Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН

НПО-та инициират петиция в подкрепа на проф. Чорбанов
19 фев 2021 14:25, Анисия Иванова
99
Българи от цял свят с подкрепа за родната ваксина, събират пари за БАН
Снимка: Сдружение "Велика Болгариа"

С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу COVID-19, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука. Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат поредното изискване от суверена и до държавните институции, съобщиха от сдружение "Велика Болгариа".

"Повече от ясно е, че тези, които се правят на много загрижени за здравето ни и по цял ден обикалят телевизионните студия, за да ни убеждават в това, всъщност се правят на слепи и глухи, когато трябва да помогнем на екипа на проф. Чорбанов", пишат в петицията.

Според тях една от причините за това е, че няма да имат комисионни, на които са свикнали за прокарването на вносни препарати в България.

"Както се вижда от цялата им катастрофална концепция за мерки и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за чуждите вериги  чрез затварянето на заведенията, които са огромна част от малкия и средния бизнес в България. Да не говорим, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-много болници на глава от населението - но нико от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни", категорични са инициаторите на петицията. 

Те настояват институциите да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу COVID-19, за която  професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите.

"Властимащите  неглижират българските  научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с тях", допълват инициаторите.

И припомнят, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А.

Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най-добрата в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон Атанасов е изобретил компютъра - и с това се хвалим, но защо ли ...?!Атанасов е американец, произхода му няма значение.Ако си живееше в България щеше ли да изобрети компа - Не.Тогава що се гордеем Ние?Че даже през соца го бяха поканили да посети България.Комплексарска история.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ми звучат като новина по Бтв:Българче спечели олимпиада по математика в ЯпонияИ това е като повод за национална гордост едва ли не, пълен смях :)))Детето е спечелило Не защото е българче, а защото е умно, учило е яко с добър преподавател.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Не всички умни и способни бягат на запад,
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
te po-dobre da razvajdat u doma si v kilerite virusi, che vnosnite ot kitai svarshvat i sled tolko mnogo sankcii niama da ima hich za napred, a dokato se varnat onezi ot mars...chakai malko...ama kolko...?! ...i predi ili sled rajdaneto na Hristo Stoichkov?
39
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едно просто правило - ако някой от БАН беше умен и способен Веднага щяха да го поканят да работи в известен институт, университет, лаборатория на Запад.Имаме доста университетски преподаватели, поканени на работа в САЩ, ЕС и Канада.Нашите учени само прибират пари и лежат в БАН до пенсия, че и след това.
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родната ваксина се казва Булгарикоз Джибромаксимус Ракиджосус
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде се бутате бре, оправете си държавата първо , че лудите и престъпниците са на свобода а хората умират нелепо убити от ток !! Балкански комплексари!
36
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е като преписана от в. Работническо дело.Една жена откраднала нещо от Франция(щото никой в соц лагера няма ум да го създаде) и това е повод за хвалба?!После вкарваме и следа от братска Мосва.Накрая се хвалим как сме направили най-добрата ваксина в Света!Наистина ли вярвате в тези пълни дивотиии от времето на бай Тошо :)))Сами се хвалехме, защото бяхме изолирани от нормалния свят.Три фалита на Бг през соца - щото бяхме добри, нали :)))
35
9
 
4
 
! Отговори
нс1ст преди 3 години
бан усвоява. бан нищо не създава.Дайте им още за усвояване!
34
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невежи и неосъзнати същества. Ковид измамата каквато е и спин. Болести няма.Има състояния до които хората сами се водят. Негативната енергия е причината а хората са лъгани и манипулирани за да печелят от тях лекари фармацевти и сзо.
33
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох, насълзиха ми се очичките, плача, плача от умиление и радост! Велик народ сме българите, велик!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е началото на предизборната кампания на БКП?
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божеееее, и тия, дето работят за чужда икономика се загрижили за българската ваксина. И сигурно ще се върнат тука, оти че си имаме ваксината. Внасяйте от вашите пари и не ме агитирайте за изгубена кауза.
30
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тая Велика Болгария ?!Какви велики глуупости, само лозунги Дайте да дадемАбе я си живейте по света и не се правете на родолюбци!Що не съберете пари за Чобанов вие, а ?Леле, големи пАтреотЕ се намерихте :)))Мечти за велика България ... егати, тия имат комплекс за свръх ценност, който е присъщ на някои малки народи от Балканите и Кавказ.
29
11
 
7
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 3 години
ОТ ТАКИВА КАЛЕКОВЦИ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.
28
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните простотии които се хвърлят в пространството, от някакви набедини за "интелигентни" човечета. В нормалния свят, когато имаш разработена ефектинтна ваксина, търсиш фармацевтична компания за партьор, за да бъде тя произвеждана и реализирана масово! Примери колкото искаш - AstraZeneca и Оксфордския университет, Pfizer и BioNTech и т.н. Мегаумовете от сдружение "Велика Болгариа", обаче очевидно още живеят във времената на БКП.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛоШоправ си - да ги изкараме и да влезнем и ние да си оправим чекмеджетата няма само едни и същи хора да намазват
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са се събрали в социалните мрежи да му съберат и пари на Чорбанов. Този не се спря да дава интервюта и да плюе чуждите ваксини. И сега се изкарва жертва, нямало пари - за прототипа му, да бъде изследван тепърва върху мишки !!!
25
3
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
Кога ще теглим заеми за самолети ПАК ?
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбанов казва че вируса не е опасен и не е нещо кой знае какво, защо тогава прави ваксина и му събират пари