без морал и достойнство тръгнали да искат спреведливост.Постигат негативен ефект и отблъскване от самите тях.
121
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протестиращи които останаха май управляващите ги хванаха за носа и ги пращат където си поискат.
120
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пази боже да стигнем до там , подобни екземпляри да допуснем до ключовите постове в държавата .
119
12
 
13
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Само ГЕРБ и като спечели такива малки партийки като на Манолова и останалите трябва да им се търси отговорност
118
22
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
Не протестирайте срещу Началника, оплака се по ТВ-то, че децата вътре реват и щял да прати снимки!
117
15
 
29
 
! Отговори
срам преди 3 години
Тези "протестиращи" използвачи,които уж са загрижени за децата си не са никакви майки.Не е това начина и мястото да се отправят изисквания.Освен това нито е морално,нито е човешко, нали уж търсят справедливост за децата си,а вредят на други деца.Освен да излагат себе си,друго не постигат в случая.Но Б.Б. е прав като не се намесва в такива случаи,за да видят хората истината и да си преценят сами.А властите, не са на мястото си, за да приложат закона както трябва срещу тях.Това е недопустимо.
116
14
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И виждам вече аз божествена глава ( да кажа тук похвалните слова ) . Три папи по главата го галили и боговете нимба му благословили.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
115
6
 
12
 
! Отговори
дали преди 3 години
До Анонимен 140Дори не пишете правилно на български...без коментар!
114
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло крадеца, доло крадеца, доло крадеца, доло крадеца!!!!
113
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132 много си нещастен от това написаното което пишеш се чувства много злоба и не знаеш какво искаш от такива като тебе страдаме всички
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 136 многлупосто пишеш това което казваш е пълна глупост не си информиран достатъчно банките ги обраха е такъв като Цветан Василев който е комунист и Румен Гечев пък леквидира Българи банките бяха ликведирани икономика нямаше това е истината а не твойте плямпания