Свободни от отговорности: 160 000 младежи нито работят, нито учат

Идентифицират ги в карта, за да търсят начин да ги ангажират
Обновена: 23 фев 2021 13:13 | 23 фев 2021 13:01, Камелия Цветанова
281
Свободни от отговорности: 160 000 младежи нито работят, нито учат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

160 000 младежи нито работят, нито учат. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева по време на събитие на посолството на Швейцария, свързано с насърчаване на заетостта сред ромското население. Те ще бъдат идентифицирани на карта, съобщиха от МТСП.

Още по темата

„Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За целта ще използваме положителния опит от Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система. Ще предложим и възможности за валидиране на съществуващи умения, така че хората в общностите да се реализират пълноценно на пазара на труда”, обясни Сачева.

По думите й сериозен акцент в Плана за възстановяване и устойчивост и в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава на младежката безработица. В Националния план за действие по заетостта ще бъдат предвидени 1,6 млн. лв. за програми за насърчаване на заетостта.
 

„С повишаването на минималната работна заплата ще бъде повишено и възнаграждението на ромските медиатори, които имат ключова роля в идентифицирането на хората и обхващането им на пазара на труда“, допълни Сачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще, ще, ще допълни Сачева.И понеже всички знаем какво ще бъде е минало време в бъдещето!
182
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те тия ,,младежи'' докато станат на 15-16,и току станали баби и дядовци.Та до колко години им е ,,младежката'' възраст е малко спорно.
181
3
 
44
 
! Отговори
Интегратор преди 3 години
Значи вече няма да им казваме роми , а швейцарци ? Предлагам веднага да ги изпратим в Швейцария - всиачки ще съберем пари за билетите им ! Час по-скоро ! Миличките "швейцарски" работници ! Много искам да прочета след това какви са ги надробили в Швейцария . Ама много !
180
3
 
30
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Защо само братчедите гледат? Я да видят и другите? Има нещо вярно, че младите малко ги мързи. Всеки иска да е инфлуенсър или някаква друга звезда... е да де ама ни стаа така. Едно време когато бах млад джасах по 12-15 часа на ден за да имам опит в дадената сфера. Сега добре се отплаща. Без да си давам толко зор взимам едни добри пари за БГ. Както казваше Камата - аз съм бачкал кога е требвало. Никой не се сеща, че като работиш като млад се изплаща като поостарееш
179
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му се работи за 800 лв? Младите не са будали.
178
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познати наскоро ми казаха, че в Търново има завод, май беше ЕкстраПак или нещо от сорта, който търси поне 60 работници. Предлагали 1000+ заплата. Било ОК за града, ако не плащаш жилище.
177
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стават все по-вече и по-неграмотни.
176
4
 
38
 
! Отговори
Приморски хотелиер преди 3 години
Я елате пиленца при батко да ми бачкате сладко сладко.Къде си батко къде си батко да ти работим за без пари сладко по 12,13 часа и без осигуровки.
175
3
 
36
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ура! намериха още един начин за точене на пари! Сега ще цицат от Швейцария. За повече от десетилетие свиха милиарди под мотото: да образоваме си ганите. то не бяха медиатори, то е бяха стипендии, храна, какво ли не. А реален резултат няма. И няма как да има след като целта е една: да тъпчем партийната каса и личните джобове като поддържаме неграмотността на нашия електорат!
174
19
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Умните хора работят за себе си,прос.тите изкарват парите на някой друг .Света в момента е пълен с хиляди начини да печелиш докато си стоиш пред компа.Дали ще играеш на борсата,търгуваш с крипто ,правиш клипове в youtube ,bonus hunting със спортни залози ,онлайн търговийка или купуваш от алибаба и продаваш в амазон или ebay .Има още поне 1000 начина за които незнам .Важното е че варианти за доход много.Закакво им е да ходят на работа като последните *** !!!
173
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ne e pravilno da kasvate ne rabotiat. tezi 160 000 dupeta rabotiat non stop 24 po 7 po 365...i zatova sa jivi i zdravi...poneje imat otgovornost kam koremite si...
172
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаварияМи чети коментари в немски форуми.Там няма ли?Що те дърпа към българските?Пак казвам - добре си дошъл. Не те гоня.
171
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗапознатМай правиш реклама на криптовалути, а?
170
3
 
5
 
! Отговори
Бавария преди 3 години
Чета коментарите вечер за разтоварване докато жената приготви вечерята.
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаварияА колко време ще живееш в Бавария и ще пишеш в БГ форуми?Не че е забранено, ама явно имаш някакво раздвоение.
168
6
 
27
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Не работят, защото светът се побърка и се научиха да изкарват пари без работа. Синът ми преди половин година ми поиска 1700 долара. Колкото и да се опъвах накрая му дадох. Преди два дни ми върна 2000 и ми каза, че тогава за тия пари си купил Етерими от КОМПЮТЪРА ( Не знам как става) и преди два дни ги продал с десетократна печалба. Е затова ще се срути светът. Искат да изкарват пари без да работят от КОМПЮТЪРА.
167
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоВерно.Трудно ще намерим работа на толкова миячи на чинии.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаЩо?Ти стана ли милионер с миене на чинии извън България?
165
8
 
5
 
! Отговори
Бавария преди 3 години
Споко. Никой не мисли да се връща.
164
5
 
25
 
! Отговори
истината преди 3 години
Всеки ден по един нов милионер в Бг ! 10% обират Всичко - хазна,фондове,европейски пари,програми и тн - другите мизеруват .Трябва да си пълен кретоноид да стоиш и да робуваш в Бг ,ако си мбад,здрав и поне с малко мозък.