300 лв. наем и тайният купон в апартамент е осигурен

Изкушаващи оферти примамват с обещания за цени „по джоба“ и отлична хигиена
24 фев 2021 07:02, Елка Василева
66
300 лв. наем и тайният купон в апартамент е осигурен
Снимка: архив, БГНЕС

300 лева на вечер ни излиза наемането на жилище за тайно празненство по време на пандемията, пише „Монитор“. Това е една от алтернативите младите да могат да се събират и да се веселят в компанията на познатите си въпреки забраната за събирания на над 15 души и затварянето на кръчмите и дискотеките.

Изкушаващи оферти за цял апартамент под наем примамват зажаднелите за забавления с обещания за цени „по джоба“ и отлична хигиена. Според онлайн обява в специализирана платформа за краткосрочно отдаване под наем нощувката в апартамент с четири спални в центъра на София ще ни струва 244 лв. Жилището е с капацитет 11 души, като разполага още с две бани и две кухни. Допълнителни такси обаче покачват крайната му цена до 309 лв. на вечер. В ценоразписа се включва още сума за почистване в размер на 20 лв. и такса за ползване на услугата в платформата, която е 45 лв.

Както при резервацията на нощувка в хотел, така и в този случай трябва да се обърне специално внимание на правилата за отменянето им. В случай че купонът пропадне, а вече сме предплатили, в много от местата ще ни върнат единствено таксата за почистване.

Наемането на жилище за една вечер ще ни излезе с 63 лв. по-евтино в Пловдив. За апартамент, който събира 12 купонджии, ще броим общо 246 лв. От тях 210 лв. ще отидат за нощувката, а 36 лв. доплащаме за услугата по наемането. Получаваме предварително заплатената сума обратно единствено ако се откажем от резервацията си повече от 24 часа преди деня на настаняване.

Със затоплянето на времето мрежата се „наводни“ и с предложения за купон до зори в апартамент край морето. Празнуваме края на сесията, рожден ден или без повод в слънчев Балчик срещу 194 лв. на вечер. Цената на мястото „удря“ близо 300 лв. след доплащането за почистване и услугата – общо 90 лв.

С цел привличане на повече клиенти и ограничаване на последствията от пандемията върху сектора краткосрочно отдаване под наем на жилища от онлайн платформата въвеждат пет стъпки за по-обстойно почистване на обектите. Сред тях са дезинфекциране на повърхности, използване на одобрени почистващи продукти, цялостно почистване, носене на маска и ръкавици от екипа по почистването, пране на всички чаршафи и спазване на допълнителните местни указания.

Все по-разпространено е и наемането на зали за партита. Така например в столицата можем да резервираме голямо помещение за 50 души, макар че ограничението по време на пандемията е до 15 човека, срещу едва 80 лв. на час. Колкото повече купонясваме в зала, толкова повече пада таксата на час. Цената на вторите 60 минути пада до 70 лв., резервацията за цяла вечер пък е четири стотака.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Че аз всяка седмица си вдигам купон н нас .И хич не е таен .Питайте съседите .
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, които правят или организират тези партита укриват доходи. Това са дилъри на Ковид.Милко Калайджиев, Глория и общо взето цялата гилдия от чал.гари го изкараха. Глория дори се тропоса във ВМА след едно такова парти в Пловдив.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От край време всичко забранено е интересно и предизивикателно за неосъзнаните хора. Така е и при децата. Кажи им не пипай там и веднага ще ги насочиш къде да пипнат. За българина ключа как да се упралвява пандемията е в народопсихологията.
11
2
 
20
 
! Отговори
dsadsada преди 3 години
А в 22;01, като звънна в полицията, после връщат ли им половината пари?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300лв. Наем от толкова купонджии един с вила ли няма бе!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивааат на куууупон!
8
17
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 9В Централна Кооперативна Банка на Раковски имам касетка. В нея имам към половин милион лева, не съм ги броил точно, защото ходя да си взимам от време на време. Не знам защо си мислите, че жмела на Фигуранта с шкафчето на Боко е кой знае какво. 2 пачки по 500 евро са 200 000 лева а 3 кюлчета злато по 50 грама в Тавекс са 15 000 лева. Излиза, че аз съм по-богат от бате ви Боко .....ахахахаха, прости комунисти, гризат всякакви жмелове
7
4
 
12
 
! Отговори
ааа не бе преди 3 години
Правилно, няма само Бойко да прави пачки от кризата!
6
16
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
Това е семейния бизнес на Радефф
5
6
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Като бях по-млад му викахме на пловдивски "купон", а шопите викаха "парти" и беше без пари. Браво обаче, тарикати, усетили са се как да правят кинти в кризата :)))
4
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, намерих те най големите престъпници - тия които се веселят. Няма убийства, кражби, няма ги пълните шкафчета на вожда. Според шайката всички трябва единствено да гледаме в захлас новините по Каннал 1 и Нова за "подвизите" на Бойко и да четем и слушаме само за вируси и ваксини
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се съгласите да казвате на събиранията "тайни" скоро ще ви се наложи всичко в живота ви да е тайно.
2
4
 
14
 
! Отговори
Алибеков преди 3 години
Няма проблеми, от 1ви март отварям кръчмите, така че сте добре дошли даже и 300 лева няма да ви взема :)
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таен друг път винаги ще се намери някой "загрижен" съсед да се изока в полицията.