Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Аз пък си мисля, че утре минаваме 1000, а може и 1200. Дано не съм познал, ама надали.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЪРОСЪТОТИЯ.
147
6
 
11
 
! Отговори
лиса алиса преди 3 години
Откога епидемиологията се превърна в математика или просто аритметика?Нито рак, нито жаба.
146
7
 
18
 
! Отговори
88 преди 3 години
само учителите по музика все още не са казали , кога ще светнем
145
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "мзтематик",да си изяде дипломата - Точно експоненциалното нарастване се оказва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО нарастване и няма никаква "плавност".Много бавно и по експоненциален закон, са математически абсурд!Бегом да си изядеш дипломата,***!
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тва не е ли оня клошар алкохолик с шубата?
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще сменят става на мой роднина. Оказа се,че ще го оперира математик.
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ти светне в червено з......ника
141
4
 
12
 
! Отговори
друг математик преди 3 години
Аз изчислих,че на 4-ти април ще светнат минимум 600 червени лампи.Всички избирателни секции ще бъдат затворени за спешна пълна дезинфекция.Ако някой е успял да гласува-няма да има значение,защото всички бюлетини ще бъдат унищожени с цел предотвратяване на разнасянето на вируса.Секционните протоколи ще се попълнят вЦИК,в която всички ще са ваксинирани ,а резултатът от изборите ще бъде съобщен предишната вечер.
140
4
 
11
 
! Отговори
Аритметко Сметачев преди 3 години
целта на изчисленията не е да сметнат, а да ни преметнат правилно
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Математикат е точна наука. Има приложение само там, където имате точни и ясни данни и неизменни закономерности."Много, ама много си далеч от истината.
138
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Остава само математик да направи мозъчна опереция и сме цъфнали и вързали посред зима! Много артисти на държавна хранилка/знайни и незнайни/ се появиха откакто затвориха театрите!
137
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално целта у нас е да съботират изборите през април. Толкова елементарно и прозрачно, че повече няма на къде.
136
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математикат е точна наука. Има приложение само там, където имате точни и ясни данни и неизменни закономерности.Коронакризата е цирк - пълен и хаотичен, използван от политици за изпълнение на поръчки от икономически силните по света, а разни джурналя, математици и пишман доктори пък изпълняват полит-поръчения. Ни истински математик, ни истински лекар ще тръгне да прави подобни смешни сметки, че и да се излага публично с тях. Като е поръчано да качат бройките до края на март-ще ги качат.
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много знаеш ти кой какво е учил и какво - не.Математикъ няма работа да прави сметки по въпроси, които не можеш да сметнеш, защото ти липсва елементарна база обективни данни - реални бройки заразени. Ама това се обяснява на разумни хора, не на гробави тро л ове, нито на паньосани хипохондрици.
134
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
143, целият ни живот и цялата вселена е математика, но като не си я учил и разбрал, ще говориш и пишеш глупости!
133
5
 
13
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 3 години
Докато разни пишман математичета управляват някаква си измислена пандемия, ще има и Коронарка по света. Това е НОВ Китайски грип, различен от досега познатите на човечеството и затова е и толкова заразен и малко по-смъртоносен. Последното дори е доста спорно, защото не се правят аутопсии. Хората, макар и с Коронарка, спряха да умират от старост !!!
132
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Нека свети в червено, но ще ходим на кафе и ресторант, да напълним гушите на Алибеговците, че са умрели за пари!
131
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставам с впечатлението, че у нас математиците са най-безработни - занимават се с туй, от което не разбират, да заджобят някой лев.Кога ще дадете думата и на останалите специалисти по вирусология - водопроводчици, дърводелци, фермери и ватмани? Очакваме и тях вече, математиците станаха скучни.
130
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Никак не е трудно да предвидиш покачването, когато то вече е започнало, както е в България от почти един месец. Трудното е да предвидиш кога това покачване ще спре и дали след спирането ще има плато или бърз спад, както стана през ноември 2020, когато бързия спад започна десетина дни преди новите мерки на мутрите.