Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
5
 
! Отговори
аман от гадатели преди 3 години
Обикновено става тъкмо обратното на предреченото, така че "предсказанията" често са валидни с обратен знак.
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на изборите трябва да свалим тази вредна партия герби да сме свободни
127
7
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Би трябвало вече всеки да са разбрали, че новата вълна започна от средата на януари, но не е толкова бързо надигаща се, като предишната, когато пратиха всички деца да се заразяват в училище. Сега пратиха само 1/3 от децата да се заразяват в училищата от 4 януари, а останалите ги пращат да се заразяват на три групи. Затова третата вълна не е толкова стръмна като предишната. По груби сметки пикът на третата вълна ще е на 4 април 2021.
126
4
 
6
 
! Отговори
До 149 преди 3 години
Написал си: Така е, другарите и сега не верват че има такъв вирус. И успяха да го внушат на много простите хора, които образуват внушително мнозинство от невежи.Не знам кои са "другарите", но единствените, които внушават, че няма вирус и отказват да носят маски и твърдят, че всичко е измама са кови диотите, както ги наричат навсякъде по света.
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете ако не му излязат сметките на математика какво значи? Че в България хората са много по-малко отколкото са му казали от НСИ. Няма друго обяснение. А да и другото, че много повече хора са го изкарали, но не са отишли да си правят тестове, за да не ги вкарат в карантина. Което е много отговорно от тяхна страна, няма що. Но така или иначе, ако няма епична нова вълна покрай отварянето на всичко март месец, значи хората са много много по-малко. Което е доста тъжно.
124
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, другарите и сега не верват че има такъв вирус. И успяха да го внушат на много простите хора, които образуват внушително мнозинство от невежи.
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТИГА СТЕ МЕ ТРИЛИ БЕ КР'ЕТЕНИ ! "МР'ЕТЕ" БЕШЕ ЛИ ИЗКАЗАНО В ЕФИР ОТ ГЕНЕРАЛА - БЕШЕ, ЗАЩО ГО ЦЕНЗУРИРАТЕ ТУК ?
122
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже шефът на щаба по Ковид в свое изказване през 2020 г. предрече "яко ще ***", за да не излезе, че е лош пророк Банкянската тиква реши да му помогне като разхлаби мерките за да "услужи" на заразата да се развива бързо и ефикасно на територията на овцата, а и идват избори на които трябва да се попречи на колкото се може повече хора да упражнят своя глас ! Каква по'дла тактика от един по'дъл мр'ъсник от Банкя ?
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В умните държави в борбата с тази сериозна пандемия се занимават специалисти по вируси,имунолози, бактериолози изобщо хора свързани с пандемии и зарази, а в България - пожарникар, касапин по черва, математици и разни екстрасенси, може би и счетоводители за разпределението на европейските пандемични пари ! Българи, толкова ли сте големи бу'дали, че да не виждате собственото си унищожение ?
120
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До До 137 Г.Т.Обори ме с факти! Интересно мие!
119
8
 
3
 
! Отговори
До 136 COVID преди 3 години
Дай някакво смислено обяснение на лъжата, че държавните чиновници гласували за ГЕРБ.Тези държавни чиновници са си едни и същи който и да управлява и те си имат свои предпочитания, както всички останали. При нови управляващи се сменя шапката - министри, зам.министри и най-голямите шефове, а останалите 95 хиляди държавни чиновници си остават същите, а и не са толкова много.
118
1
 
3
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
По моя скорма преценка коментари 122, 123 и 124 са писани или от един човек, или са се събрали "Тримата ***" на Доньо Донев и си ръсят "умните мисли".
117
1
 
4
 
! Отговори
До 137 Г.Т. преди 3 години
Лъжеш! Защо се правиш, че не разбираш кой какво казва и слагаш твоя си интерпретация в устата на другите?
116
2
 
6
 
! Отговори
До 133 преди 3 години
Просто е обяснениетоДания население от 5,8 милиона, богата държава, прави повече тестове, но 295 нови случая са 0,0051% от населението на Белгия.България, население 6,916 милиона, бедна държава, прави малко тестове, но 163 нови случая са 0,0024% от населението на България.Грубо казано, в България имаме два път по-малко заразени на човек от населението от Белгия за вчерашния ден.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се скара яко на Испания за разхлабване на мерките срещу Ковид и от днес в Мадрид заведенията за хранене,ресторантите и баровете се посещават само с QR код на който е отбелязано имаш ли ваксина,здрав ли си или преболедувал Ковид,как е постигнато това не ми е ясно,но е затегнато положението,на улицата няма човек без маска,дисциплината е на много високо ниво!ЕС не се интересува от България,народът и е оставен за изчезване и Тиквата помага за това като разхлабва мерките и вика Ковид идвай!
114
1
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Анонимен 123Я да се върнеш в 5-6-ти клас когато се учат проценти и тогава ела да си изкажеш мнението! Да ти имам исметките кръчмарски!
113
5
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Българин 122Извинявай, ама не беше ли вашата партия тази, която каза, че няма такова нещо Ковид-19 и вдигна "победоносно" юмрюче?За един прЕател питам!
112
1
 
6
 
! Отговори
COVID преди 3 години
То е ясно. ББ иска да има много заразени, хората да ги е страх и избирателната активност да е много ниска. Така с твърдия си електорат от държавни чиновници пак ГЕРБ ще спечели изборите.
111
1
 
2
 
! Отговори
Математика преди 3 години
Експонента - експоненциален ,а не експоненциален!!! Аман от неграмотни журналисти.
110
3
 
10
 
! Отговори
Кичка с големата.... преди 3 години
Според статистиците и математиците,при тези темпове на зараза,досега трябваше да сме го изкарали този вирус поне по един път!