120 лв. за храна за най-бедните пенсионери, те са 392 хил.

Помощта ще бъде давана в пари, а не във ваучери
45
120 лв. за храна за най-бедните пенсионери, те са 392 хил.
Снимка: БГНЕС

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане през април. Остава и добавка от 50 лева.

Правителството се отказа от намерението си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Още по темата
Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ.

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева каза за БНР, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, тъй като това е щяло да затрудни реализацията им, особено в по-малките населени места.

Относно упреците , че парите за храна са предизборен ход, тя посочи, че важното е, че хората ще получат тези пари, от които имат нужда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: хранаваучери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Първо, никой не знае дали са бедни, защото българинът е стиснат и къта пари, а и тези с ниските пенсии са тарикати, крили доходите си, поне в по-голямата си част. Присмиваха ми се, че се осигурявам добре и гордо казваха, че добре, е има баааалъци като мен!?
2
2
 
21
 
! Отговори
Йохохо преди 3 години
Досега тази хора с какво се хранеха?Знам ,че пенсиите са малки и не стигат ,но защо не помислиха за тях през 10 години управление,това си е купуване на гласове.Защо няма и добавки за РАБОТЕЩИТЕ родители?
1
4
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До април !!!Ако останат живи до тогава !