Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата

Според него тестването за COVID-19 e нестабилно и недостатъчно
24 фев 2021 10:55, Ния Христова
159
Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата
Снимка: БГНЕС
"В момента се намираме в разгара на трета вълна на пандемията и сега имахме така наречената промяна в режима. С данните от последните два дни имаме нов скок, който се дължи на новите мерки за разхлабване – връщането на децата в училище и отварянето на фитнесите. Трябва да има сериозен епидемиологичен анализ колко от тези нови случаи от къде идват, който да се прави от РЗИ". Това заяви в ефира на Нова ТВ математикът и преподавател в Нов български университет Лъчезар Томов.
 
Той е на мнение, че тестването за COVID-19 е доста нестабилно. Броят на направените PCR тестове спада – не се тества достатъчно и не се тестват някои части на населението, свързани с училищната система, поради което се подценява сериозно бройката. 
 
"Като видите 30 или 80 деца, които са заразени в статистиката, това означава, че са карантинирани 80 класа. И тази бройка трябва да се умножи по някакво число – по 3 или по 4. Заради това подценяване в тестването се получава, че със закъснение научаваме какво се случва и епидемията се разпространява по-силно, отколкото показват данните", заяви той.
Още по темата
 
"По моите преценки около милион и половина души би трябвало да са прекарали болестта до сега в сравнение с официалната статистика, което показва доста голяма разлика. Това не трябва да ни успокоява", категоричен е математикът.
 
Според него, ако на 1 март отворят ресторантите и заведенията, има вероятност броят на заразените да се увеличи. 
 
"Всичко зависи от поведението на хората", посочи Томов и допълни: "Ако тези заведения са полупразни, това, което ще се получи е, че няма да има голям принос и те ще са на загуба. Ако са много пълни – ще има много бърза експлозия, ново евентуално затваряне и те ще са на загуба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Ами слушай внимателно и с разбиране. Казвали са го многократно. само че те нямат власт.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде са камионите с трупове и ледените пързалки с трупове?
55
3
 
16
 
! Отговори
Пандемия УханскаЧума преди 3 години
има само ако Четете Фалшивите новини в Интернет и гледате Фалшиви Телевизионни Медии!
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Занзибар ковид няма!
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва пиеса номер 3
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томов мислиш ли, че някои се интересува къда се намираш
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боци, Шиши и Доган държат цялта власт и ще управляват още поне 1 мандат и никой не може да ги спре.... Даже и снайперист ли? one shot but headshot
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой е бил в кома една две години и се събуди сега,как ли ще му изглежда света?Всички с маски,забрани,хората не живеят а се крият един от друг,гледат се лошо и се пазят да не се заразят.Или ще помисли,че е полудял или ,че светът е полудял!
49
16
 
5
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Всички дето викаха срещу мерките сега викат срещу отмяната на мерките. Я се изяснете със себе си и тогава се изказвайте. Сега последно какво искате, мерки или не?Ето затова баш си ви е Бойко отгоре - бой по проЗДите кратуни и това е положението. Искам, не искам, *** това, *** онова - айде марш, сега чакате Слави и Мая да ви оправят... УжасТ
48
8
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
До ДртПрчВ дълбока грешка си. Боци, Шиши и Доган държат цялта власт и ще управляват още поне 1 мандат и никой не може да ги спре.
47
13
 
3
 
! Отговори
Селяндур преди 3 години
До ДртПрчБат'Бойко такъв ще ви го тресне на 04.04.2021, че няма да смеете да се покажете от срам и мъка до президентските избори, когато и зеления чорап най-после ще тръгне към Гешев.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали Томов и Великов могат да ми кажат какво предлагат, докато си получават заплатките?Вечен локдаун за другите?
45
4
 
14
 
! Отговори
aa преди 3 години
математико си взе поредната комисионка за клапане на глупости по тв-то
44
6
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
На Бат Бойко такъв ще му го забием на 04.04.2021, че няма да смее да се покаже повече. От срам.
43
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С отмяната на мерките ще умрат много хора, но те ще са основно пенсионери и някои млади без късмет. В замяна, след отслабването на ограниченията върху свободата на българите Генерал Борисов ще спечели убедително изборите, ще продължи да държи червената чума на разстояние от управлението, ще извади Икономиката от блатото и ще продължи да пречупва гръбнака на Организираната Престъпност!!!
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайте предвид, че Томов и Великов са много далеч от управляващите. Нещо повече - мразят ги. Но това което са казали се е случило, защото математическите модели не лъжат. Освен ако не се вземат мерки, както беше през декември. А това спаси хиляди животи. Както я бяхме подкарали, досега жертвите щяха да наближават 18 хиляди. Харесва ви , не ви харесва - това е. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Но у нас някои се смятат над боговете.
41
7
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Ей, пичове!Днес си правих тест за антитела. Здраво съм позитивен, а преди месец имах някаква лека настинка, която изкарах на крак. По някое време загубих и обоняние за около седмица.Е-ал съм ви мерките, е-ал съм ви и ваксините!Да ми се махате от главата с тия ограничения, че ще ви *** *** *** *** *** !!!Разбрахте ли ме или да ви показвам нагледно?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабните *** са много некадърни.С такива "пандемия" не може да се скалъпи.
39
6
 
11
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Вирусъ на Китайска Чума Ухан е Толкова Смъртоносен, че Ви трябва Тест за да Разберете, че сте Болелни!
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не вярвам на русияРусия не се интересува от мнението на Запада, най-малкото от мнението на някой ганьовец. Продължавайте да носите намордници и да стоите затворени в къщи и вярвайте в каквото си искате, това си е ваша работа.