Богдан Кирилов: Ваксинирането е предизвикателство в цял свят

Важно е да се следва строга организация
19 фев 2021 14:53, Ния Христова
20
Богдан Кирилов: Ваксинирането е предизвикателство в цял свят
Снимка: БГНЕС
"В първоначалния етап на ваксинационната кампания винаги сме зависими от пристигащите дози. През последните дни наблюдаваме, че пристига значително по-голямо количество от тях. Затова разрешихме да се включат участници и от четвъртата фаза на имунизация срещу COVID-19. Оттук нататък ще е важно да се следва строгата организация". Това заяви в ефира на Нова ТВ изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.
 
"Наблюдаваме, че участници от втора и трета фаза не се явяват на организираните от РЗИ-тата дати за ваксиниране, което значително затруднява процеса", каза още той.
 
В трета фаза попадат "служители, поддържащи основни дейности в обществения живот". "Това е доста широко понятие. Затова и не бяха разписани попадащите в тази фаза конкретно във ваксинационния план. Това, с което се стартира със служители в МВР, Министерството на отбраната, ВиК, АЕЦ "Козлодуй", журналистите, както и хората от изборната администрация", коментира Богданов.
Още по темата
 
"Продавачките в магазин също могат да бъдат включени в тази фаза. Необходимо е да бъде създадена организация и от техния работодатели. Постоянно се получават запитвания. Те се разглеждат и се създава организация за имунизацията", обясни още изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата.
 
Според него ваксинационната кампания представлява сериозно предизвикателство в световен мащаб и затова всичко се случва изключително динамично. "Тези фази, които стартират – първа, втора, трета, не трябва да приключат, за да започне следващата. Всеки желаещ от фаза три може да бъде ваксиниран във всеки момент", посочи Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Не се ваксинирайте! Целта на ционистите е да намалят населението на Земята до 500 000 000
18
1
 
11
 
! Отговори
Калинке преди 3 години
Както я карате, ще си ги завирате отзад. Не съм против ваксините, но от такива като вас ми се повдига.
17
0
 
2
 
! Отговори
Нане преди 3 години
До анонимнияСкъси го с около 30 санта, ако ти се прае на много интересен чорбаджията...
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да знам мога ли да получа правна защита, ако реша да откажа доброволната ваксина и заради това си загубя работата? И мога ли да осъдя работодател за неправомрено уволнение.Сериозен съм.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли притеснява че наряшавате принципът на доброволно ваксиниране, този принцип е заложен в един куп закон?Въпросът ми е риторичен, естествено, защото ако ги притесняваше нарушаването на законите, нямаше да си говорим тези неща. Мен ме страх повече от липсата на законова защита, отколкто от вируса.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богдан... Кой...?
13
0
 
2
 
! Отговори
БО преди 3 години
Какъв проблем бе деч-ко само за пример Великобритания която вече е извън ЕС е ваксинирала над 10млн. души. Можеш ли да смяташ правилно или да ти дам калкулатор. Пуууу че неграмотен тоя!!!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
Предизвикателство е да си купиш картина на Станко Гочев...нарисувана със злато...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***...za majkia sviat e goliamo predizvikatelstvo...vsichki maje sled vaksinata stavat zdravi kato vibratori...goliamo starchesko miliardersko vibrirane ste ima na planetata...che i po-otgore...
10
0
 
19
 
! Отговори
ЗАБИЛЕШКА преди 3 години
Не са "ваксини", щом не създават имунитет, и не е "имунизация",а медицински експеримент.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
toz android koia versia e?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aide po-barzo se vaksinirvaite, che she izmrat virusite v vaksinite vee ...posle ot koi fermi i koi darjavi she vi tarsim novi virusi za novi vaksini?! ami prilepi? i koi shi gi iade? i dali she e oste jiv gorkichkiat Bil?!
7
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
Ха-ха-хаааааа..................
6
0
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Каква е тая гробаджийска инвитро калинка?!
5
0
 
17
 
! Отговори
Това преди 3 години
момченце мяза на типичен "пешкир" дето управляващите да се забършан с него, ако нещо се обърка. Имаше и в столична община един такъв - дето го похарчиха за ремонта на Графа. Как му беше името?
4
1
 
13
 
! Отговори
Кво преди 3 години
му се кефите толко на този пфайзър! Същото експериментално недоносче е като всички други. Щото са давали някакви да се боцкат по телевизора уж с пфайзър и вече вдигнахте крак да ви поковават. Па те може и с витамин Це да са се боцкали, а може и с нещо по-весело. Не всичко дето гледате по телевизора е истина - "магията на киното" както се казва.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната калинка се обяснява. За танго трябват двама, за ваксиниране трябват мераклии и да има организация когато няма желаещи всичко отива на вятъра.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У татковината е мишън импосибълСтига да не си привилегирован тарикат с достъп до пфайзър
1
1
 
17
 
! Отговори
Това с организацията преди 3 години
създадена от работодателя грубо нарушава принципа за "доброволност" и "по желание" на ваксинирането. Нищо чудно, че едва 30 процента от записаните са отишли да се ваксинират на първа и втора фаза. Те са били "принудени" да се запишат от работодателя.