Поставиха 560 ваксини за ден в "Пирогов"

Проф. Балтов посъветва хората да бъдат търпеливи
31
Поставиха 560 ваксини за ден в "Пирогов"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

560 души са имунизирани в "Пирогов" само за ден. Това е рекорден брой поставени ваксини за лечебното заведение, съобщиха във фейсбук страницата си от спешната болница.

Още по темата

В "Пирогов" се слагат ваксини на всички желаещи. Имунизацията е с ваксината на AstraZeneca и се извършва от 8:30 до 17:30 часа.

Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов провери как преминава ваксинацията в петте пункта на лечебното заведение и разговаря и с желаещите да се имунизират, които отново извиха опашки. Хората се оплакаха, че на телефоните на лечебното заведение не отговаря никой. Шефът на болницата им обясни, че часове за ваксиниране ще записват, когато бъдат разкрити всички пунктове за имунизиране.

Проф. Балтов посъветва хората да бъдат търпеливи.

„ Няма да върнем никой, молбата ми е хората да бъдат подготвени – ако са с хронични заболявания да носят епикриза, да не се притесняват“. Масовото ваксиниране ще продължи и в неделя „след което се чака какво ще бъде разпределението на ваксините през следващата седмица. Надявам се, че същото ще се получи и следващия уикенд. Чакаме разпределението на ваксините другата седмица“ , заяви още проф. Балтов, цитиран от "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Пироговваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
ТЮУУУУХ , ЯЗЪК.... преди 3 години
Пак не проработи комунистическата пропаганда , против ВАКСИНАЦИИТЕ за К-19...!Предчувствам , как Корни и Фигуранта , ще почнат да гризат мебелите от злоба!МНОООООГО КОФТИ ПОЛИЧБА ЗА ДРУГАРИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ....ЛЕЛЕЕЕЕ......
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТРАГЕДИЯзащо си в България, аре бегай!
21
11
 
7
 
! Отговори
ТРАГЕДИЯ преди 3 години
В Румъния вчера са поставени над 90 000 ваксини за един ден. НАД ДЕВЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ВАКСИНИ ЗА ЕДИН ДЕН. Оставка некадърни министри. Оставка Мутри!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да имало е повечко хора ,но първия ден ...не на ден )
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проф. Балтов посъветва хората да бъдат търпеливи"Брех, ако повярва човек на драсканиците, ще си помисли, че има масов бой за спринцовки.
18
13
 
7
 
! Отговори
Ваксина преди 3 години
Ако не броим троловете то българина е голям мрънкач! Все нещо не е ок
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксината не е ли двукомпонентна? какво точно правят в момента някой знае ли?
16
6
 
15
 
! Отговори
гг преди 3 години
Цирк с главно действащо лице Асенчо Б.-заличителят на Пирогов.Затвор за еднокнижника балтов.
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник започват да ваксинират масово след фаза 2 при 400 доброволци (половината с плацебо ), като казват на хората че ваксинират с "одобрена " ваксина, а не с "експериментална" . Така си провеждат фаза 3, съгласете се , че това не е етично, но все пак това е Русия. В Европа така не се прави, има сериозен контрол върху лекарствата и ваксините и е недопустимо експериментална ваксина да се пусне за прилагане. Всички одобрени ваксини са получили одобрение по установения ред.
14
5
 
21
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Вчера са боцнати 4088 за цялата страна, но Баце каза, че са 14 000!!!Пропаганда сър!
13
6
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
В Пирогов може и да са поставили 560 ваксини за един ден, ама бате ви Боко ги намятка 14 000 за същото време. Той нали така се похвали :)))
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това си е като социологиско проучване, %-та на имунизираните горе-долу ще покаже колко вярват на властта."=======================================Отлична и високо съдържателна констатация. Поздравления!И аз от миналата година задавам въпроси:Защо не опитате да ни предложете /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и да проверите дали отношението на българите ще е негативно.Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към предлаганите от правителствотоваксини?
11
0
 
18
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Размерът на ваксиниращият има значение!
10
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Тези са се строшили от работа... Преуморили са се. Следва да искат държавна награда...
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова ваксинация. Рекорден брой поставени ваксини.560 души са имунизирани в "Пирогов" само за ден.Бою се скара и човешката река потече към вагончетата. Ура!Радостни възгласи за работата ни по прилагането на чужда ваксина. За сравнение:Ваксинирането в Русия със свои ваксини е доброволно и към момента всички желаещи граждани получават препарата без НИКАКВО ЗАБАВЯНЕ и без опашки.Броят на ваксинираните в световен мащаб надхвърли 200 000 000 души.
8
4
 
17
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
За цялата държава има ли 1000 бройки или........?!
7
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стадото тръгна.
6
6
 
20
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ваксанираните ? Само дъ не ривете после ?
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борко каза 15 000.Реално са 560.Разликата е психическото му отклонение, математически доказано!
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се кандидатства за Гинес веднага.А каъо свършат водените под строй държавни служители отде ще търсим хора за опашки и снимки?