Лекар: По-малко хора влизат в болница заради британския щам

Ваксините единственият начин да се справим с вируса
16 фев 2021 11:41, Ния Христова
19
Лекар: По-малко хора влизат в болница заради британския щам
Снимка: Pixabay
"Новият британски щам на коронавируса е по-вирулентен, много хора се заразяват, но по-малко достигат до болница. В момента сме в сферата на предположенията". Това каза в ефира на bTV д-р Александър Оскар от Александровска болница.
 
Той е на мнение, че с масовата ваксинация влиянието на COVID-19 ще намалява. 
 
"В Израел при над 540 000 ваксинирани, сравнени с над 540 000 неваксинирани, в групата на ваксинираните няма нито един починал и нито един пациент с тежко протичане на COVID-19, което потвърждава отново ползата от ваксинирането", добави още лекарят. 
 
"За съжаление все още в България е сред страните на последно място в ЕС с най-малка част от обществото, която е склонна да се ваксинира, а това е тревожно", отбеляза д-р Оскар.
Още по темата
 
Според единственият начин да се преборим е и да си създадем колективен имунитет. 
 
"Все повече хора се включват във ваксинационния процес, така че съм уверен, че броят на ваксинирането през следващите месеци ще нарасне значително", отбеляза д-р Оскар.
 
Преди няколко дни той бе удостоен с орден "За гражданска заслуга" - първа степен от президента Румен Радев. 
 
"Орденът за граждански заслуги го приемам като отличие за Александровска болница - за усилията през всичките повече от 10 години да сме в полза на българското общество", сподели лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже не ви чета тъпоманиполативните статий *** за някой лев в повече и майките си голенички ще изпишите много ми се изка найстина да имаше вирус че много хора по света си го заслужават но за съжаление тази пандемия е само една измислена маниполация за човечеството от която страдат най малко заслужаващи те.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как установяване британския щам в болниците, докторе. Най-лесният начин е със специализиран PCR тест. Докато не получа отговор на този въпрос, всички приказки за разпределение на щамове в болниците остават пропаганда. А как елиминирате възможната ситуация ниският процент в болниците да отразява просто също нисък процент заразени с този щам извън болниците. Досега не съм чул някой да е изнесъл данни колко процента от положителните тестове се дължат на определен щам.
16
3
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
"В Израел при над 540 000 ваксинирани, сравнени с над 540 000 неваксинирани, в групата на ваксинираните няма нито един починал и нито един пациент с тежко протичане на COVID-19, което потвърждава отново ползата от ваксинирането", добави още лекарятАз чета съвсем друго - че няма разлика между ваксинираните и неваксинираните!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, дубрутру!Това е ясно от десетилетия и се отнася за всички вируси. Тоя с нищо не е по-различен от останалите. Различно е отношението към него, натрапено от потилитиците - маши на монополистите по света.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯСНООАбе друго си е да го преболедуваш. С ваксините риска от трайни увреждания е прекалено нисък.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам си грипа!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам си грипа!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7: престанете да мислите за парите като за нещо материално.В банките отдавна не се съхраняват 100% кеш.Става дума за контрол над масите от хора.В същото време по света, където нямат пари, с които да ги контролират, масите от хора се размножават в геометрична прогресия.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колективен имунитет към нещо, към което не се изгражда траен имунитет, хайде стига!Какво стана с грипа?
9
1
 
7
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Къде да се ваксинирам днес или утре?Само лакърдиии и локуми се разтягат
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента сме в сферата на предположенията". Така сте от година но мерки колкото искаш:)
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога от грипни ваксини не е имало полза - не само за "колективен имунитет", а дори самата версия, че те "предпазват" от по-тежко боледуване е напълно недоказуема. И в случая е същата грандиозна измама за пари - нито предпазват от заразяване, нито от разпространяване, само се предполага (неедоказуемо) че ще преболедуваш по-леко. Вирус, който по плринцип се боледува леко от повечето, и който вече мутира в по-малко опасен. Нее, никаква конспирация за продажба на милиарди дози няма тук.
6
10
 
5
 
! Отговори
Д-р Оскар преди 3 години
Ние вярваме във врачки и конспирации.
5
2
 
15
 
! Отговори
А сега де преди 3 години
"Според единственият начин да се преборим е и да си създадем колективен имунитет" - само да питам продавача, тоест доктора - срещу кои коронавируси в историята е създаден "колективен имунитет" с помощта на ваксина?
4
2
 
5
 
! Отговори
Д-р Оскар преди 3 години
Д- р Оскар нашия интелект също е различен.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че закакво са лежат по тези развъдници на Кови19?? За да умират по бързо от вируса отколкото от болестите си или за да пълнят гушата на такива тарикати като д-р Оскар??
2
6
 
8
 
! Отговори
ЯСНОО преди 3 години
Новата мутация съвсем отслабна, и вече си е просто нормален грип - ИЗВОД - ваксинирайте се с експерименталните ваксини. От които при повечето хора има ефект като от преболедуване на грип - отпадналост, замаяност, температура, и тн. Само логика виждам тук!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Надявам се те да са прави, но не мога да дам някакво категорично мнение, тъй като нямам поглед върху това доколко те наистина са ефективни. Принудени сме да следим литературата и да четем какво пишат производителите"Коментар по отношение на ваксините от друг лекар в съседната статия тук.