Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Математик от ЩАБА преди 3 години
Аз пък сметнах, че ще са по-малко.. и ся к'во пра'йм ?
88
2
 
5
 
! Отговори
Ббфбфбфйфй преди 3 години
Аз дойдох да напиша коментар без смисъл. Да видя колко плюсовеи минуси ще събере.
87
9
 
13
 
! Отговори
Котарак преди 3 години
Кръчмите не работят, а показателите тръгнаха нагоре. Само преди седмица хоспитализираните бяха 1700, а днес са 3300. Дали училищата не са причината?
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЧЕ НЕ ПОМНЯ КОЛКО ПЪТИ СЪМ ЗАДАВАЛ ВЪПРОСА,"КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ОТ ГОДИНА НАСАМ ВСИЧКИ ДРУГИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ ЖЕРТВИ" И ОТГОВОРЪТ Е ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ!Мълчат и управляващи и опозиция,да не говорим за здравните институции!Дивеем и ние,оФФцете и блеем в посоките указани от чорбаджията!И още нещо - В СРЕДАТА НА ЯНУАРИ 2021 Г.ЛИЧНО ШЕФА НА НОЩ ОБЯВИ,ЧЕ ВСИЧКИ ШАЛОВЕ,ШЛЕМОВЕ И МАСКИ,НОСЕНИ ДО ТОГАВА(ПОЧТИ ГОДИНА),НЕ ПРЕДПАЗВАЛИ НИЩО И ТРЯБВАЛО ДА СЕ НОСЯТ НОВИ!Е,НЕ ПРЕКАРХМЕ ЛИ КОВИДА ВЕЧЕ ВСИЧКИ?!!
85
1
 
4
 
! Отговори
A3 преди 3 години
lychkoooooooooo, dobre che te uwolnih che si nekadyrna tikwa. ama koi ti dade microfon? i koi ti plati da tropash gluposti?
84
3
 
15
 
! Отговори
Далновиден преди 3 години
Учениците над 4 клас в къщи, бизнеса да работи! Просто и ясно! Вече колко пъти го играем това упражнение с прибързано пускане на учениците, последвано от моментален пик. Всичко е видно и ясно, защо не се прави, не знам. Явно нямам знанията на депутат!
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алена,Алена,тя какво каза?
82
2
 
20
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Месец преди изборите отварят всичко за да може за изборите цяла България да е с ръст на заболелите, пак всичко да затворят и да се приказва само за вируси.
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно го каза тоя с Жипката, преди години. Идват избори и нищо здраво няма в държавата. Ни пътищата му (пропадат), нито здравеопазване, нито икономика, нито образование... НИЩО. Ама той си го каза - След мен потоп. Всичко е на нула и не работи. Ако работи - не е както трябва да бъде. Тотален хаос. Като след война.За тва поне прав е бил. Тотална разруха. Дори не са руини, тях като ги видиш и можеш да хванеш нещо и да възстановиш. Сега не може, няма оправия. Тотална разруха е всичко.
80
7
 
10
 
! Отговори
Банкянский Бойко преди 3 години
Идват избори. Ще пусна всички! Аз съм бащата на нацията. Гласувайте за мен.
79
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече четвърти ден, от СЗО говорят че има спад, само тук некви такива пъпки говорят и раздуват че вълна иде. Иде, на ........... ............ Аре стига вече ни занимавахте с глупости бе хора, оставете ни да си работим и да си плащаме сметките и да си живеем. Кво плашите, кого плашите? Никой не ви вярва вече. Квот можахте разсипахте и съсипахте, оставете хората да живеят нормално.
78
4
 
14
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
Властите нямат някаква особена заслуга за намаляването на броя на заразените. След Коледа има огромен ръст на заболелите в цял свят-845 00 за един ден. Сега пък е обратното- в цял свят за един месец има спад с около 45%. Почакайте да дойде Великден и англичаните да си дойдат за една седмица. И пак ще подскочим нагоре. Заслугата на властите е тази, че уж загрижени за хората, ги пускат безконтролно по празниците през граница. Чакайте Великден и 10 дни след него.
77
3
 
24
 
! Отговори
Furror преди 3 години
България е светнала в черно от 20 години, когато имигрираха първо красивите момичета, светна в черна дупка когато и отрицателният прираст достигна световни невиждани величини.Безработицата е зверска в момента. Сега не знам дали България свети, но знам, че по този път, оправия няма.
76
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да смята и да не смята е все тая. Слънцето на Републиката не го интересуват данни за заразени, починали и т.н. Все още даже не са направили и анализ от къде и как дойде бума есента, който разплака над 9000 семейства и остави доста деца сираци.Неговата дума е важна, ще става каквото той нареди от джипката.
75
7
 
21
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Ако на 1 първи НЕ светнем в червено и тоя е поне малко мъж, ще излезе по телевизията и ще си изяде публично димпломата за доктор (по математика? по инфроматика?)
74
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Математически погледнато вероятността да си жив е 0. Обаче напук на професора с многото папиломи си живучкаме и даже ще идем на кръчма на 1март.Човека-папилом няма ли да го третирате нещо в Щаба.
73
7
 
7
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Наднорменото тегло не прощава на никой, като алкохола. Страхливи и жалки, които като този математик даже не знаят, че са умствено болни и затова са затлъстели.
72
14
 
14
 
! Отговори
Люба преди 3 години
Този човек е болен! Защо изобщо давате думата на такива недоразумения? Какъв експоненциален ръст сега? Експоненциалният ръст отдавна приключи и след него имаше един месец спад. Сега леко тръгваме нагоре!
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът Слънце вчера каза че пикът ще е преминал преди 1 март.
70
7
 
4
 
! Отговори
Томов преди 3 години
е доста агресивен в прогнозите си. Мориарти е по-умерен и къде по-точен, защото, както се усеща, зад неговите прогнози не стоят прости фитове, а доста математическа теория. Затова щабът държи Мориарти за себе си и го пуска рядко да говори през обществеността. Последното, което Мориарти каза, че започващата седмица е третата седмица от трите на Мутафчийски - иде края на плавния растеж, ако мерките останат така. А те ще се отпускат. И Мориарти млъкна, оставяйки медийното пространство на Томов