При какви условия ще отворят заведенията?

Ще се търсят икономически мерки, които да подкрепят бранша, обясни Павлин Петров
22 фев 2021 09:10, Ния Христова
21
 
От 1 март се очаква заведенията у нас да отворят врати. Ще успеят ли всички собственици на ресторанти в страната да стартират работния процес?
 
"Все още нямаме издадени условия, при които ще отворим. Все още не знаем и дали ще отворим заведенията. Нямаме яснота каква заповед ще бъде издадена от 1 март. Част от ресторантите няма да започнат работа. Които са в летните курорти - там няма да има посетители. В зимните курорти малка част ще отворят, защото сезонът е към своя край, от градските заведения не е ясно колко са успели да се справят", каза Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той добави, че има фалирали заведения, но все още не е изчислено колко точно са те. От Асоциацията ще търсят икономически мерки, които да подкрепят бранша.
 
"Направихме толкова много срещи с Щаба. Първо ни беше обещано, че ще отворим на 21 декември, после - в края на януари. Важно е при какви условия ще посрещаме клиентите, капацитетът е важен", подчерта Павлин Петров.
 
По думите му е хубаво служителите в бранша да бъдат включени в плана за ваксинация, тъй като ежедневно се сблъскват с много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
до Да допълня... преди 3 години
Ти, ако желаеш и дОпе можеш да дадеш на входа, не само имунизационен паспорт... После и 100 лв дай, че са те имунизирали и отзад, овца
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой *** *** измисли, че е адекватно само над 65 годишни да могат да пазаруват между 8.30 и 10. 30 ч.? Нищо против възрастните, но не е ли по-адекватно хора отиващи на работа и училище да могат да си вземат по път сутрин нещо за ядене на обед, вместо да излизат от работа/у-ще после и да се сблъскват с повече хора, което предполага и опасност от заразяване... Тези над 65г. Може и по-късно да излязат, защото повечето нямат ангажименти, свързани с час..
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията са затворени от 4 месеца, а болните са все така много... Понпътя на логиката: Дали хората се заразяват в заведения или някъде другаде, защото май нещо мерките не сработват, защото именно не са адекватни?! Градският транспорт е с брой возила и през същия интервал, но с намален вътрешен капацитет по време на пандемия, чакане на - 5/-10 градус навън, щото можело по 1 човек да влезе, но докато чака се разминава с 200 човека..
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Проблема е че се съписва един цял сектор в икономиката.
13
7
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Батко и тук ли си? Ще удари твоя час! Кастрираните ще се редим да ви молим да оплождате населението...
12
7
 
13
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Този от бранша да не се опитва да пропагандира ваксините! Който желае ще се ваксинира, който не изборът е негов! Аз няма да си сложа примерно ваксина, която е на ниво клинично изпитване и не се знае какво ще стана по-нататък, но овцете които искат да са опитни зайчета се редят на опашка!
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мрънкат. Не са спирали да работят. Храна за вкъщи предлагат всички. А по Витошка кифлите не спряха с яденето, пиенето и чупенето на стойки и муцуни.
10
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И като отворят заведенията всички ще литнем към тях! Народът едва оцелява с тази пандемия, едва ли ще имаме пари да пълним гушките на Алибеговците!
9
0
 
11
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Тия пожелани 50000 лева ги броите на клапак, нали...да не се обърка некой докато ви ги брои...
8
5
 
23
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Абе дори да не са ваксинирани, поне да са научени да си мият ръцете и да ходят с маски.
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спестат некой леф и да не отварятНема нужда
6
5
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Чеей ве, колко пари получихте от ес за кръчмарите ? Къде са? И получихте ли ги изобщо или пак пинизи от урсулата.
5
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да има условие -персонала на заведенията да е ваксиниран.
4
5
 
19
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
Отворете само чалга-заведенията. Да се видим колко сме
3
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една еднократна безвъзмездна помощ от по 50 хиляди лева на заведение ще реши частично проблема. В бюджета има достатъчно пари. 600 хиляди заети в бранша чакат решение и да се има в предвид това са гласоподаватели!
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми пука дали ще ги отворят.
1
8
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ауууу,скоро пак ще чупим стойки по кафетата хахахаха......Това се отнася за кифлите.Аз по кафета не ходя!