Ваксинацията е напълно безплатна, припомни проф. Балтов

"Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, не идват"
18 фев 2021 11:08, Красимир Ангелов
66
Ваксинацията е напълно безплатна, припомни  проф. Балтов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят. Това заяви на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в "Пирогов", един в Медицинския център на "Пирогов", като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място, уточни Балтов.

Още по темата
"Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в "Пирогов" от РЗИ , примерно при 170 човека, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50", допълни той.

По думите му този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират.

"Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация. Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват.

Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя", каза още проф. Балтов.

Той уточни, че никога ваксинационните екипи не отварят флакон от ваксината, преди да е ясно колко човека ще има за ваксинация.

"Постоянно ми се задава въпроса какво дължим за ваксините. Нищо не дължим за ваксините – няма да има такса при личния лекар, няма да има и такса при болниците и медицинските точки. Същото важи и за здравно неосигурените“, посочи Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЕДИН ХЛЯБ СТРУВА 1.20 ЛВ. И ПЛАЩАШ 1.50 ЗА "БЕЗПЛАТНИ"САНИРАНЕ , КНИЖНИ F 16 , УСИРАНЕ , ВАКСИНИРАНЕ .....ГЕРБО БАЛТОВ , "БЕЗПЛАТНО"
19
1
 
11
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
За Вас е безплатна,но ние отдавна сме си я платили!
18
1
 
19
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПРОФЕСОР БАЛТОВ БЪЛГАРИНА ВКЛЮЧИ ЗАЩИТНИЯ СИ МЕХАНИЗЪМ. НЕДЕЙТЕ ГО ЧАКА НЯМА ДА ДОЙДЕ
17
4
 
5
 
! Отговори
Ако бъде преди 3 години
направен паричен гаранционен фонд, който да изплаща обезщетения за недоволните от ваксините резултата може да се повиши. Ако се разболееш след ваксиниране - обезщетение, ако заразиш някого след ваксиниране - обезщетение и за теб и за потърпевшия, ако вдигнеш температура или развиеш друго заболяване или умреш преди 102, като онзи ден казаха една баба, че умряла от коронавирус - обезщетение.
16
1
 
17
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
ПЪРВО НЕ Е БЕЗПЛАТНА---НИЕ СМЕ Я ПЛАТИЛИ СТОКРАТНО(докато комисионните прибрахте вие) И ВТОРО НИКОЙ НЕ Е СИГУРЕН КОЛКО Е БЕЗВРЕДНА !!!
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е безплатна от чекмеджето ли взехте парите за да ги купите бе Балтов?А?!!!!От данъците дето внасяме сте ги платили мушморок!Недей да лъжеш!!!!Искаш да кажеш,че няма да ни ги препродавате както ПСР-ите на десеторна цена,а не безплатни!!!!Защото ПСР-ите ги купихте пак с нашите пари от вноските ни за данъци и осигуровки и после ги дадохте на лабораториите да ни ги препродават на цена умножена по 10!Така се пълни чекмеджето на Баце!!!!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата плаща милиони за ваксини които раздава безплатно ? - това е като бял лист на който нищо не е написано но абсолютно всичко е ясно.Стига да може човек да може да мисли !
13
1
 
13
 
! Отговори
Исмиралда преди 3 години
То тва е проблема бе, бате! Ако ни плащахте по 5-6 бона на човек, да се прежалим. Ама кой от мaaлата ше се навие безплатно? Не сме толкоз прости!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък кралството щяло да заразява доброволци с ковид 19,за да изследва вируса и ваксината!? Значи,до сега нито вируса ,нито ваксината са изследвани???Ама вие се ваксинирайте,беееее1
11
2
 
8
 
! Отговори
Прогноза преди 3 години
след фаза 1,2,3 на ваксиниране по същия начи хората ще бъдат ПРИНУЖДАВАНИ да се ваксинират по различните предприятия и държавни и общински структури.
10
1
 
15
 
! Отговори
Пепката преди 3 години
Мазник гнусен.
9
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
защо ваксинацията е безплатана? къв е тоя комунизъм?плащат се осигуровки и всичко трябва да мине през здравната каса.
8
1
 
15
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
2.3 милиарда ваксини в Европейския съюз няма да се продадат сами! Почвайте да танцувате и да свирите на дайрето, и да пеете дитирамби във възхвала на светлото ваксинирано бъдеще! Като вземахте комисионните, танцувахте от кеф, сега е време да ги заслужите!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аме не е!Не е безплатна,бе Балтов.Платена е с нашите пари.Не се прави на ударен.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз в капана за мишки слагам БЕЗПЛАТНА отрова!
5
2
 
26
 
! Отговори
Това изказване преди 3 години
показва едно - масово хората са ПРИНУЖДАВАНИ да се ваксинират от ръководството на болници, училища, домове за грижи и т.н. въпреки обявеното, че ваксината е "по желание". В крайна сметка се ваксинират само тези 30 %, които повече ги е страх от грипа отколкото от ваксината.
4
2
 
23
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Дори и да има отрицателна цена няма да се ваксинирам - дори да ми платят пак ще откажа...
3
1
 
19
 
! Отговори
22 преди 3 години
В момента НОЩ са в паника.Господарите им почват да им задават въпроси.Поели са едни ангажименти и са си сложили главите в торбата.А нещата в България не вървят по плана на Били Ваксината.Първи при провал ще операт пешкира НОЩ.
2
1
 
9
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Оппааааааааааа ко стана хи хи хи
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА бе, титан на манипулацията, като струва милиони? Ти ли ги плащаш, или как? Колкото е НАПЪЛНО БЕЗВРЕДНА, толкова е и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА, лъжци!