Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН

НПО-та инициират петиция в подкрепа на проф. Чорбанов
19 фев 2021 14:25, Анисия Иванова
99
Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН
Снимка: Сдружение "Велика Болгариа"

С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу COVID-19, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука. Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат поредното изискване от суверена и до държавните институции, съобщиха от сдружение "Велика Болгариа".

"Повече от ясно е, че тези, които се правят на много загрижени за здравето ни и по цял ден обикалят телевизионните студия, за да ни убеждават в това, всъщност се правят на слепи и глухи, когато трябва да помогнем на екипа на проф. Чорбанов", пишат в петицията.

Според тях една от причините за това е, че няма да имат комисионни, на които са свикнали за прокарването на вносни препарати в България.

"Както се вижда от цялата им катастрофална концепция за мерки и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за чуждите вериги  чрез затварянето на заведенията, които са огромна част от малкия и средния бизнес в България. Да не говорим, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-много болници на глава от населението - но нико от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни", категорични са инициаторите на петицията. 

Те настояват институциите да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу COVID-19, за която  професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите.

"Властимащите  неглижират българските  научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с тях", допълват инициаторите.

И припомнят, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А.

Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най-добрата в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
11
 
! Отговори
😂&#1 преди 3 години
Да плачеш ли, да се смееш ли?Раздадоха се милиони да си купят изборите,сега да събираме пари за ваксина.
62
9
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
На вас руските *** все Боко ви е в главата, направо ви прави да си говорите сами :)))Като си купиш Лада Калина, руски комп, руски ТВ за семейството, чак тогава имай претенции за руски ваксини
61
10
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Значи Държавата, сиреч ние, можем да купим готови ваксини, а ти искаш да плащаме за разработката на нещо, което другите вече произвеждат ?Собствени държавни ваксини и лекарства произвеждат предимно страните с многобройно и бедно население като Китай, Индия и Русия.В нормалния свят това се прави от частни компании, може да получат и държавни пари, но до там.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kви са тия партенки?
59
10
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Защо ще подпомагаш двойно тези, нали от твоите данъци им пълнят бюджета?!Защо не пренасочат вътрешен капитал към по-рентабилните си звена?Защото е държавна хранилка за мързеливи хора.Ако е частна фирма веднага ще се реорганизира, защото трябва да печели и да се развива.А нашите си вземат осигурен им от Народа бюджет, имитират дейност и реват за още пари.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не предложат проекта си на голяма компания от рода на Санофи, както направиха Бионтех? Ако проектът им е добър, ще ги огрее. Или просто искат да гушнат едни парици.
57
2
 
6
 
! Отговори
От соца преди 3 години
Ние създадохме доматокомбайн, но на едно земеделско изложение западняците ни откраднаха идеятаПърво кои Ние, всеки български гражданин ли ?Ако си го изобретил - патентовай го - по това се разбира че доматокомбайна е поредната комунисстическа лъжа.
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон Атанасов винаги е подчертавал българския си произходТова си го чел в Работническо дело, нали ?Дали българският му произход е Причината да изобрети компютъра ... Не.Умен човек, живял в правилната държава, а не в соц затвора наречен СИВ.Той може да се гордее със себе си, ама ти защо се гордееш с него :)Може да сме благодарни за това изобретение, променило света, но за цял свят той си е Американец.
55
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в БАН бяха умни и кадърни щяха да работят по проекти на различни компании и да печелят големите премии, които фирмите плащат за разработки на техни продукти.Ама нашите учени явно не могат ...
54
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БАН са бетонили стари соц кадри, които спират младите учени.
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
te da pratiat pone malko prilepi, che vnosa na makedonskite prilepi e mnogo truden naposledak...
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na 52.sebestoinostta na bg originalen e-automobil da se blaskate po kaldirim sokacite v rbg ste e tolkova, che s dve mesechni zaplati da si kupite nov e-mobil, da dishate chist vazduh v rodnia vi kvartal oboriste, hladilnika ili ovcha kupel...;-)...i da ne zadrastvate rbg smetistata na princesata na byuklyka hristina babakova s vnosna otosmrad, dokato tia e dama ot londona i disha angliiska magla...
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56 За БАН Доживяхме юнаци с *** калпаци да оценяват БАН. Абе, *** тури малко ярма на прассето и не ни занимавай с глупостите си,защото си некомпетентен, импотеннтен и австралопитентен
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aide po-jivo, che idvat velikdenski posti...
49
5
 
9
 
! Отговори
За БАН преди 3 години
Разходи на БАН само за 2020:159 245 400 лв.Малко давали на БАН, така ли ?!Инфото е от сайта на БАН.И какво свършиха за тези 160 млн лева ?
48
19
 
6
 
! Отговори
пари за БАН? преди 3 години
защо си давате парите на тези некадърници бре хора? Та в БАН са събрани всички русофилски облизвачи на кремълските заддници и винаги са работили срещу българските интереси. В БАН винаги са попадали най-некадърните но верни на партията и СССР човечета. Там е пълно с рускинчета за да наблщдават дали се спазва про-рускат партийна линия.Колкото по-бързо се затвори БАН толкова по-добре за българския народ.
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата да даде пари на БАН за българска ваксина.Тази ужасяваща глуупост означава това - данъкоплатците да платят със своите данъци разходите за ваксината си, заплати, изследвания, тестове и т.н.А защо направо не си купим ваксини и толкова.Трябва ли да произвеждаме коли за да ги караме или просто си купуваме от някой?!
46
3
 
11
 
! Отговори
bocko преди 3 години
къде е държавата е основния въпрос?с 10 млн. бюджет БАН не може да бъде конкурентен и въппреки всичко има доста учени там, които заслужават внимание и работата им е на високо ниво.Държава която не дава пет пари за собствените си учни е обречена на застой и попадане под чужди влияния и засяга националната сигурност.За съжаление се управляваме от продажници и *** на чужди интереси.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ima i edna bg sekretna voenna laboratoria mladi jrebchevski izobretateli v Padarevo, rabotiat po bulgarskata vaksina SlivYamBul21...ama izpitaniata i probite sa dosta slojni, to sa epruvetki, kolbi, nagriavania, izparenia...poneje tasi vaksina e oralna ... i ima aromatni vaglerodni emissi v vazduha...pri mnogo niska temperatura i s led.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съберете пари, да се купи един биореактор, та да се произвеждат ваксини в България. Струва някъде 120 000 долара