Ваксинацията е напълно безплатна, припомни проф. Балтов

"Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, не идват"
18 фев 2021 11:08, Красимир Ангелов
66
Ваксинацията е напълно безплатна, припомни  проф. Балтов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят. Това заяви на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в "Пирогов", един в Медицинския център на "Пирогов", като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място, уточни Балтов.

Още по темата
"Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в "Пирогов" от РЗИ , примерно при 170 човека, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50", допълни той.

По думите му този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират.

"Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация. Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват.

Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя", каза още проф. Балтов.

Той уточни, че никога ваксинационните екипи не отварят флакон от ваксината, преди да е ясно колко човека ще има за ваксинация.

"Постоянно ми се задава въпроса какво дължим за ваксините. Нищо не дължим за ваксините – няма да има такса при личния лекар, няма да има и такса при болниците и медицинските точки. Същото важи и за здравно неосигурените“, посочи Балтов.


66
Още от Общество
Предстои рисков месец и трябва да внимаваме с освобождаването на мерките
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
и незадължителна толуп!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами прав ви път на теб, на тези от НОЩ на тези от ГРОБ.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Балтов, не сме завършили един повдигнат от теб въпрос още от пролетта. Докато не го завършим, никакви ваксини няма на си слагам. В едно интервю подметна предположение, че вирусът е тунингован, тоест изкуствено създаден. Хайде сега да докажеш това предположение или да се извиниш публично за несъстоятелността му. В противен случай такъв окултен невежа като теб няма да ми дава акъл да се ваксинирам.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прави лошо впечатление, че няма избор на ваксина и искате да набодете хората с евтинджос боклукчарски продукт като овце на заколение. Е да, ама нееее!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Балтов, какво си въобразяваш? Ще плащаш допълнително на медицински екипи за всяка доза ваксина, докато на мен ми затвори бизнеса и ме разори, така ли? Само затова няма да се ваксинирам. Не ми пука за изхвърлени ваксини, за забрани да посещавам ресторанти и да пътувам със самолет, не ми пука за всички ограничения, които евентуално ще сложите. Държите се с нас като със скотове, ние ще се отнасяме по същия начин с медиците.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Немаааа безплатен Обед, особено от държавата ..... това ще е за сметка вдигане на пенсий и заплати ....! Зная , онова що е правела държавата за мен, никога Не е било във мой интерес, а във интерес на държавата !!!!
57
0
 
6
 
! Отговори
тулупче преди 2 седмици
"Професоре" ... да ви припомня че скачането от покрива на много висока сграда също е безплатно, най-добре ще е да го направите.
56
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 2 седмици
Този, ако знаеше колко е лесен за очистване от някой аматьор стрелец, щеше да ходи с охрана от петима ...
55
0
 
8
 
! Отговори
Математик от ЩАБА преди 2 седмици
Ваксините са безплатни защото парите вече ги изкарахме от PCR тестовете :)
54
0
 
7
 
! Отговори
Вирусолог: преди 2 седмици
Що бе, Балтов - да не ви падат комисионите?!
53
0
 
7
 
! Отговори
Левтер преди 2 седмици
Тази година ще пропуснем ваксината, за догодина незнам.
52
0
 
14
 
! Отговори
мерсим преди 2 седмици
И пари да ми давате, не ви ща съмнителните, набързо скалъпени ваксини, за незнайните последствия на които никой не носи отговорност.
51
0
 
21
 
! Отговори
кръпел преди 2 седмици
Прави лошо впечатление, че карате насила хората да си бият експериментални препарати
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Безплатно с ментета ваксини ,докторе кажете ще има руска ваксина когато ЕС е регистъра
49
0
 
10
 
! Отговори
аман вече преди 2 седмици
Балтов, по-добре кажи тези дето сега се ваксинираха трябва ли тази зима пак да се ваксинират и дали ще е безплатно.
48
0
 
15
 
! Отговори
да знаеш преди 2 седмици
Тези които са се записали,но не идват, просто са се ОСЪЗНАЛИ на време.
47
0
 
3
 
! Отговори
Аз лично преди 2 седмици
си имам ваксина - БЦЖ. Също толкова доказано предпазваща от заразяване с коронавирус и докарваща траен имунитет, като тези новите. Не виждам защо да си слагам друга.
46
0
 
9
 
! Отговори
жжж преди 2 седмици
До момента са поставени 85 000 ваксини.Ако приемем че 25 000 са си сложили по 2 ваксини числото на ваксинираните в България след 53 дена е макс 50 000 човека.Това прави 0.7%.........Няма и 1%.Не е случайно че този народ е оцелял 500 години под робство.Българите имаме ген на оцеляващи и невярващи и това ще ни спаси от депопулацията .
45
0
 
6
 
! Отговори
Това се преди 2 седмици
чудя - дали да пробвам да избягам от антигенния тест? По принцип в длъжностната ми характеристика никъде не пише, че трябва да го правя. Но пък при тази криза, човек се опасява да не попадне в първата вълна на уволнените.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прави лошо впечатление, че ни казаха, че може да избираме ваксината, пък сега като купиха най-неефикасната на Астра Зенека казват, че ще ни ваксинират с каквото има. Лъжците винаги правят лошо впечатление. А те самите не се ваксинираха с ваксината на Астра.