Уж случайно: С фуражки и палки в колата полицаи гратис на зелена зона

Те оставят служебните си атрибути в колата, за да не пускат СМС
20 фев 2021 07:00,
86
Уж случайно: С фуражки и палки в колата полицаи гратис на зелена зона
Снимка: БГНЕС

Полицаи паркират безплатно в зелената зона на София. Служителите на реда използват жилетки, фуражки, палки и други полицейски атрибути, за да "оправдаят" престоя на личните си автомобили, без да плащат за това.

От Центъра за градска мобилност обясниха пред БНТ, че са запознати с проблема, но отричат да толерират автомобилите с отличителни знаци. Твърдят, че ги санкционират, както всички останали.

Според зрител, подал сигнала, проблемът с неправомерното паркиране на автомобили, собственост на служители на полицията, е от години. Той многократно е изпращал сигнали до ЦГМ, но без особено голям резултат.

Проверка на място показва десетки автомобили, в които има уж случайно оставени служебни карти, палки, фуражки и жилетки. Оказва се, че голяма част от колите не са пуснали СМС, но след медийния интерес им е поставена скоба. Отделно е извикан и паяк, който да вдигне колите в нарушение.

На следващия ден разликата е осезаема и има много свободни места за паркиране, но все пак все още не липсват нарушители, опитали се да паркират, като поставят отличителен полицейски атрибут.

"Проблемът е, че в зелена зона има автомобили, които престояват повече от 4 часа чрез поставяне на отличителни знаци, което е злоупотреба със служебно положение и уронване престижа на институцията", каза жителят на района Калин Тихолов.

От Центъра за градска мобилност твърдят, че контролът е непрекъснат и не толерират никого, независимо от служебното му положение.

"Аз не мога да отговарям защо полицейските служители поставят тези отличителни знаци, това не дава предимство при паркиране", каза Емил Коларов от Централна градска мобилност.

Чрез системата на Центъра за градска мобилност проверяваме автомобил със светлоотразителна полицейска жилетка дали е платил за зона. Часът е вече 14.00, а по думите на Калин, колата е тук от сутринта. Оказва се, че няма пуснат СМС, но докато дойде автомобилът със скобите, СМС-ът се появява в системата.

Следващият нарушител обаче не успя да реагира и служителите на ЦГМ му поставиха наказателна скоба.

Жителите на района се надяват засиления контрол да продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, че аз съм на 45 и откакто се помня ченгисарите така паркират. Дори при комунизма си оставяха катаджийските палки по таблата на ладите..
65
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия зони трябва изобщо да ги премахнат, платени трябва да са само закритите паркинзи !
64
0
 
8
 
! Отговори
не съм съгласен преди 3 години
До Пурко - Не защитавам ,ако има такива полицаи ,но познавам такива тарикати с бухалки ,стопове ,фуражки и жилетки които ги вадят точно на тези места без да са полицай.Мисля ,че контрольорите имат трески за рендосване и по строг контрол ,защото са като КАТ- ,,а сега що ,че праим,,......
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те си паркират и спират и на места за инвалиди и все НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжете като да не казвам какво.На мен за 15 минути ми сложиха скоба заради сбъркан номер на колата, че и ми пратиха SMS на телефона, от който обикновено ги пускам.А тука разиграват някакви сценарии как накой 4 часа си паркирал колата и О УЖАС, горките общинари нищо не можели да направят, а като се натуткат - О ЧУДО отникъде SMS се появявал.
61
0
 
18
 
! Отговори
ясно се подсказва преди 3 години
Че ако му туриш скобата ще има палки по главата !
60
0
 
20
 
! Отговори
АЙДЕ БЕ ! преди 3 години
. . . Аз не мога да отговарям защо полицейските служители поставят тези отличителни знаци, това не дава предимство при паркиране", каза Емил Коларов от Централна градска мобилност. . . . Ами нека аз да съм на твое място ш ще отговоря ! !
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде блеят журналята , че чакаме някой случаен гражданин да се оплаче?
58
0
 
31
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Директорът на ОДМВР в Благоевград учолни четорима полицаи за участие в нерегламентиран купон в нарушение на Заповед на МЗ за спазване на мерки при Ковид-19. Хайде и в София да уволнят няколко Андрешковци и да се кротнат тия сиромаси.
57
1
 
13
 
! Отговори
A на ул. Шипка кога? преди 3 години
До АнонименИ толкоз няма! Дори тези, които тепърва искат да стават жандарми за нищо не стават отсега.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв оптимист тук си мисли, че има 10% свестни...Жестоко се лъжете!
55
1
 
22
 
! Отговори
. преди 3 години
Злоупотреба със служебно положение , оронване престижа на институцията , срам за униформата и пагона (то това не е ново) , кюфтетата надминават себе си ...
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото е на "Мария Луиза", около паспортния отдел. От десетилетия.Лично съм се обаждал в ЦГМ - нищо, но от сърце.
53
1
 
13
 
! Отговори
Защо путьовците от преди 3 години
центъра за градска мобилност не са санкционирали т.н. "полицай" 10100?
52
1
 
16
 
! Отговори
A на ул. Шипка кога? преди 3 години
А кога ще се махнат неправомерно и неправилно паркираните коли на Шипка? Полицията не си върши работата, ЦГМ също, а за Фандъкова е ясно че толкова си може, няма как повече от това.
51
0
 
16
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бря гражданятаа,они за тва са станали полицай не нази дъ пазът,а зарад привилегиите ууа.На кой му пука за обикновенния чиляк ? Он тряаа само а работи и а плаща данъци.
50
0
 
16
 
! Отговори
, преди 3 години
Носи ша-а-апка-а, паука, пистоует.. :D
49
0
 
21
 
! Отговори
Стадо преди 3 години
Това става защото всички мълчим и блееме, събодете се...
48
0
 
32
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не плащат данъци и осигуровки, бедния народ ги издържа и храни а те все нарушават и все искат, до кога щеги търпим?!
47
0
 
30
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Хора снимай те и пускайте в нета, по давайте сигнали пишете в всички институции само така ще накараме полицайте търтей да спазват правилата.