Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда

Премиерът посети завод за хидравлика в Кърджали
190
Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети завод за хидравлика в Кърджали.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април 2020-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.
 
"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката 60/40 има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия милиарди не дойдоха ли от ЕС? След някоя година ОЛАФ да не си ги потърси обратно?
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запазването на работните места в никакъв случай не е станало за няколко милиарди лв! Това са неистини, произнесени от устата на бивш СИКаджия с подходящо за тая "специалност" образование - милиционерско, дори по-ниско от него - Пожарно дело в школата -Симеоново... И този екземпляр ни командва вече 3 мандата, изпростявайки и превръщайки в покорна р-а-я цели 6 млн. души! Тая до него е от Контролно-пропускателния Кърджалийски пункт КПКП. Търкулнало се гърнето, намерило си капачката!
76
1
 
6
 
! Отговори
Pe Dali преди 3 години
Работник е пострадал при ремонта на третата метролиния Все още не е ясно какво точно се е случило
75
3
 
12
 
! Отговори
Giorgio Armani преди 3 години
С коженото манто до изборите ли ще бута Буци?
74
2
 
7
 
! Отговори
Ебе ми се циганка преди 3 години
Тая вечер тряя да обиколя маалата да видя дали ще ми хареса нещо ,винаги във ***!
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в завода за поцинковани кофи ще инспектира ли ?
72
3
 
7
 
! Отговори
oho преди 3 години
през ръкава го дава на познайте кой
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мерките за няколко милиарда, до днес са ваксинирани към 85 000 души, с това темпо на ваксинация ще ни трябват поне 5 години и излиза, че ще за "подкрепа" ще трябват няколко десетки милиарда !
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Свърши времето на празните приказки на Борисов! Избори 2021!
69
1
 
17
 
! Отговори
Миро от завода преди 3 години
Милиарди левове! А стига бе! Колко от тях отидоха в чекмеджето? Тиква и поцинкована пекинска патица или *** .Изпълзяха като червеи,а до преди месеци се криеха като партизани.И има,които са на държавна хранилка и ще гласуват отново за упадъка и погребването на България.
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***пак е без маска. Явно за него мерките не важат.
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е този бродяга, това не може да е вида на поста който заема. Все едно е отишъл до мегдана на раздумка. С това неуважение към хората не се печелят гласоподаватели.
66
3
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 37 Бойкофиле! Днес.Всеки би стоял по добре,от бившата нагла мутра д-р Борисов Бойкофилче! Такива само *** Ни питат за кого да "гласуват"!Ти само за мутрата си гласувал до сега а? И още и още ли искаш Той да те клати? Ами Точно за това ще излезем масово И гласуваме на тези избори! Ще използваме този път това си ПРАВО! Аз ще пропътувам лично 200 км,за да гласувам ПРОТИВ тази МУТРА която помня прекрасно след 1989 г!
65
1
 
22
 
! Отговори
о преди 3 години
Точно от тая фирма всички напуснаха.Сега назначават украинци и молдовци понеже парите са малко:минимала заплата.Та се чудя кого е спасил Боко.
64
2
 
12
 
! Отговори
Коритаров LIVE преди 3 години
Бокос , това е завода на Ислямистите на Ерджоган, преди 2 години и 7 месеца--на 21 май 2018 г. Турския Посланник се изгаври със тебе Тиквоний..Завод ТЕКЛА..Правене на кабелчета и малки джунджурии за коли втора и трета ръка..Тоест части за подменяне от бракувани коли .
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега не може всеки да е Ит , директор или приближен до властта , вземал 3,4 бона другите били мързеливи. Колелото се върти утре може и да не ги вземеш.
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП ни докараха дотам, че трябва да ходим с фазомер по улиците
61
3
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Не обичам да чета книги, обичам да разпределям заеми, а вие да ги плащате.
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най вероятно *** това са социалистическите ***.
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Ами работете! Аз не съм взел една стотинка от държавата. Дори детските не взимаме, нямаме нужда от тях. От работа не мога да се обърна. Когато и да поискам имам работа, ако искам 24/7 мога да работя. Нямал съм месец с по- малко от 3-4 хиляди и така е вече 12 години. Оплакват се само мързеливите и неспособните.