Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда

Премиерът посети завод за хидравлика в Кърджали
190
Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети завод за хидравлика в Кърджали.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април 2020-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.
 
"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката 60/40 има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 3 години
Да кажем, че не съм само на заплата, драги. Аз съм в борда на директорите на тази компания и съм директор на българския офис. АЗ, ЛИЧНО подготвях с помощта на адвокатите ни и счетоводството документите. Не ми се прави на всезнайко, доста повече от тебе знам. И не, не съм на заплата. Работя за себе си, защото притежавам част (дори и малка) от компанията. Със здраве.
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак за ония 22-ри.Когато трябваше да превеждат парите по 60/40 оправданието беше че хората давали грешни сметки и затова се бавели парите. Значи досега някой с години е превеждал пари за заплати, осигуровки, данъци... И сега когато изведнъж този същия когато трябва да получи някаква мижава помощ от държавата си сбъркал тази същата сметка, представи си. Удобно а?
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22То и и ти си на нивото на общаците и сервитьорките. И ти както и те сте на заплата. Когато почнеш да работиш сам за себе си тогава се мисли за малко повече от другите, сега си просто един работник с малко по висока заплата. Между другото да ти кажа че документацията за 60/40 е така направена и процедурата е толкова тромава че повечето кандидати сами да се откажат, ти няма как да си наясно защото в края на месеца казваш само дай и толкова.
115
1
 
16
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Само Бойко без маска, него не го лови Ковид, и продължава да лъже и лъже....
114
3
 
23
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Долу ГРОБ!!! Долу мафията !!! Мутри Вън !!!!
113
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да мрънкате, и да не мрънкате държавната помощ е факт. Който честно и почтено е плащал данъци и осигуровки, е получил адекватна помощ. Ние сме швейцарска компания, консултантска IT сектор. Средната заплата при нас е над 9000лв.. И ние бяхме половин година на 60/40. Разни приказки как "нашите" фирми били взимали помощ са излишни. Помощта е за всеки, който е честен. Неслучайно средната заплата се качи, защото общаците и сервитьорите в сивия сектор вече са с 0 доход и се водят безработни.
112
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сме си добре, не много далеч от нас и на фризьор не могат да идат и имат вечерен час, радвайте се.
111
4
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Първо спаси Лудогорец Разград.Там наля едни пари да подпомогне един беден човек киро джапанката гела
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите ги даде от чекмеджето, нали?
109
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запазил работни места с мерки за няколко милиарда ?От тези милиарди"НЯКОЛКО"колко влезнаха в шкафчети ти бе ***'от ?Тези НЯКОЛКО милиарда кой ще ги изплаща бе банкянски кре'тен ?За 11-12 г.уравление колко милиарда е дългът на България и колко милиарда открадна ТИ от народа на България,който те избра защото е тъ'па българска ОВЦА ?България е ПЪРВА по бедност в ЕС и ПОСЛЕДНА по доходи и нормален човешки живот заслужено,защото овцата избра този заслужил майстор на измамата,корупцията и бандитизма!
108
2
 
17
 
! Отговори
Хора преди 3 години
Осъзнайте се
107
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българино , не се ли срамуваш ?
106
4
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОЗОРЪТ БОРИСОВ
105
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци шкафчетата Буци , къде скри парите , парите къде ги скри Буци , оставка Буци , оставка и затвор Буци това те чака суджук
104
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е красноречива... Борисов, Караянчева, известна най вече с квалификациите които Борисов й дава в Кърджали. Тези пари са в знак на извинение за тежките обидни думи
103
3
 
7
 
! Отговори
Самоинсцениращ се преди 3 години
за 107 . Мога да ти отговоря! Съгласно най-новите теории на генетиката при човека също може да се извърши клониране. Или подобно на мутирането при вируса. Имаш нов вирус, щам, който е по-слаб но пак е опасен. При Бойко нещата стоят така, ще има Бойко.2. , той ще е още по-гламав но ще се побере в 1300 годишния период. Така че и бъдещите поколения ще се радват на вируса Corona-Boco 2021.
102
1
 
4
 
! Отговори
Шелдън Планктон преди 3 години
До Въпрос:Сегашният.
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-високо интелигентен министър-председател след 1989г. е Марин Райков.
100
3
 
25
 
! Отговори
Св. Бойко сладкодумн преди 3 години
" Вие сте прости и аз съм ***!" "Строя ви пътища за да пътувате по тях" (интересно, незнаях за какво служат пътищата) , "Строя ви паркове да се разхождате по тях, "Давам пари за черкуви и джамии, да се молят в тях", "Построих (в Елхово) пречиствателна станция за да пречиства водата". " А по конектора с Гърция ще минава газ." И поумняваме все повече и научаваме за какво служи всичко това което той е построил. Дано не стигне до някои тоалетни....Фенове на Бойко! Обичайте си го...
99
1
 
32
 
! Отговори
Въпрос: преди 3 години
Някой може ли да ми отговори на следния въпрос:Кой е най-ниско интелигентния министър-председателв цялата 1300-годишна история на България?